Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sobno Bilje

Featured Replies

u poslednje vreme mnogo volim begonije, posebno one rex varijante

gospođe makulate

ivosdfj.jpg

• Replies 1k
  • Views 143.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jedna moja draga rodjaka zna jezik orhideja, ona ih bukvalno stvara od jednog lista.

• Mozda nije za ovaj topik jer nije sobno vec balkonsko cvece.  Moji asparagusi ove zime poludeli, imaju bezbroj crvenih bobica     Nisam ranije bila luda za njim ali me crveni

• Ma kakva Babusnica, njoj moze samo krompir da proklija u dzaku na red kuhinje Ovo dete je genijalac, a i suprug joj takodje On je napravio ovu policu. Oboje su zavrsili veterinarski fakultet, imaju dv

Posted Images

odlično mi se pokazala kalcijumska prehrana za sobno bilje

skupljajte ljuske od jaja i kad ih se dovoljno skupi tučkom ili mlinom pretvoriti u prah, odokativnom metodom pomešati sa vodom kojom se zaliva biljka i voila

Ja ih osusim pa u mlin za kafu i pomesam sa upotrebljenom kafom

On 7. 5. 2026. at 12:09, bey said:

^vaistinu )

procvetala mi tajger orhideja heart

BBC News
No image preview

Inside the secretive and lucrative world of orchid breeding

It can take a decade to bring a new orchid to market, so breeders keep their hi-tech processes secret.

10 hours ago, jms_uk said:

BBC News
No image preview

Inside the secretive and lucrative world of orchid breeding

It can take a decade to bring a new orchid to market, so breeders keep their hi-tech processes secret.

sve je biznis D

inače, prave tigraste orhideje (druga sorta) u prirodi su ogromne!

Grammatophyllum_speciosumAS_SBG.jpg

moja je oncidium sorta (vrv neki hibrid) iz maxija )

mami sam poklonila isto jednu hibridnu dendrobiju, ovakvu

bhetzj.jpg

nisam kolekcionar orhideja inače, imam samo ovu tigrastu, jednu bebu što mi mama presadila (koja je sada isto procevtala) i imala sam bebu (keiki) te njene dendrobije, ali mi se osušila

thsrjk-(1).jpg

volim sve cvetove, ali i biljke sa neobičnim listovima.

od kaladijuma odlepim!

thsrjk-(8).jpg

thsrjk-(9).jpg

Edited by bey

Pokušavam opet da gajim avokado, doduše samo biljku bez ambicije za voće :-). Dva su krenula baš lepo, jedan sam malo zabrljao i možda je pokojni, ali drugi je baš lep. Imam i treći koji je malo krenuo da raste (koren) i onda sam ga odmah stavio u zemlju da vidim da li tako bolje rastu nego kad su duže u vodi.

Ovaj drugi ima nešto što još nisam video, dobio je nakon 10cm dva vrha iako ga nisam sekao. AI kaže da je fenomen koji se na engleskom zove cresting/fasciation, mutacija gde se stablo razvija kao traka. Druga opcija je da je imalo dva embriona što je isto moguće koji su se spojili i sad opet razdvojili. To je moguće, jer je seme proklijalo još u plodu. Stavio sam ga u vodu, koren je delovao mrtvo i nije rastao dalje, ali umesto da nastavi da raste vertikalno na dole kao inače, izbacio je 10-15 novih korena sa strane. To sam zaboravio da slikam.

Ovi štapići što vire su šibice. Prethodno sam imao fatalne probleme uvek nakon godinu dana, jer ima onih mušica ne znam kako se zovu, koje navodno ležu jaja i onda larve grickaju korenje i ubiju biljku. Sumpor im navodno ne leži. Ipak, čuo sam u međuvremenu da grickaju samo koren koji je već truo, pa pazim malo više sad na vlagu.

PXL_20260517_132152766.PORTRAIT.jpg

Stavio sam još neke u vodu, zanimljivo mi je ovo za koren koji je praktično odumro, ali onda počeo da raste sa strane. Jednom ću namerno da odsečem koren, možda krene da raste tako da strane opet, što bi moglo da bude bolje za biljku u saksiji.