Die Young Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Desni klik na sliku pa image properties, pa tamo pise: Image description: KOSARKA - Mladi kosarkasi Jugoslavije YUG, U19, na zeleznickoj stanici, pred polazak na Svetsko prvenstvo u Edmonton, Kanada. Dusko VUJOSEVIC trener, Zeljko REBRACA, Nikola LONCAR, Dragan TARLAC, Dejan BODIROGA, Mladjan SILOBAD, Petar ARSIC, Zeljko TOPALOVIC, doktor Petar MARKOVIC, Kosta JANKOV trener, Borko RADOVIC i Gavrilo PAJOVIC.Beograd, 13.07.1991.photo:N.Parausic
souly Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 STATISTIKE OLIMPIJSKIH IGARAex-yuOdigranih utakmica31 ĆOSIĆ Krešimir24 DANEU Ivo24 RAĐA Dino23 ŠOLMAN Damir23 PETROVIĆ Dražen22 KUKOČ Toni22 VRANKOVIĆ Stojko21 DALIPAGIĆ Dražen21 ŽIŽIĆ Rajko21 BODIROGA Dejan Ukupno koševa461 DALIPAGIĆ Dražen461 PETROVIĆ Dražen340 ĆOSIĆ Krešimir326 KORAĆ Radivoj295 RAĐA Dino285 DANEU Ivo284 KIĆANOVIĆ Dragan249 KUKOČ Toni231 BODIROGA Dejan193 DELIBAŠIĆ Mirza Koševa po utakmici22.0 DALIPAGIĆ Dražen20.3 KIĆANOVIĆ Dragan20.0 PETROVIĆ Dražen17.2 KORAĆ Radivoj15.1 KOMAZEC Arijan14.5 DANILOVIĆ Predrag13.8 DELIBAŠIĆ Mirza12.3 RAĐA Dino11.9 DANEU Ivo11.3 ĐORĐEVIĆ Aleksandar Ukupno skokova197 ĆOSIĆ Krešimir136 RAĐA Dino118 TOMAŠEVIĆ Dejan109 VRANKOVIĆ Stojko106 DIVAC Vlade103 KUKOČ Toni97 DALIPAGIĆ Dražen93 ŽIŽIĆ Rajko89 JERKOV Željko88 RADOVANOVIĆ Ratko Ukupno asistencija118 KUKOČ Toni74 PETROVIĆ Dražen45 ĐORĐEVIĆ Aleksandar42 KIĆANOVIĆ Dragan41 BODIROGA Dejan40 SLAVNIĆ Zoran32 DELIBAŠIĆ Mirza31 DANILOVIĆ Predrag27 DALIPAGIĆ Dražen27 DIVAC Vlade
souly Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 STATISTIKE SVJETSKIH PRVENSTAVAOdigranih utakmica35 DALIPAGIĆ Dražen27 RADOVANOVIĆ Ratko25 KIĆANOVIĆ Dragan25 JERKOV Željko24 DIVAC Vlade22 DANEU Ivo22 ĆOSIĆ Krešimir21 RAJKOVIĆ Trajko Ukupno koševa563 DALIPAGIĆ Dražen491 KIĆANOVIĆ Dragan399 PETROVIĆ Dražen317 RADOVANOVIĆ Ratko279 KORAĆ Radivoj267 ĆOSIĆ Krešimir248 BODIROGA Dejan241 DANEU Ivo220 KUKOČ Toni200 ĐURIĆ Nemanja Koševa po utakmici22.4 RAĐA Dino21.2 PETROVIĆ Dražen19.6 KIĆANOVIĆ Dragan18.8 STOJAKOVIĆ Predrag16.1 DALIPAGIĆ Dražen15.5 KORAĆ Radivoj13.9 KOMAZEC Arijan13.8 KUKOČ Toni13.8 BODIROGA Dejan13.6 REBRAČA Željko Skokova164 KREŠIMIR Ćosić135 VRANKOVIĆ Stojko133 RADOVANOVIĆ Ratko112 DIVAC Vlade99 DALIPAGIĆ Dražen99 JERKOV Željko97 TOMAŠEVIĆ Dejan88 KORAĆ Radivoj87 KUKOČ Toni85 KIĆANOVIĆ Dragan Asistencija89 KUKOČ Toni58 KIĆANOVIć Dragan47 SLAVNIĆ Zoran46 DANEU Ivo44 BODIROGA Dejan43 PETROVIĆ Dražen39 DIVAC Vlade38 ĆOSIĆ Krešimir37 DALIPAGIĆ Dražen28 GIERGIA Giuseppe
souly Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 STATISTIKE EVROPSKIH PRVENSTAVAodigranih tekmi:61 ĆOSIĆ Krešimir49 DANEU Ivo43 DALIPAGIĆ Dražen40 KIĆANOVIĆ Dragan37 BODIROGA Dejan35 VRANKOVIĆ Stojko34 ĐURIĆ Nemanja34 KORAĆ Radivoj34 DIVAC Vlade34 DANILOVIĆ Predrag medalja:7 ĆOSIĆ Krešimir 3-3-15 DANILOVIĆ Predrag 4-0-15 JELOVAC Vinko 3-2-05 DALIPAGIĆ Dražen 3-1-15 KIĆANOVIĆ Dragan 3-1-15 DIVAC Vlade 3-0-25 RAĐA Dino 2-0-34 JERKOV Željko 3-0-14 SLAVNIĆ Zoran 3-0-14 BODIROGA Dejan 3-0-1 koševa845 KORAĆ Radivoj660 ĆOSIĆ Krešimir652 KIĆANOVIĆ Dragan625 DALIPAGIĆ Dražen600 PETROVIĆ Dražen513 DANEU Ivo460 RAĐA Dino440 BODIROGA Dejan413 DANILOVIĆ Predrag375 KUKOČ Toni koševa po tekmi:24.9 KORAĆ Radivoj23.1 PETROVIĆ Dražen17.8 STOJAKOVIĆ Predrag16.3 KIĆANOVIĆ Dragan15.1 CVETKOVIĆ Vladimir14.8 RAĐA Dino14.5 DALIPAGIĆ Dražen13.0 KOMAZEC Arijan12.5 DANILOVIĆ Predrag12.1 KUKOČ Toni skokova442 ĆOSIĆ Krešimir241 DIVAC Vlade229 ĐURIĆ Nemanja227 DANEU Ivo213 KORAĆ Radivoj208 VRANKOVIĆ Stojko197 DALIPAGIĆ Dražen192 RADOVANOVIĆ Ratko177 RAĐA Dino151 JELOVAC Vinko skokova po tekmi:7.2 ĆOSIĆ Krešimir7.1 DIVAC Vlade6.7 ĐURIĆ Nemanja6.3 KORAĆ Radivoj5.9 ŽIŽIĆ Rajko5.7 RAĐA Dino5.6 VRANKOVIĆ Stojko5.3 JERKOV Željko5.2 RADOVANOVIĆ Ratko4.8 RAJKOVIĆ Trajko asista:101 KUKOČ Toni99 BODIROGA Dejan86 ĐORĐEVIĆ Aleksandar78 PETROVIĆ Dražen73 KIĆANOVIĆ Dragan73 ZDOVC Jure71 ĆOSIĆ Krešimir69 SLAVNIĆ Zoran65 DIVAC Vlade54 DELIBAŠIĆ Mirza
Have_Fun Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 http://www.index.hr/sport/clanak/radja-o-divcu-i-zastavi-jebalo-se-nama-za-politiku-i-ja-bih-napravio-isto-kao-i-vlade/724837.aspx "Divac tada nije napravio ništa što ne bih napravio i ja. Mi smo tada imali 22 godine. Jebalo se nama za politiku i sve što se događalo u pozadini. Mi smo jedino željeli biti prvaci svijeta.I da se tada meni približio netko sa srpskom, talijanskom ili bilo kojom drugom zastavom, ja bih napravio istu, potpuno istu stvar kao Vlade. To tada nije bila moja zastava. Mi smo tada igrali za Jugoslaviju, ne za Hrvatsku, ne za Srbiju."btw. PRVOG dana veljače u beogradskoj dvorani Pionir održat će se veliki košarkaški spektakl: odigrat će se revijalna utakmice između košarkaških reprezentacija Jugoslavije i SSSR. Iako ove države već puna dva desetljeća ne postoje, iako su ova imena samo simbolika, ova utakmica biti će simpatično prisjećanje na ona romantična vremena kada su na ovim prostorima hodali divovi i kada se na ovim prostorima igrala najbolja košarka u Europi.Ovaj zanimljivi košarkaški spektakl odigrati će se povodom All-Star utakmice regionalne studentske lige, koju je inicirao srpski ministar sporta Vanja Udovičić, a podržao ju je i resorni ministar Republike Hrvatske Željko Jovanović kao i ostali odgovorni ljudi u svim bivšim republikama bivše Jugoslavije. Prema najavama, za „plavi“ tim trebali bi igrati među ostalima i Dino Rađa, Vlade Divac, Žan Tabak, Predrag Danilović i Aramis Naglić, a s klupe bi ih vodio slavni trenerski duo: Ranko Žeravica i Mirko Novosel. Za „Sovjete“ bi trebali igrati Volkov, Tihonenko, Derjugin, a postoje i veliki izgledi da dođe slavni Arvidas Sabonis. Povodom ove utakmice, razgovarali smo s Dinom Rađom.
ficfiric Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 Roknuli smo SSSR. 95:90 Radja 21 poen Тријумф су однели бивши југословенски репрезентативци, односно екипа Запада која је славила са 95:90 против Истока.Овај меч организован је поводом почетка регионалне студентске лиге, који је заказана за 22. фебруар.Око 2.000 гледалаца могло је да ужива у мајсторима Александра Волкова, Николаја Дерјугина, Сергеја Панова, Захара Пашутина, Дина Рађе, Срећка Јарића, Небојше Зоркића, Миленка Топића, Радисава Ћурчића и других.Екипе су као селектори предводили Ранко Жеравица и Мирко Новосел, односно легендарни Станислав Јерјомин.Такође, на клупи Запада били су и Дејан Томашевић, Предраг Даниловић, Дамир Шолман, Ратко Тврдић, као и Петар Сканси који је извео почетно подбацивање.За најкориснијег играча утакмице проглашен је Дино Рађа са 21 поеном.Трофејни тренер Ранко Жеравица је изјавио после меча:– Совјети су били физички јачи и доминантни висином, касније су почели више да се ослањају на шут. Ми смо стално губили од њих, али кад је било најважније, у Москви смо им „очитали“ лекцију. Играчи су били одлично припремљени и било их је милина водити.
bradilko Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 (edited) divac je izmislio kosarku za radju.preterujem al velika je razlika.a kukoc je izmislio kosarku za sve.najbolji nas igrac svih vremena.to dokazao sa najboljima na planeti i posle u milvokiju.68. godiste je najbolje sto je jevropa dala u kosarci svih vremena.a zeravica je simpa. broji on i ovo u veliku pobedu nad sovjetima Edited February 1, 2014 by bradilko
MocaVukotic Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 a kukoc je izmislio kosarku za sve.najbolji nas igrac svih vremena.ne vredi, uvek pokušavam da se suzdržim kad ovo pročitam al ne ide.
Lancia Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 ne vredi, uvek pokušavam da se suzdržim kad ovo pročitam al ne ide. ne vredi, uvek pokušavam da se suzdržim kad ovo pročitam al ne ide. stvar percepcije, Moco.kad smo vec kod nostalgije, ja sam obozavao kadetski tim Partizana sa Cvjeticaninom i Bukumirovicem. najveci potencijal je imao neki Zelic, al' ga je Vujosevic morao odstraniti iz tima zbog politike kluba prema slabim ocenama u skoli.
Timmy Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Video sam pre par dana najavu za ovu tekmu i planirao da idem ako budem slobodan tada. Dosla subota popodne, a ja zaboravio na tekmu Najzalije mi zbog Radje...
pbg12345 Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 (edited) STATISTIKE OLIMPIJSKIH IGARAex-yuSve, ali:Ukupno asistencija118 KUKOČ Toni :ziga:Iako mi je Radja tih godina bio najmanje simpatičan (ajd sto je igrao za mrsku Jugoplastiku nego je i sestra tinejdzerka bila zaljubljena u njega ), nebrojeno puta je dokazao da je po ljudskih kvalitetima daleko ispred cele te generacijeA, sto se tice ove dileme Kukoc ili Drazen, to je stvar licnog utiska, ili mozda jednostavnije generacijska percepcija.Ja sam u Drazena bio zaljubljen, "zbog" njega naucio da citam, gutao Sportske Novosti i Tempo trazeci tekst o njemu, navijao za sve klubove u kojima je igrao po neki Petrovic :D ...Koliko god sa ove distance bio svestan da statistike, broj trofeja, inovacije u samoj igri govore u prilog Kukoca ili nekog treceg, Drazen je za mene jedan i neponovljiv Edited February 4, 2014 by pbg12345
MocaVukotic Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 stvar percepcije, Moco.kad smo vec kod nostalgije, ja sam obozavao kadetski tim Partizana sa Cvjeticaninom i Bukumirovicem. najveci potencijal je imao neki Zelic, al' ga je Vujosevic morao odstraniti iz tima zbog politike kluba prema slabim ocenama u skoli. A, sto se tice ove dileme Kukoc ili Drazen, to je stvar licnog utiska, ili mozda jednostavnije generacijska percepcija.Ja sam u Drazena bio zaljubljen, "zbog" njega naucio da citam, gutao Sportske Novosti i Tempo trazeci tekst o njemu, navijao za sve klubove u kojima je igrao po neki Petrovic :D ...Koliko god sa ove distance bio svestan da statistike, broj trofeja, inovacije u samoj igri govore u prilog Kukoca ili nekog treceg, Drazen je za mene jedan i neponovljivma ja to gledam malo i po tome koga sam se najviše plašio kad igra protiv partizana, i tu je dražen bio daleko iznad tonija, ovog drugog se nisam ni blizu toliko plašio.
kud u maglu Simoviću Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 gledao i jednog i drugog. dražena znatno više nego tonija, dražen je bio ubica protiv koga niti jedan klub u evropi u to vreme nije imao adekvatno rešenje. i kao takav je bio najbolji evropski košarkaš, a tonija sam jednom gledao u pioniru kada nas je bukvalno sahranio, mislim da je imao tripl-dabl™, izašao je minut pred kraj i ceo pionir mu je aplaudirao, to je bila najbolja košarka koju sam ikada gledao uživo u svom životu. nba mi nije neki naročiti reper u poređenju njih dvojice. sasvim su drugačije okolnosti bile kod dražena nego kod tonija. draženov put je bio neuporedivo teži, sam ga je probijao za sebe i za ostale evropske igrače koji su dolazili kasnije. ok čikago, ok prstenje, al sam nekako ubeđen da bi toni odustao od nba posle onakve sezone kakvu je dražen imao u portlandu.iako sam potpuni apoznavalac nba, sebi ću dopustiti sledeće, dražen = michael j. toni = lebron j.
goofs Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Ja bih Tonija pre poredio sa Medzikom nego sa Lempronom.Moj tetak je igrao u Jugoplastici nekada davno, pricao mi je kako je Toni obavezno ostajao posle treninga i pokusavao neke nemoguce suteve iza table, iza glave i bez gledanja, izmisljao neke finte i driblinge i slicno. Drazenov posttrening je bilo ubacivanje po 200 sa svake pozicije. Prosto, Toni se igrao kosarke, dragoceni talenat, dok je Drazen veliki radnik i ubica.
Recommended Posts