Indy Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 inace u taj drugi krug - 'premier selection' udjoh u brojevima jan/feb 2000,02,3,4,5,6,7,8 [objavljeno ime]Bravo. :)
minja Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 moj je na putu od Pariza ka ovamo :)sajt jeste konfuzan, ali nadjoh svoje fotke - mada nisam siguran da li su stavili sve ili samo onih 3000 sto su usli u 'drugi krug' ?inace u taj drugi krug - 'premier selection' udjoh u brojevima jan/feb 2000,02,3,4,5,6,7,8 [objavljeno ime] - ali samo jednom objavise jednu fotku... edit: shameless :Dne gubim nadu - mada znam da bih stigao na naslovnu moram da fotkam neke [polu]gole cice Cestitam JMS!Ajd javi kad ga dobijes da mi pogledas jesu li ista objavili. Hvala
hoffnung Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 jms_uk '750 slika iz 5 gradova' Samo??? Ona druga gde je onaj matori bila bi savršena da nema onih nogu iza njega. Trebao si da kažeš onom sa nogama: Hej! 'ajde malo uvuci te noge, kvariš mi kadar' :DOne dve dole, pa ona, ona deca u onoj "fontani" čist zen!CowBoy & prima hvala! :)::Danas u Beogradu i juče dan kao u proleće.
Zmitjkoe Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Ona druga gde je onaj matori bila bi savršena da nema onih nogu iza njega. Trebao si da kažeš onom sa nogama: Hej! 'ajde malo uvuci te noge, kvariš mi kadar' :D
Indy Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Zmićko, tebe bi Berija odmah zaposlio :DSad je fotka za PHOTO kompeticije, JMS-u, pakuj Zmićkov edit i šalji u Pariz.
jms_uk Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Hvala Zmitjkoe za uklanjanje nogu iz pozadine :)
Indy Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 A-ha, al' popravio je i 1 tonalitet, mr Zmićkoe! Inače, motiv je neverovatno pitoreskan
Zmitjkoe Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Zmićko, tebe bi Berija odmah zaposlio :DEh, kakvi su to majstori bili, i to bez Photoshopa. Da su imali PS drug J.V.Dz.S. bi i danas bio ziv. Bar za Ruse. :D BRISEL, 5. februar 2009. Susret predsednika Evropske komisije žoze Manuela Barosa i generalnog sekretara CK KP SSSR Josifa Staljina (FoNet)Hvala Zmitjkoe za uklanjanje nogu iz pozadineNo problemo. Inace, noge uvek izlaze iz pozadine. :D A-ha, al' popravio je i 1 tonalitetPa kad sam vec otvarao PS. Danasnji senzori imaju problem sa kontrastnom slikom, delovi slike koji su u senci uvak budu tamniji i tako gubimo detalje. Ovakva situacija za ljudsko oko ne predstavlja problem i zato fotku treba prilagoditi ljudskom vidjenju. Slicno je, na primer, ako napravimo portret zene u zelenoj bluzi. Sasvim sigurno ce vrat zene imati zeleni cast. Opet, ljudsko oko to nece videti. Zato je danas za digitalnog fotografa PS neizbezna alatka. A da ne govorim o 1 uklanjanju.
hoffnung Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Zmitjkoe odlično ti barataš sa ovom alatkom za uklanjanje. Ne vidim zašto si posvetlio +. Meni se više dopada kontrast kod jms/a.
Zmitjkoe Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Hvala za pohvalu (mada u PS ne postoji jedna altka za uklanjnje vec skup vise tehnika, u zavisnosti od potrebe). Vec sam objasnio razliku izmedju videnja realnosti od strane tehnologije i ljudskog oka. U pitanju je sirova neobradjna slika, out of camera i pretpostavljam da ce jms obraditi sliku ako bude imao nameru da je pusti u svet. Nisam samo posvetlio sliku vec i potamneo (granitni pod). Slika stvarno malo izgleda flat, ali pre svega zbog jarkog suncevog svetla, te ne ostavlja puno mesta za atmosferu i kontrast. Da sam imao original(nu velicinu), slika bi drugacije izgledala.
jms_uk Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Da sam imao original(nu velicinu), slika bi drugacije izgledala.Ja sam uvek raspolozen za saradnju :)RAW file
minja Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 ja bih to ovako nekako (laganini iz fotelje, nista tablet ili mis. Samo pad pa je malo fushareno):
Indy Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Zmitjkoe odlično ti barataš sa ovom alatkom za uklanjanje. Ne vidim zašto si posvetlio +. Meni se više dopada kontrast kod jms/a.Nije sasvim tačno reći da je "posvetlio", već je izmenio gamu (na originalnoj slici nedostaju detalji na svetlim površinama, npr. lice mu je pretamno).Inače to se u fotografiji oduvek i radilo (pushing i pulling), tj. filmovi su se razvijali prema tome u kakvim su uslovima morali biti snimljeni, a ne nužno prema nominalnoj osetljivosti. Ovi uslovi koje je imao JMS su očito previše svetla, što bi zahtevalo film vrlo niske osetljivosti ili pulling (snimanje kao da je niskoosetljiv i zatim kraće razvijanje).PS. Minjina interpretacija je fina, ali kad se već igramo mogao bi neko čiku premestiti na kompoziciono savršenije mesto (što je jedno pola širine njegovog tela levo, da mu iz glave ne "raste" taj vertikalni element).
Recommended Posts