Jump to content
IGNORED

Apple Macintosh

henrik larsson

Recommended Posts

Posted

mislio sam na ekran koji je hype.ovan po svim medijima kao nesto neverovatno.u obicnom xwindows modu, nisam primetio razliku u odnosu na obican HD ekrana 15" ekran je za obradu fotki premali, tako da ne kapiram svrhu takvog ekrana

Posted
mislio sam na ekran koji je hype.ovan po svim medijima kao nesto neverovatno.u obicnom xwindows modu, nisam primetio razliku u odnosu na obican HD ekrana 15" ekran je za obradu fotki premali, tako da ne kapiram svrhu takvog ekrana
jasno, ne pratim. ekskjuzmipliz
Posted

Kakav xwindows mod? Nisam se sreo sa xwindows aplikacijom na macu godinama. U svakom slucaju svejedno, razlika bi trebalo da se vidi cak i kod aplikacija koje ne koriste sve mogucnosti retina displaya, slicno kao sto se vidi kod trece generacije ipad-a u odnosu na prvu i drugu.

Posted
Kakav xwindows mod? Nisam se sreo sa xwindows aplikacijom na macu godinama. U svakom slucaju svejedno, razlika bi trebalo da se vidi cak i kod aplikacija koje ne koriste sve mogucnosti retina displaya, slicno kao sto se vidi kod trece generacije ipad-a u odnosu na prvu i drugu.
<_< dobro, kako god da se zove standardni modus rada osx.a a da nije konzola i gde su prozorimoze tako?a razlika nije impozantna zbog toga sto u normalnom radu moras da koristis skaliranu rezoluciju. apple verovatno ceka da objavi patent povecavanja slova kada se poveca rezolucija pa da ukljuci i tu naprednu mogucnost u osx
Posted
X Window System je nesto sasvim drugo, a to OSX podrzava pre svega zbog kompatibilnosti sa drugim Unix (a i Linux) sistemima. Nisam bas shvatio clanak na koji si stavio link. Nisam bas proucavao kako se radi text rendering na retina display-evima, ali sam siguran da se ne radi obican pixel doubling (da se jedan pixel zameni sa 4 ista). Mislim da se i u aplikacijama koje jos nisu prilagodjene retina displeju koristi antialiasing algoritam koji vodi racuna o velicini piksela. U ostalom, razlika pogotovo u ostrini slova, je jako velika ako se uporedi slika sa iPhone 4 i novog iPad-a, sa slikom sa starijih uredjaja i na aplikacijama koje nisu prilagodjene retina display-u.
Posted (edited)
I, sta je bilo na kraju?
otprilike ono sto je zverilla rekao... digo sam ruke od toga. njima znaci da upload bude brzi, ne meni. nego imam jos jedno pitanje, odnosno molbu za mek vernike korisnike :P ima l ko od vas instaliran program Pixelmator, ili neki drugi koji moze otvoriti .PXM fajl? na guglu sam nasao vise converter, ali ni jedan ne radi posao. Edited by Grunf
Posted (edited)

ako je samo za otvaranje/konverziju, xnconvert je zakonedit: bem li ga, od 500+ formata koje podrzava .pxm nije medju njima, sorry...

Edited by braca
Posted

upravo probao i ovaj konverter sto je braca dao link... ni on mi nije uradio poso... kiki, mogu li ti poslati fajl na mail, pa da mi exportujes u .png iz tog pixelmatora?

Posted

Može, mada ću ti uraditi verovatno tek posle 6.

Posted

braco po jabuci, jel se neko od MBP korisnika susreo sa problemom poput mene da citanje SD kartice skoro pa da ne sljaka. na pocetku je jos islo i nekako, ali sada je to skoro pa zamrlo. zapravo ne pamtim kada mi je poslednji put MBP ocitao SD karticu. nista, kao da sam ubacio parce papira u slot.anyone?

Posted

Posto je moj MBP prva generacija unibody, nemam SD reader - ali vidim online da dosta ljudi ima problema. Koji, tacno, MBP imas?Jedno od resenja koje izgleda radi je da se kartica formatira u EXFAT na samom Meku. Ako je prazna, pokusaj.

Posted

Da li iko koristi neki web watcher, za praćenje sajtova? Ima toga koliko želiš na netu, ali je meni potreban neki jednostavan i da radi. Jedino mi je potrebno da me obaveštava (mejlom, zvukom, nekim drugim načinom) da je došlo do promene na određenoj strani.Recimo, da je na sajtu Blica u rubrici Beograd (želela bih da mogu da pratim samo tačno određenu kategoriju na samom sajtu, ako postoje, ne ceo sajt) izašao novi članak i da me obavesti, bar, o nazivu tog članka.

Posted
Posto je moj MBP prva generacija unibody, nemam SD reader - ali vidim online da dosta ljudi ima problema. Koji, tacno, MBP imas?Jedno od resenja koje izgleda radi je da se kartica formatira u EXFAT na samom Meku. Ako je prazna, pokusaj.
video sam to. ali kako da formatiram medij koji MBP hardverski ne prepoznaje? prosto ga nema u finderu, nigde.MBP je 13" iz druge polovine 2010.