Jump to content
IGNORED

Trčanje

Pixie

Recommended Posts

Posted (edited)

helou, bojs, nismo ni rekle da su patike za trcanje, nego za letenje kroz zivot :)

koliko sam pratila slucaj, taj problem s djonom koji se trosi ispravljen je posle prve serije, podebljan je i nove bust su teze. 

zlatne izlaze na jesen:

adidas-ultra-boost-silver-gold-heel-5.pn

Edited by darling
Posted

Sutra zavrsavam drugu nedelju ovog Nike+ programa i malopre sam istrcao 5km za 33minuta, ali striktno postujuci njihov savet da trcim minut i hodam minut. Svi oni bolovi u "cevanici" ili stopalima bukvalno ne postoje, a javljali su mi se prvhi par trcanja ove sezone, pogotovu ako krenem jacim tempom. Ovako dozirano, da nisam morao da slozim tim za fantazi, mogao bi jos bar 1-2km.

Posted

Sutra zavrsavam drugu nedelju ovog Nike+ programa i malopre sam istrcao 5km za 33minuta, ali striktno postujuci njihov savet da trcim minut i hodam minut. Svi oni bolovi u "cevanici" ili stopalima bukvalno ne postoje, a javljali su mi se prvhi par trcanja ove sezone, pogotovu ako krenem jacim tempom. Ovako dozirano, da nisam morao da slozim tim za fantazi, mogao bi jos bar 1-2km.

lek za ovo: zagrevanje pre trcanja, istezanje posle.

Posted

Zagrevanje obavezno, istezanje ne bas svaki put :(

Posted

Imam ravna stopala, gazim kao umereni overpronator i lagano istrčim 5 km za 30 min.

Medjutim, kupio sam po 4 put Asics patriot seriju i po prvi put mi ovaj model više ne odgovara.(cepaju me kolena i tabane posle trčanja)

Dakle trebaju mi stability model patika i dvoumim se između:

- GT1000 4 (http://runrepeat.com/asics-gt-1000) 320g

- Noosa tri 10 (http://runrepeat.com/asics-gel-noosa-tri) 266g

Ako neko ima iskustva sa ovim modelima, neka napiše dve tri reči : ) hvala

Bdw pare za Kayano nemam : )

Posted

oba modela su dobra i korak napred u odnosu na Patriot. 

probao si oba?

GT1000 pruza bolji osecaj cvrstoce i stabilnosti, sto moze biti znacajno ako tlo prvo dotices petom (heel strike, cak i za midfoot strike) i/ili spadas u vece/teze ljude. GT1000 je jedna od najbolje prodavanih running patika ikada. dobra je za amatere, dugo traje, dobar odnos kvalitet/cena itd. 

sa druge strane, Noosa je senzacionalna i omiljena medju triatloncima - onima koji treba da trce maraton na kraju ironmana. to je udobna race patika sa koje su skinuli sve sto su mogli (da bi smanjili tezinu) ali su zadrzali i stabilnost, koja pruza dobar oslonac umornim nogama.

osim razlicitih ciljnih grupa koje love, razlikuju im se i cene: Noosa je za 30% skuplja od GT1000.

Posted

djuro, daj neki dobar program za plivanje. krenuo sam skoro, dobro mi ide, pa bih da to malo uozbiljim. hvala.

Posted (edited)

@Djuro

Hvala na pomoći. Probao sam oba modela i ne mogu da se porede sa patriotom, tj. sam osećaj je drugačiji kada trčkam po radnji (nepoznat). To je ono što me i plaši.

Da, peta je najveći problem. U mom slučaju svu težinu "trpi" ona.

Iskreno visok sam 177cm i težak 71-2 kg. Trčim po betonu i tartan podlozi, i shvatio sam da u patriotu mi je lakše da izguram poslednja dva kilometra na betonu nego prva tri na tartanu...

Trenutno Noosa tri 10 je jeftinija nego GT1000 4 kod nas. : )

Mada, mIslim da ću uzeti GT 1000 - 4. ne znam....

Edited by madazulu
Posted

nije to velika tezina za Noosa. mozes uzeti to, ako ti sve ostalo odgovara. ako trcis samo po par km, 2-3 puta nedeljno, dugo ce ti trajati i te. pre ce se raspasti od starosti nego od upotrebe. :) 

gde ima jevtina Noosa, koliko kosta?

Posted

Nikakva tajna. Ovlašćeni uvoznik Asics patika ima neko sniženje. 

Jedino što me brine kod GT 1000 - 4, je samo težina patike. Znam da kenjam, ali ne volim tešku obuću, a takođe bih voleo da u novim patikama istrčim prvi polumaraton. : )

Posted

Stigle mi juce ove Duramo 7 i danas sam ih probao. Posto nemaju 48.5 uzeo sam 49 1/3 i otprilike su mi taman, mozda neki 2-3 milimetra velike, ako i toliko, tako da sam s te strane super zadovoljan. Lagane su prilicno i dovoljno udobne, mada ni blizu kao one Reebok sto sam pomenuo, sa memorijskom penom, koje su savrsene iznutra. Naravno, nisam nista brzi i izdrzljiviji u njima pa sam se raspao na 5km ali patike su sasvim korektne i ko hoce neke dobre za prilicno male pare, slobodno neka uzme.

Posted

:Hail: 

al ce zato biti slika duramo,jabuke, necija gola guzica neautorizovana i prolazno vreme, tamo u junu..

Posted

Nema toga, penzija, samo rejv i debele zene.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

• 1 month later...
Posted (edited)

Ljudi, u cemu vi trcite? Evo listam ovaj sajt sportsdirect i pod "running clothes" ima mali milion majica, sorceva, dukseva i svega necega specijalnog za trcanje. Hocu da kupim i ja sebi nesto ali pojma nemam sta da gledam, pomagajte :D Moze sve osim onih gej muskih helanki, za ostalo prihvatam savete. Konkretno se trazi nesto za trcanje preko leta, naravno, a za jesen i zimu cu naruciti kad dodje vreme.

Edited by Zli Gli