Jump to content
IGNORED

Trčanje

Pixie

Recommended Posts

Posted

Da li se neko sprema za beogradski? Ja pokusavam, ali me zeza vreme (hladno/kisa) + kasno poceo + strah da ce u Bg biti +30 krajem aprila.

ja sam krenuo pa odustao. negde oko bozica sam promenio cilj za ovu sezonu, pa su mi preporucili da pre septembra ne trcim maratone.

1/2 maratoni mogu: pocetkom meseca sam trcao Palicki a u aprilu trcim BP.

puno srece na beogradskom.

Posted

Jao, pa hvala, baš ste me ohrabrili :) Mislim da ću sledeći vikend probati da istrčim polumaraton.

Posted

Pa to je super tempo za zensko, jebote, a da ne pricam o tome sto 95% zenske populacije uopste ne moze da pretrci 15km odjednom.

ja ne mogu ni iz 15 puta :D

Posted (edited)

Jao, pa hvala, baš ste me ohrabrili :) Mislim da ću sledeći vikend probati da istrčim polumaraton.

nemoj, nema razloga. to je jedna od najcescih gresaka pocetnika (isprobavanje pre same trke). izguglaj, naci ces puno prica o tome. organizam ti je spreman ali ce te oporavak od toga nepotrebno umoriti i usporiti (mozda i zaustaviti).

trci 15-18 km max, a kada udjes u taper onda smanji na 12.  

Edited by Djuro
Posted

nemoj, nema razloga. to je jedna od najcescih gresaka pocetnika (isprobavanje pre same trke). izguglaj, naci ces puno prica o tome. organizam ti je spreman ali ce te oporavak od toga nepotrebno umoriti i usporiti (mozda i zaustaviti).

trci 15-18 km max, a kada udjes u taper onda smanji na 12.  

Pa nije 'pre same trke', sledeći vikend mi je trka.

Posted

ovog vikenda isprobavas a iduceg ti je trka, je li tako?

Posted

Prvi vikend koji dolazi je trka i ja ću probati da je istrčim.

Posted

sorry, lose sam te razumeo.

samo napred!

i javi nam kako je bilo.

Posted

Istrčala sam danas 15 km za sat i 25 minuta. U par navrata sam želela da pojačam tempo, osećala sam da imam snage, ali svaki put bi krenula da me bole kolena čim ubrzam :( Jebiga, kad sam debela. 

dobro ti je to vreme!

ako te bole kolena:

imaš u prvom delu trke dugačku nizbrdicu (nemanjinom, cela dužina).

skrati korak, dočekuj se na pete i noga na koju doskačeš da bude ispravljena u kolenu. ponesi brufen, zlu ne trebalo.

i srećno :)

Posted

srećno, bravo sejlorka, oduvek sam želela da da se usudim da pokušam da probam da vidim da li mogu da se potrudim da možda pokušam tako nešto. 

Posted

@gagorder

Hvala za savet! Beogradski već duže vreme planiram, ali nedavno sam saznala da je ovaj vikend (30. mart) novosadski maraton, a ja baš tad vodim Sunu u NS na vakcinu, pa kad sam već tamo probaću da istrčim.

@kingmaker

Hvala! Ali bravo će biti tak ako istrčim :)

Posted

sejlor, ako trčiš ovo vreme koje si navela, nema šta da probaš, sigurno možeš.

Posted

pusti ti to, meni je bravo i ovo, i ja kažem bravo :mad:

(ja sam u navedenom nizu negde kod prvog 'pokušam'... a i bez zajebavanja sad, stvarno je važniji proces od rezultata. mada sigurno istrčavaš.)