Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sobno Bilje

Featured Replies

Moje ciklame donele na svet male bebe lol

IMG20260415150118.jpg

Nikada nisam imala ove kuglice.

Citala sam da se u njima razvija seme. Da li je neko uspeo tako da ih razmnozi?

• Replies 1k
  • Views 143.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jedna moja draga rodjaka zna jezik orhideja, ona ih bukvalno stvara od jednog lista.

• Mozda nije za ovaj topik jer nije sobno vec balkonsko cvece.  Moji asparagusi ove zime poludeli, imaju bezbroj crvenih bobica     Nisam ranije bila luda za njim ali me crveni

• Ma kakva Babusnica, njoj moze samo krompir da proklija u dzaku na red kuhinje Ovo dete je genijalac, a i suprug joj takodje On je napravio ovu policu. Oboje su zavrsili veterinarski fakultet, imaju dv

Posted Images

Sad videh da se kaktus koji cveta u decembru, kod mene nije, a onoliko sam mu titrala, sprema za cvetanje kad se njemu cefne covid19

IMG-20260420-163210.jpg

On 15. 4. 2026. at 14:09, Serena said:

Moje ciklame donele na svet male bebe

Nikada nisam imala ove kuglice.

Citala sam da se u njima razvija seme. Da li je neko uspeo tako da ih razmnozi?

Jesam ja, nekad davno kad sam bila dokona i sklona svakojakim eksperimentima. Ništa, samo pustila kuglicu da sazri i počne da se zasušuje. U kuglici je sitnije seme, pa sam posejala to, i nikle su dve- tri biljčice. Probaj. 😊

(Inače ja čupkam stabljikice sa tim kuglicama, da biljka ne bi trošila snagu na proizvodnju semena i da bi duže cvetala.)

Edit: Sad vidim da je tema Sobno bilje. Moje ciklame su napolju 😄

Edited by bisa

6 hours ago, bisa said:

Edit: Sad vidim da je tema Sobno bilje. Moje ciklame su napolju 😄

I moje su napolju lolol

A reci mi sad kad precvetaju jel ostane lisce ili se sve osusi pa posle iz korena krene iznova?

Sve se osuši, pa onda sve ispočetka...

Imam neke ljubicice, vec pet godina ni cvetic

A orhideja nema sanse da prezivi. Isto kupih neko lisce, mini palma kao, iz godinu u godinu sve manja, zeleni se, al jos malo pa cu pod lupom da je trazim. Jedino sto mi valja su limun, kaktusi razni i ruzmarin

Edited by mustang

Nana vec povelika, od koprive i zelja moram da cistim jedan deo dvorista, ruzmarina dovoljno za stado jaganjaca, vlasac moram da ogranicim na pola kvadrata....

PS. Lovor oziljujem pomocu onih casica sa zemljom na grani - `ocu da zasadim kao ogradu prema komsijama i ulici. Akobogda... :)

Edited by kronostime

dobila sam male crne musice(bar da su vinske Drolleyes) sa zemljom u koju sam pre 2meseca presadila cvece..

pa sam juce promenila svu zemlju i sve presadila- istresla svu zemlju,oprala korenje pa posadila u skroz novu zemlju a neke i u nove saksije ..nemam puno 5 srednjih sakaija i jednu manju..pa cemo videti..ako se ponovo pojave vristacu!!!

9 minutes ago, ivy said:

.ako se ponovo pojave vristacu!!!

nadam se da ćeš bolje proći od mene. ja sam nakon x presađivanja, pranja biljaka i površina po kući, bacila cveće. pustila da prođe nekoliko meseci i da pocrkaju dodatno. sad gajim samo orhideje i epipremnum/potos.

20260307_154312.jpg

e pa bas ti hvala na ohrabrenju cry

pored presadjivanja i pranja korenja ceo stan sam prskala i sprejem protiv muva da pobijem letecu gamad

jel neko čuo za magiju majoneza za listove sobnog cveća?

premazali listove par biljaka u kancelariji da isprobamo, kao da smo ih preparirali. Sijaju kao plastični, na njih ne pada ni prašina, a kamoli da sleću bube

istina, malo je čudno

12 minutes ago, Sara said:

jel neko čuo za magiju majoneza za listove sobnog cveća?

premazali listove par biljaka u kancelariji da isprobamo, kao da smo ih preparirali. Sijaju kao plastični, na njih ne pada ni prašina, a kamoli da sleću bube

istina, malo je čudno

Mazali zumancetom kod nas u osnovnoj, pitajte me kako znam.

10 hours ago, ivy said:

e pa bas ti hvala na ohrabrenju cry

pored presadjivanja i pranja korenja ceo stan sam prskala i sprejem protiv muva da pobijem letecu gamad

verovatno će sve biti okej, to što sam ja baksuz, ne znači da će i tebi biti tako. javi dal su ti pretekle biljke.

12 hours ago, oyashirazu said:

nadam se da ćeš bolje proći od mene. ja sam nakon x presađivanja, pranja biljaka i površina po kući, bacila cveće. pustila da prođe nekoliko meseci i da pocrkaju dodatno. sad gajim samo orhideje i epipremnum/potos.

20260307_154312.jpg

Zen )

• 2 weeks later...

^vaistinu )

procvetala mi tajger orhideja heart

hjtwsrirhj-(1).jpg

hjtwsrirhj-(2).jpg

hjtwsrirhj-(3).jpg