maxivida Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 Trebalo bi treća da bude profil ili poluprofil druge strane lica, tako bi dobio simetriju koja je, po mom mišljenju, ključ uspeha triptiha.
hoffnung Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 (edited) You are so totally right! Simetrija!!! To je ono što meni zapravo bode oko&oči. :) Edited January 14, 2009 by photogazing
hoffnung Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Mnogo sam se napalio-naložio na to kako Taylor Deupree radi. Njegova je ona kuća 12k i često su njegove fotke front cover/i njemu ili nekim drugim umjetnicima. Ovo sam danas slikao i baš mi se dopada:
minja Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 U posljednje vrijeme imam totalnu blokadu. Nista sto uslikam mi se ne svidja. Ova je izuzetak mada mi ni ova nije nesto posebno
Caligula Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 (edited) Blokade su dobra stvar - to je najbolji dokaz da se napreduje u kreativnom smislu.Sacuvaj me boze onih kreativaca koji nemaju blokadu - i to zato sto godinama vire iz istog kalupa :)@photogazing: odlicna:) Edited January 29, 2009 by CowBoy
jms_uk Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Blokade su dobra stvar - to je najbolji dokaz da se napreduje u kreativnom smislu.hvala za utehu [na raznim poljima]
hoffnung Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Blokade su dobra stvar - to je najbolji dokaz da se napreduje u kreativnom smislu.Sacuvaj me boze onih kreativaca koji nemaju blokadu - i to zato sto godinama vire iz istog kalupa :)@photogazing: odlicna:)Hvala! Ovo mi je baš zanimljivo što si napisao za blokade. Kao da sam to znao, ali sada kada si napisao došlo mi je u svest. Meni je još jedna rečenica inspiracija, uvek me osvesti, podigne. Jednom sam bio sa nekim fotografima da slikamo auta izložena u nekom magacinu. Kada sam došao.. apsolutno nisam znao šta da slikam. To što je bilo izloženo nije imalo smisla. Svetlo je takođe bilo buđavo, baš buđavo. Gore nego neka socijalna ustanova gde radi jedna neonka i još treperi. E, sad.. možda vi mislite.. "Ujee... Pa to je pravi hard-core!!!" U smislu, kao strava. Ne. Stvarno je bilo ponižavajuće ako tako može da se kaže. I da ne dužim, krenem ja tako da slikam tu i tamo, ali ništa me ne radi. Ok, odem kući blago razočaran (očekivao sam da će biti strava-strava) pregledam fotke i ono... ok, izvukao sam nešto, ali to me ne radi. Uveče se sastanemo da pregledamo fotke i ja otkinem na fotke koji je jedan dugi fotograf slikao. Otkinem. Apsolutno nema veze sa onim što je izloženo. Slikao je sve sa strane i totalno ono što nije bilo u centru pažnje. I ja mu kažem: 'Svaka čast! Kako!?!?' I on mi odgovori ovako: 'Kada nemaš šta da slikaš, onda se okrećeš osnovi' To je toliko uticalo na mene (probudilo mi je svest kao fotografa) da i dan-danas se vodim tom rečenicom. Npr. Ova fotografija što sam poslednju okačio je proizvod takvog razmišljanja. Otišao sam na savu i prilično je monotono tamo, ali ja svaki put nešto zabeležim. Da budem bukvalan: Pogledam u beton i ako vidim "žvaku" zalepljenu, kako taj sample da ukomponujem u pesmu da dobijem valjanu kompoziciju koja će da me uradi. Mnogo sam postao prost ako tako mogu da kažem. Na početku sam jurio senzacije, ali sada sam se okrenuo mnogo jednostavnijim stvarima i Taylor Deupree je baš došao u pravi trenutak.
hoffnung Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 ^mmm još malo pa shoegazing :DKvadratni format je ludilo!!! Ja i jedan ortak na dz smo se baš primili na isti. Jedino znam kada slikam vertikalno, tada ne mogu da ga ukvadratiram* Izbegavam vertikalu *Kako se ovo kaže?
jms_uk Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Jedino znam kada slikam vertikalno, tada ne mogu da ga ukvadratiram* Izbegavam vertikalu sto?mozda ti treba neki MF aparat sa 6x6 da malo vezbas :)
Recommended Posts