December 9, 200816 yr @maxividaimam klinca 2 meseca pa kad ga slikam, slikam bez blica ali su mi slike nekako mutne jel ima fora za to ( naravno u stanu ga slikam)ili brzi objektiv [manji f broj], ili da se on ne mrda :)
December 9, 200816 yr ili brzi objektiv [manji f broj], ili da se on ne mrda :)Nista, vezacu ga i kad ga slikam :)))Hvala
December 10, 200816 yr Author @maxividaimam klinca 2 meseca pa kad ga slikam, slikam bez blica ali su mi slike nekako mutne jel ima fora za to ( naravno u stanu ga slikam)U slučaju da nemaš SLR aparat, ili da ne možeš da priuštiš brz objektiv, savetujem ti da bebu za slikanje približiš prozoru i da je okružiš predmetima svetle boje. Recimo, razapni neki beli čaršav sa strane suprotne izvoru svetlosti (on ne treba da bude u kadru). A inače, ne moraš da čuvaš dvomesečnu bebu od blica. To se ne preproučuje samo za novorođenčad koja nisu navikla na svetlost generalno, a kamoli na šok-svetlost kao što je blic. Beba od dva meseca može da podnese da je tu-i-tamo blicneš. Naravno, ne preteruj.
December 11, 200816 yr U slučaju da nemaš SLR aparat, ili da ne možeš da priuštiš brz objektiv, savetujem ti da bebu za slikanje približiš prozoru i da je okružiš predmetima svetle boje. Recimo, razapni neki beli čaršav sa strane suprotne izvoru svetlosti (on ne treba da bude u kadru). A inače, ne moraš da čuvaš dvomesečnu bebu od blica. To se ne preproučuje samo za novorođenčad koja nisu navikla na svetlost generalno, a kamoli na šok-svetlost kao što je blic. Beba od dva meseca može da podnese da je tu-i-tamo blicneš. Naravno, ne preteruj.Nije problem po danu , nego sad smrkava vec u 16h, a i mislio sam na slikanje "onih" momenata koji ne mogu da cekaju. Par puta sam ga skljocnuo pa imam utisak da mu nije prijalo , iskljucio sam i AF beam jer mi je reagovao na to i kad su mu zatvorene oci (to pricam za prvi mesec sad nisam skoro probao)Thanks u svakom slucaju
December 12, 200816 yr he, minja :) nije do modela, nego do fotografa..a moze i obratno - ovako:tuborg maneken
December 19, 200816 yr Prijatelji sa fotografije, upravo sam procitao tuznu vest da je Micke preminuo. Vest je objavio Strah na fb92, pretpostavljam da je tacna.Neka pociva u miru.edit: hattori je dole otvorio topik o Micketu.. Edited December 19, 200816 yr by CowBoy