pbg12345 Posted June 2, 2020 Posted June 2, 2020 27 minutes ago, Zeleni sto said: Moj utisak je da se i dok je egal utakmica bila ( @radisa manje od tri četvrtine definitivno, skoro sam gledao na Jutjubu celu, zato sam pomenuo Španiju koja se držala duže) da se videla ozbiljna razlika u kvalitetu. Naravno, ostaće uvek pitanje kako bi bilo sa Savićem kao što ostaje pitanje kako bi bilo 92. Ali prosto kvalitet je previše bio na njihovoj strani. Dovoljno je pogledati te njihove mečeve sa Hrvatskom. videla se ozbiljna razlika u kvalitetu ali na nasu stranu ovi se i dan danas secaju kako su ih paspalj i bodiroga vozali iz nemoci su do besvesti gurali pod kos i eksploatisali cinjenicu da mi od visokih imamo samo divca bozo, svaka ti je zlatna
iDemo Posted June 2, 2020 Posted June 2, 2020 8 hours ago, Božo Crveni said: druge strane, te godine su pobrojani SFRJ igrači-nosioci (Dražen, Rađa, Paspalj, Kukoč, Divac, Zdovc, Savić) imali iza sebe odlične sezone, a mogao se očekivati doprinos Đorđevića, Danilovića, Perasovića i Vrankovića. Sasvim dovoljno za najbolju utakmicu svih vremena. S trece strane - medju ovim igracima su likovi koji su uzeli 4 (slovima: cetiri) prethodne European champion krune plus sve sto je moglo da se uzme reprezentativno - osim OI 1988. Reko' vec - ja se ne lozim da bi ih nashi dobili al' da bi bio fajt - svakako. Ko ih nije gledao moze da ima ovakav ili onakav stav - ko je gledao - taj nikako ne moze da ima dilemu. Ta ekipa - prvi tim - je mogla da da 15-20 poena fore svakome . Drugi tim skromnije, mozda 10-12. 'Svakome' - znaci svakome osim DT1 - a za njih je moglo da se proveri - da su odigrali.
bradilko Posted June 2, 2020 Posted June 2, 2020 (edited) 35 minutes ago, iDemo said: S trece strane - medju ovim igracima su likovi koji su uzeli 4 (slovima: cetiri) prethodne European champion krune plus sve sto je moglo da se uzme reprezentativno - osim OI 1988. Reko' vec - ja se ne lozim da bi ih nashi dobili al' da bi bio fajt - svakako. Ko ih nije gledao moze da ima ovakav ili onakav stav - ko je gledao - taj nikako ne moze da ima dilemu. Ta ekipa - prvi tim - je mogla da da 15-20 poena fore svakome . Drugi tim skromnije, mozda 10-12. 'Svakome' - znaci svakome osim DT1 - a za njih je moglo da se proveri - da su odigrali. +1 mogli smo kao niko pa ni spanija brace gasol to nije imala, da izaberemo 12 opakih igraca koji su mogli da izdrze jak tempo citavu utakmicu i koji su fizicki mogli da se posibaju sa drim timom. jos bi dosli napaljeni i spremni kao zemlja dok su ovi dosli da se zajebavaju. verovatno bi nas dobili ali posle na svetskom 94. ili olimpijadi 96. bi bili blizu pobede. bila je ta nasa reprezentacija opasna masina Edited June 2, 2020 by bradilko
iDemo Posted June 2, 2020 Posted June 2, 2020 50 minutes ago, iDemo said: 4 (slovima: cetiri) prethodne European champion krune Uz izvinjenje fanovima rahmetli Drazena Petrovica - i on je uzeo (jos) dve EU timske titule - al' malo ranije, ne? 1985+1986.
red star forever Posted June 2, 2020 Posted June 2, 2020 Opet ću reći, Hrvati su '92 lagano izgubili sa 30+ razlike, i to dva puta. Ja ne vidim kako bi Divac, Paspalj, Savić to moglo značajno da nadoknade. Djordjević, Danilovic i Bodiroga ne mislim da bi uopšte bilo značajan faktor.
iDemo Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 1 hour ago, red star forever said: Opet ću reći, Hrvati su '92 lagano izgubili sa 30+ razlike, i to dva puta. Ja ne vidim kako bi Divac, Paspalj, Savić to moglo značajno da nadoknade. Djordjević, Danilovic i Bodiroga ne mislim da bi uopšte bilo značajan faktor. Hrvati i Srbi i ostatak SFRJ bi (verovatno?) izgubili sa 10-15 razlike. Samo jednom, ne?
Božo Crveni Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 @red star forever Očigledno nisi gledao košarku tih godina. Đorđević i Danilović su bili najbolji bekovski par u Evropi te sezone, itekako bi bili konkurentni kao zamene Draženu i Zdovcu, a Bodiroga je bio samo talentovani klinac i uopšte ga ne treba razmatrati. Ne treba potcenjivati naše igrače koji nisu bili u NBA tada, jedan Perasović je ušao na par minuta u finalu i sašio dve trojke u dva napada potpuno bez straha. Pobrojao sam ranije ko je mogao da odigra za SFRJ, sasvim dovoljno snažna ekipa da nateraju Amere na ozbiljniji pristup. Ni u ludilu ne bismo mogli da ih dobijemo, ali barem bismo mogli da igramo protiv njih.
MocaVukotic Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 Ako nesto nikad nije manjkalo jugoslovenskim igracima, to su onda muda. Muda da roknu trojku sa 9 metara, muda da prodju kroz cetvoricu u dvokoraku, da probaju nesto outrageous protiv surovih americkih "profesionalaca", jos kad bi se pokoskali malo, drazen proda foru jordanu, ovaj popizdi i lupi mu dandaru, nasi skoce svi na njega, savic ulece sa klupe sa makazama u rukama... Bilo bi svasta, ukljucio bi se nas inat, i nas tajni adut - motiv. Dobili bi nas na jordana, u zadnjem napadu, a trideset godina kasnije espn bi snimao film "the game of the century", a mi bismo ovde, po odgledanom filmu, prijavljivali "jbt oplakah" ili "koliko smo bili blizu" ili recimo "a ono kad je drazen namignuo divcu, pustiio sam suzu".... Eto, aj sad razlaz
pbg12345 Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 sve i ja tako vidim sa tom razlikom sto bi nam posle tog poslednjeg napada uz namigivanje bore stankovica sudije nasle jos sekundu za nas napad a onda bi paspalj koji je sutirao trojke 0/6 zveknuo od tablu
Božo Crveni Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 Ne može to tek tako jednostavno da prođe. A gde je patkometrija!? Sve bi bilo drugačije da je Pička Grobarska Ivković u tim uvrstio Nebojšu Ilića...
iDemo Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 1 minute ago, Božo Crveni said: Sve bi bilo drugačije da je Pička Grobarska Ivković u tim uvrstio Nebojšu Ilića... Istina.
omiljeni Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 Sad na americkom ppp imaju topic ncaa nostalgija i prisecaju se kako su 1990 izgubili od Drazena Kukoca Divca Zdovca Paspalja Savica i ostalih samo 6-7 razlike i da su mogli glat i dobiti samo da su vodili freshmana Shaqa
bradilko Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 stojko je bio ozbiljan centar. kazu da je mogao da dovati vrh table kad poskoci. nije bio drvo u napadu. imao je jednu veliku manu. bio corav ali strasno corav. ko milan mladjan. pored stojko se npr radja i drugi centri nikad nisu naigrali. osim divca. on je umeo njega da ubije na sut spolja i da ga posle napuni greskama. opasna je to bila reprezentacija. ne bi dao dzordan ali bi bila to epska tekma. ti nasi tad su bili mnogo opaki, zedninpobeda i bezocni samo tako. sto kazu nisu nikog brenovali. kad izgube ne treba da ih teras da prevazidju poraz.
Recommended Posts