Jump to content
IGNORED

Apple Macintosh

henrik larsson

Recommended Posts

Posted

Na SourceForge.net (jako mnogo besplatnog softvera) u kategoriji CRM (http://sourceforge.net/softwaremap/trove_l...hp?form_cat=579) ima 627 proizvoda. Kod izbora vodi racuna o tome koji ce racunar glumiti server (zapravo samo na njemu se nalazi baza podataka). Ako se resis za nesto sto je bazirano na Apche&PHP&MySql (a toga mislim da ima najvise), izbor nekog meka za server ce te resiti brdo problema.

Posted

Thanks guys....upusticu se u ovo tokom vikenda, pa cu odabrati pravi....

Posted

jos jedno pitanjce...LM, pokusavam vec 2-3 dana da spojim MBP sa HDTV...prvo mi lik u bestbuy-u dao pogresan adapter, onda sam danas otisao pa uzeo pravi, mini DVI-VGA (http://store.apple.com/us/product/MB572Z/A?fnode=MTY1NDA5OQ&mco=MTI2OTUyOTU) i onda ga spajam male to male VGA. medjutim MBP ga ne prepoznaje kao displej, poplavi ekran na momenat i kao da se nista nije desilo...na TV-u ista stvar, ide searching for signal jedno 10 sekundi i onda mi izbacuje "no signal" ..(TV je samsung, a MBP je 2 meseca star-od novijih je ovih sa glossy ekranom) ...sa HDMI mi ne vredi, posto u instrukcijama za TV mi kaze da tako spajanje nece uspeti...(takodje u instructions ima samo opisano za PC kako ide spajanje... a sad da stavljam WIN preko bootcamp-a mi se bas ne radi)imam takodje i stariji MBP (sredina 2008) on ima onaj stari veliki DVI ulaz, pa ne znam da li ima smisla da probam i tu foru...e sad, na apple forumu sam procitao da kod ovih novih MBP se desava da je nesto zeznuto u maticnoj ploci i da je cest problem da nece da prepozna ekran?! da ga vracam, ili?ako ima neko savet kako da ovo "sredim" i da sacuvam sebi 2 sata zivota svadjanja i slusajuci indusa u bestbay-u - blagodarim...

Posted

Probaj da smanjis rezoluciju na MBP. Kad sam prvi put nakacio MBP preko VGA na projektor imao sam slicnih problema, i kolko se secam ovo je pomoglo. Posle toga vise nikad nisam imao problema sa tim projektorom. Za razliku od toga, kacenje na DVI (drugi projektor) i HDMI (na Samsung TV) mi je proradilo od prve - nije bilo nikakvih problema (ako se izuzme to da mi je trebalo vremena da ukapiram kako se dobija ista slika na racunaru i drugom displeju, ali to je posledica toga sto uputsvo citam samo u krajnjoj nuzdi).

Posted
Probaj da smanjis rezoluciju na MBP. Kad sam prvi put nakacio MBP preko VGA na projektor imao sam slicnih problema, i kolko se secam ovo je pomoglo. Posle toga vise nikad nisam imao problema sa tim projektorom. Za razliku od toga, kacenje na DVI (drugi projektor) i HDMI (na Samsung TV) mi je proradilo od prve - nije bilo nikakvih problema (ako se izuzme to da mi je trebalo vremena da ukapiram kako se dobija ista slika na racunaru i drugom displeju, ali to je posledica toga sto uputsvo citam samo u krajnjoj nuzdi).
ma jok, nema sanse...probao sve ponudjene rezolucije...nista...uopste ga ne prepoznaje, poplavi ekran na momenat i onda sve isto... <_<
Posted

Jos jedno, kojim redom ih ukljucujes? Sinoc sam imao mali problem kad sam povezao MB sa projetorom (VGA), u trenutku kad su oba bila ukljcena. Nakratko prebacivanje meka u slip (zatvaranjem poklopca) je resilo problem.

Posted (edited)
Jos jedno, kojim redom ih ukljucujes? Sinoc sam imao mali problem kad sam povezao MB sa projetorom (VGA), u trenutku kad su oba bila ukljcena. Nakratko prebacivanje meka u slip (zatvaranjem poklopca) je resilo problem.
pa spojim ih prvo sve dok su ugaseni, onda TV - prebacim na pc mode i onda ukljucujem MBP...mislim radio sam dok su i svi bili ukljuceni...probacu veceras jos par puta pa javim...a izgleda da nisam jedini.... klik! Edited by scepa
Posted

samo tu ljudi kazu da im hdmi lepo radi, sto se i meni cini kao najbolje resenjenemas mogucnot da pozajmis adapter + kabl i probas?

Posted (edited)
samo tu ljudi kazu da im hdmi lepo radi, sto se i meni cini kao najbolje resenjenemas mogucnot da pozajmis adapter + kabl i probas?
pa nemam, mislim nije frka, 20 baka je, samo sto nemam vremena da se cimam po prodavnicama preko nedelje a i brine me sto u samom samsungovom uputstvu pise da HDMI nece upaliti.....nego uradio sam i neki update za miniport medjutim, update ni ne prepoznaje adapter da bi ga update-ovao... Edited by scepa
Posted
hm, bas me cudipise li zasto? mislim, hdmi signal iz Mac-a je hdmi signal kao svaki drugina ovoj diskusiji na primer, radi; ljudi se bakcu sa detaljima, ali link radi : http://forums.macrumors.com/archive/index.php/t-683420.html
resio sam, uzeo sam u apple storu DVI-HDMI za stari MBP i sad radi flawless...jbg, cak ni u apple-u nisu imali miniport-HDMI koji sam video negde da belkin pravi ...
  • 2 weeks later...
Posted
http://www.apple.com/magicmouse/:drool:Ovo će biti moje čim se pojavi na kioscima.
Probao prekjuce - ne mi se svidja <_<ne znam da li je taj u radnji bio nepodesen, ali kombo [ovaj poslednji] touchpad i mighy mouse je mnogo korisniji...
Posted

Ima li jos neko problema sa FF?Juce poceo da crash-uje bez nekog odredjenog povoda i ne daje crash report i ne pamti taj session.FF 3.5.6juce i jutros OS X 10.5.8ostatak dana 10.6.2

Posted

10.6.2, 3.5.6, koristim ga u određenim situacijama, al nisam primetio ništa gadno.

Posted

Ja koristim svakodnevno - bez problema. Da nije neki firefox plugin u pitanju?