Dimitrije Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Fudbalska reprezentacija jedne zemlje samo je jednom uspela da se kvalifikuje za zavrsni turnir za svetsko prvenstvo. A onda su odbili da ucestvuju jer FIFA nije dozvolila igracima te reprezentacije da igraju bosonogi. O kojoj je zemlji rec?
Sokrat Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Fudbalska reprezentacija jedne zemlje samo je jednom uspela da se kvalifikuje za zavrsni turnir za svetsko prvenstvo. A onda su odbili da ucestvuju jer FIFA nije dozvolila igracima te reprezentacije da igraju bosonogi. O kojoj je zemlji rec?Indija?
panta rhei Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 u keniji vole da trce bosonogi, mozda i fudbal da igraju?
Dimitrije Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Indija?Tacno. Odbili su da se takmice na zavrsnon turniru 1950. u Brazilu.
Sokrat Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Ja cu iskusno da prepustim postavljanje pitanja Mrdji. On je nepresusan izvor pitanja, a ja ne mogu da smislim nista.
mrdja Posted October 3, 2008 Author Posted October 3, 2008 Hvala Sokrat, evo opet pitanje za starije ljubitelje fudbala.Rodom je iz Sinja, a fudbalski se afirmisao u OFK Beograd-u.1967. godine odlazi u USA, i igra dve godine nas fudbal (ili soccer kako bi ovde rekli), a zatim nastupa za San Francisco 49 u americkom fudbalu. U trenutku kad je debitovao u tom sportu, imaj je vec 31 godinu, i bio najstariji rookie ikad.O kom fudbaleru je rec ?
mrdja Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Nije Utjesinovic.Inace, u Americkim izvorima se navodi da je rodjen u Senju, ali u nasim (album iz 1961, kao i monografija Junaka) da je iz Sinja.Igrao je odbrani, centarhalfa, stopera, pa i beka.
Dimitrije Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 (edited) Uh, od tih Dalmatinaca koji su igrali u OFK-i, pored Petka i Guglete, secam se jos Nikse Djujica i Sergija Kresica. Ovaj prvi je odbrambeni ali je, cini mi se, Kninjanin a mislim da su obojca igrali 70-ih.Sad se setih; da nije Gavra (Gavric)? On je, koliko se secam, otisao u SAD da igra fudbal. Ali ne znam da je igrao za 49erse i da je Dalmatinac. Edited October 7, 2008 by Dimitrije
mrdja Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Bravo Dimitrije, rec je o Momcilu Gavricu.Vas red da postavite pitanje.
Dimitrije Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Zvezda je nekada bila nosilac novih trendova u domacem fudbalu. Jedan od njih se zvao "Cetvorougao". Ko su bili glavni protagonisti zvezdinog Cetvorougla?
borris_ Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Siguran da je Miljanic bi trener (ako je taktika u pitanju)
mrdja Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Bela Palfi, Predrag Djajic, Rajko Mitic, Josip Takac.
nautilus Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Djujic je Kninjanin. Poceo u Dinari. Par godina je mladji od Petka. Moj stari ga opasno hvali. Cini mi se da je igrao u onoj generaciji Dinare koja za malo nije izbacila Hajduka iz kupa u prvom kolu. Hajduk je izjednacio iz penala koji je sviran zato sto je Dinarin igrac uhvatio loptu u narucje.
Recommended Posts