Djuro Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 Da li se neko sprema za beogradski? Ja pokusavam, ali me zeza vreme (hladno/kisa) + kasno poceo + strah da ce u Bg biti +30 krajem aprila. ja sam krenuo pa odustao. negde oko bozica sam promenio cilj za ovu sezonu, pa su mi preporucili da pre septembra ne trcim maratone. 1/2 maratoni mogu: pocetkom meseca sam trcao Palicki a u aprilu trcim BP. puno srece na beogradskom.
sailorman Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Jao, pa hvala, baš ste me ohrabrili :) Mislim da ću sledeći vikend probati da istrčim polumaraton.
cmrlj Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Pa to je super tempo za zensko, jebote, a da ne pricam o tome sto 95% zenske populacije uopste ne moze da pretrci 15km odjednom. ja ne mogu ni iz 15 puta :D
Djuro Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 (edited) Jao, pa hvala, baš ste me ohrabrili :) Mislim da ću sledeći vikend probati da istrčim polumaraton. nemoj, nema razloga. to je jedna od najcescih gresaka pocetnika (isprobavanje pre same trke). izguglaj, naci ces puno prica o tome. organizam ti je spreman ali ce te oporavak od toga nepotrebno umoriti i usporiti (mozda i zaustaviti). trci 15-18 km max, a kada udjes u taper onda smanji na 12. Edited March 24, 2014 by Djuro
sailorman Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 nemoj, nema razloga. to je jedna od najcescih gresaka pocetnika (isprobavanje pre same trke). izguglaj, naci ces puno prica o tome. organizam ti je spreman ali ce te oporavak od toga nepotrebno umoriti i usporiti (mozda i zaustaviti). trci 15-18 km max, a kada udjes u taper onda smanji na 12. Pa nije 'pre same trke', sledeći vikend mi je trka.
Djuro Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 ovog vikenda isprobavas a iduceg ti je trka, je li tako?
sailorman Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Prvi vikend koji dolazi je trka i ja ću probati da je istrčim.
Djuro Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 sorry, lose sam te razumeo. samo napred! i javi nam kako je bilo.
gagorder Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Istrčala sam danas 15 km za sat i 25 minuta. U par navrata sam želela da pojačam tempo, osećala sam da imam snage, ali svaki put bi krenula da me bole kolena čim ubrzam :( Jebiga, kad sam debela. dobro ti je to vreme! ako te bole kolena: imaš u prvom delu trke dugačku nizbrdicu (nemanjinom, cela dužina). skrati korak, dočekuj se na pete i noga na koju doskačeš da bude ispravljena u kolenu. ponesi brufen, zlu ne trebalo. i srećno :)
kgmr Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 srećno, bravo sejlorka, oduvek sam želela da da se usudim da pokušam da probam da vidim da li mogu da se potrudim da možda pokušam tako nešto.
sailorman Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 @gagorder Hvala za savet! Beogradski već duže vreme planiram, ali nedavno sam saznala da je ovaj vikend (30. mart) novosadski maraton, a ja baš tad vodim Sunu u NS na vakcinu, pa kad sam već tamo probaću da istrčim. @kingmaker Hvala! Ali bravo će biti tak ako istrčim :)
gagorder Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 sejlor, ako trčiš ovo vreme koje si navela, nema šta da probaš, sigurno možeš.
kgmr Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 pusti ti to, meni je bravo i ovo, i ja kažem bravo (ja sam u navedenom nizu negde kod prvog 'pokušam'... a i bez zajebavanja sad, stvarno je važniji proces od rezultata. mada sigurno istrčavaš.)
Recommended Posts