Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fotografije čiji su autori članovi foruma

Featured Replies

Bez ikakve zelje za potezanjem teme Kosovo je Srbija...kupola Pecke patrijarsije...

post-1652-1213189001.jpg

• Replies 5.7k
  • Views 447.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

I Visoki Decani...

post-1652-1213189673.jpg

pa hajd' da nastavimo sa sakralnim objektima :P naravno, Sremski Karlovci sremskikarlovci53bypontxh3.jpgBy pontijak

chinatownimg1053dy2.jpgPub in Chinatown
nemoimg1066alj9.jpgWaiting
watchingimg1093aai9.jpgWatching Sports
hotel2img1059axw5.jpgHotel
smallestpubimg0777czn6.jpgSmallest Pub In Town

Odličan niz!2570386091_465431b509.jpgUmrli raj.

Meni se čini da boje na color verziji kvare kompoziciju, a samim tim oduzimaju i snagu. (Recimo da je rđasta boja na "pogrešnom" mestu). Problem sa color fotografijom je što i boje same po sebi postaju deo kompozicije, u dodatku na sve ostalo, što je verovatno i razlog da daleko veći procent c-b fotografija odaje utisak da su kompaktnije komponovane, a time i snažnije. U realnom životu je teško zgoditi sve to da "radi", recimo kod studijskih fotografija je mnogo manja razlika da li je fotografija color ili c-b. X puta sam konvertovao fotje u c-b samo zbog nekog crvenog stubića u ćošku, žute kese na zemlji, itd. (objekata koji praktično "prestaju da se vide" u c-b verziji.) Na ovoj konkretnoj fotografiji najzanimljivija je tekstura Kaubojeve lađe, a dobro je što ima nebo s oblačićima da to smesti u neki fizički prostor (možda ne bi škodilo malo više tog prostora, ali to bi već bila druga fotografija). Elem, boja daje više informacija posmatraču, a više informacija nužno ne pojačava utisak... još jednom da dodam da mislim da bi c-b verzija urađena od kartona, a ne od elektrona, bila daleko sočnija, posebno ako se fino izvuku ti masni sivi tonovi. Hiljadu puta sam požalio što nam se danas fotografsko iskustvo manje-više završava na malim ekranima naših prijemnika. Ali, to je to vrlo novo doba - više informacija, manje kvaliteta.
ovo sam progutao kao s' apatitskim zalogajem. (njami) :D

Edited by photogazing

smallestpubimg0777czn6.jpgSmallest Pub In Town
Ova je jako dobra, a bila bi 1 klasika da nema ovog tipa desno što se drži za vratanca (i bezobzirno rasipa pažnju posmatrača).

@mickesjajan je umrli raj :)sremskikarlovci22byponttz7.jpgBy pontijak

Ova je jako dobra, a bila bi 1 klasika da nema ovog tipa desno što se drži za vratanca (i bezobzirno rasipa pažnju posmatrača).
Da, znam, ali u prvom naletu nisam imao vremena da sklanjam kradljivca paznje, bio sam zauzet prevodjenjem iz kolora u b/w, uz najveci moguci tonal range. Srecom cika je lako sklonjiv™ pa ce nestati a da niko nece primetiti da je tu ikada i bio.

Edited by Zmitjkoe

... Srecom cika je lako sklonjiv pa ce nestati a da niko nece primetiti da je tu ikada i bio.
Haha... pomislio sam da će ga zadesiti 1 tužna sudba.