jms_uk Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 @maxividaimam klinca 2 meseca pa kad ga slikam, slikam bez blica ali su mi slike nekako mutne jel ima fora za to ( naravno u stanu ga slikam)ili brzi objektiv [manji f broj], ili da se on ne mrda :)
sasa011 Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 ili brzi objektiv [manji f broj], ili da se on ne mrda :)Nista, vezacu ga i kad ga slikam :)))Hvala
maxivida Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 @maxividaimam klinca 2 meseca pa kad ga slikam, slikam bez blica ali su mi slike nekako mutne jel ima fora za to ( naravno u stanu ga slikam)U slučaju da nemaš SLR aparat, ili da ne možeš da priuštiš brz objektiv, savetujem ti da bebu za slikanje približiš prozoru i da je okružiš predmetima svetle boje. Recimo, razapni neki beli čaršav sa strane suprotne izvoru svetlosti (on ne treba da bude u kadru). A inače, ne moraš da čuvaš dvomesečnu bebu od blica. To se ne preproučuje samo za novorođenčad koja nisu navikla na svetlost generalno, a kamoli na šok-svetlost kao što je blic. Beba od dva meseca može da podnese da je tu-i-tamo blicneš. Naravno, ne preteruj.
sasa011 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 U slučaju da nemaš SLR aparat, ili da ne možeš da priuštiš brz objektiv, savetujem ti da bebu za slikanje približiš prozoru i da je okružiš predmetima svetle boje. Recimo, razapni neki beli čaršav sa strane suprotne izvoru svetlosti (on ne treba da bude u kadru). A inače, ne moraš da čuvaš dvomesečnu bebu od blica. To se ne preproučuje samo za novorođenčad koja nisu navikla na svetlost generalno, a kamoli na šok-svetlost kao što je blic. Beba od dva meseca može da podnese da je tu-i-tamo blicneš. Naravno, ne preteruj.Nije problem po danu , nego sad smrkava vec u 16h, a i mislio sam na slikanje "onih" momenata koji ne mogu da cekaju. Par puta sam ga skljocnuo pa imam utisak da mu nije prijalo , iskljucio sam i AF beam jer mi je reagovao na to i kad su mu zatvorene oci (to pricam za prvi mesec sad nisam skoro probao)Thanks u svakom slucaju
elle Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 he, minja :) nije do modela, nego do fotografa..a moze i obratno - ovako:tuborg maneken
Hermetico Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 (edited) Edited December 15, 2008 by Hermetico
Caligula Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 (edited) Prijatelji sa fotografije, upravo sam procitao tuznu vest da je Micke preminuo. Vest je objavio Strah na fb92, pretpostavljam da je tacna.Neka pociva u miru.edit: hattori je dole otvorio topik o Micketu.. Edited December 19, 2008 by CowBoy
maxivida Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 Strašno. Baš sam se rastužila. Ne mogu da verujem.
Аврам Гојић Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 (edited) Edited December 29, 2008 by vasudeva418
Recommended Posts