Jump to content
IGNORED

Nostalgija

MrX

Recommended Posts

Posted
zbog veoma afirmativnog stava o slobodanu milosevicu koji je vise puta promovisao. zbog toga sto mu je supruga upravljala I beogradskom gimnazijom na vrlo autoritaran, a neki kazu i kriminalan nacin.hocu reci, njegovi stavovi o profesionalnom sportu nisu razlog da ga smatram olosom i gadom; neke njegove primedbe smatram vrlo ispravnim i razloznim. vise je u pitanju to sto pokusava da izigrava moralnu gromadu u sferama koje su izvan sporta. na tom terenu je u velikom deficitu licnog kredibiliteta, obzirom da je svojim licnim primerom, kao suprug, podrzavao nepravdu i, kazu, lopovluk. da ne pominjem iskaze o milosevicu kao svetioniku borbe protiv novog svetskog poretka.
Ma daj. Ne bi se reklo da je nesto profitirao od svojih afirmativnih stavova. Vise cenim one koji ih ne menjaju kako vetar duva, puna Srbija miliona demokrata mrzitelja Milosevica, preko noci. Sve o sportu sto je govorio i dopingu u pravu je, kao i moralu
Posted

Duci je specifično lud čovek; tu bih ubrojao i veličanje Miloševića. Mislim da tu nisu u pitanju ideje, već to što je Miloševića video kao nekoga ko se suprotstavlja Novom svetkskom poretku, koga on vidi kao vrhunac zla.Što se ostalog tiče, ne mogu da komentarišem jer ne znam za te detalje. Moj brat od tetke ga lično poznaje i tvrdi da je krajnje principijelan (i lud) čovek.

Posted

Moguće je da je on principijelan covek, mada je odveć poznato da principijelnost sama po sebi nije vrlina. Principijelnost je odlična ako postoji dosledna privrženost dobroj ideji. Možda on zaista jeste dobričina, na ranu da ga mećeš i leb da ga mažeš, ali ja ne mogu da nađem trunku razumevanja za veličanje Slobodana Miloševića. Da sam kojim slučajem stanovnik neke druge države, verovatno bih drugačije razmišljao. Dalje, upitno je koliko su njegovi stavovi uopšte dosledni. On u svojim javnim nastupima promoviše marksove ideje proleterskog internacionalizma*, što je najdrastičnije manifestovao potezom za divljenje na onim olimpijskim igrama. Ali, kako je upao u brlog ideologije devedesetih, počeo je paralelno originalnim idejama da koketira sa ovim našim nacionalizmom. Dodajmo tome i priče o "pederastiji u sportu". * pretpostavljam da to radi i u naučnim radovima, ne znam. inače, doktorirao je uz mentorstvo Mihajla Markovića.

Posted (edited)

na SOSu jugoslavija vs usa, savic protiv alonza....

Edited by kojot
Posted

prvih koliko poena beše Palja dao? i trojka "o tablu", naravno. :Hail:

• 2 weeks later...
Posted

Ako se ne varam, 16p za poluvreme...

Posted (edited)
je sa utakmice SFRJ - Kentaki, iz 1981. Jednako interesantno je ono što se čuje. Vilfan u gostima kod Aleksandra Stankovića priča o događaju sa utakmice Partizan-Olimpija, koji se onomad pominjao na forumu (ovde ili na grbovićevom topiku). Edited by pacey defender
  • 3 weeks later...
Posted

"jos samo osam sekundi....dva poena prednosti za špance... djordjević...tri poena, tri poena, vreme je isteklo, vreme je isteklo.nemojte se ljutiti sto sam zaćutao za trenutak, 71:70 . ja u svojoj karijeri ovo nisam doživeo. djordjević je postigao nešto fenomenalno, nešto što se dogodilo samo u manili kada su brazilci pogotkom šmita savladali italijane u poslednjoj sekundi, evo sada aleksandar djordjević u poslednjem trenutku, 2 sekundepre kraja, kada su španci imali, evo pogledajte iz ove pozicije... iako je bio ometen... mirno , hladnokrvno, i 71:70 !PARTIZAN JE ŠAMPION EVROPE!"

Posted
je sa utakmice SFRJ - Kentaki, iz 1981. Jednako interesantno je ono što se čuje. Vilfan u gostima kod Aleksandra Stankovića priča o događaju sa utakmice Partizan-Olimpija, koji se onomad pominjao na forumu (ovde ili na grbovićevom topiku).
Sećam se toga, bio je mnogo lep momenat. I stvarno nikom nije bilo jasno šta se dešava.
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

ja sam tek danas ovo našao i cijeli dan puštaju ovu protiv cavsa 89-e. bude li ičeg drugog?

Posted
ja sam tek danas ovo našao i cijeli dan puštaju ovu protiv cavsa 89-e. bude li ičeg drugog?
da, ali izgleda da svakog dana vrte samo jednu utakmicu. mislio sam da nije bas tako, ali ovo sto si rekao je potvrda toga. juce sam gleda onu protiv jute.