Jump to content
IGNORED

Mobilna Telefonija: Femtocells

Yoyogi

Recommended Posts

Posted (edited)

Naravno, to je bio slucaj svuda u svetu, verovatno je kod nas bilo jos izrazenije. To se desavalo/desava zbog loseg stanja telefonskih zica.Edit:Mislim na to da nemas ni tih 56kbps.

Edited by Heaviside
Posted
A niko da pomene ISDN Dial-Up.
šta je ISDN dial-up? Zar nisu ISDN i dial-up dva različita pojma?
Posted (edited)
Šta je ISDN dial-up? Zar nisu ISDN i dial-up dva različita pojma?
He, pa jesu dva pojma al ne znaci da ne idu jedan uz drugi.ISDN i POTS (plain old telephone service) su dva pojma koja ne idu jedan uz drugi. Ili je u pitanju i POTS ili ISDN ne moze i jedno i drugo.ISND je pre svega unapredjenje telefonskog sistema. Znaci i dalje okreces broj telefona provajdera i preko njega se kacis na net, samo ovoga puta preko ISDN a ne POTS mreze. Zato se i zove ISDN dial-up.Elem, kod ISDN-a je ceo sistem digitalan pa je moguce (i garanotvano) iskoriscenje svih 64kbps po kanalu. Korisnik dobija dva kanala sto daje brzinu od 128 kbps. Moze i jedan kanal da se koristi za pricu a drugi za net istovremeno samo je onda protok kojim za net 64 kbps. Edited by Heaviside
Posted
A niko da pomene ISDN Dial-Up.
Kada se prica o mrtvim tehnologijama, ISDN se obicno pomene.
Posted (edited)
He, pa jesu dva pojma al ne znaci da ne idu jedan uz drugi.ISDN i POTS (plain old telephone service) su dva pojma koja ne idu jedan uz drugi. Ili je u pitanju i POTS ili ISDN ne moze i jedno i drugo.ISND je pre svega unapredjenje telefonskog sistema. Znaci i dalje okreces broj telefona provajdera i preko njega se kacis na net, samo ovoga puta preko ISDN a ne POTS mreze. Zato se i zove ISDN dial-up.Elem, kod ISDN-a je ceo sistem digitalan pa je moguce (i garanotvano) iskoriscenje svih 64kbps po kanalu. Korisnik dobija dva kanala sto daje brzinu od 128 kbps. Moze i jedan kanal da se koristi za pricu a drugi za net istovremeno samo je onda protok kojim za net 64 kbps.
Znam kako to praktično fercera, pitam zbog terminologije :)Hajde da dodam samo da moderni adapteri uključuju drugi kanal po potrebi kad je veći protok ili ga isključuju kad treba da se koristi za razgovor.edit: I još nešto. Mislim da ne znam nezadovoljnog korisnika ISDN-a. Edited by Biohemija