Jump to content
IGNORED

Quiz

mrdja

Recommended Posts

Posted

Fudbalska reprezentacija jedne zemlje samo je jednom uspela da se kvalifikuje za zavrsni turnir za svetsko prvenstvo. A onda su odbili da ucestvuju jer FIFA nije dozvolila igracima te reprezentacije da igraju bosonogi. O kojoj je zemlji rec?

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MocaVukotic

230

• mrdja

211

• Dr Arslanagić

185

• Dimitrije

92

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
Fudbalska reprezentacija jedne zemlje samo je jednom uspela da se kvalifikuje za zavrsni turnir za svetsko prvenstvo. A onda su odbili da ucestvuju jer FIFA nije dozvolila igracima te reprezentacije da igraju bosonogi. O kojoj je zemlji rec?
Indija?
Posted

u keniji vole da trce bosonogi, mozda i fudbal da igraju?

Posted
Indija?
Tacno. Odbili su da se takmice na zavrsnon turniru 1950. u Brazilu.
Posted

Ja cu iskusno da prepustim postavljanje pitanja Mrdji. On je nepresusan izvor pitanja, a ja ne mogu da smislim nista.

Posted

Hvala Sokrat, evo opet pitanje za starije ljubitelje fudbala.Rodom je iz Sinja, a fudbalski se afirmisao u OFK Beograd-u.1967. godine odlazi u USA, i igra dve godine nas fudbal (ili soccer kako bi ovde rekli), a zatim nastupa za San Francisco 49 u americkom fudbalu. U trenutku kad je debitovao u tom sportu, imaj je vec 31 godinu, i bio najstariji rookie ikad.O kom fudbaleru je rec ?

Posted

Nije Utjesinovic.Inace, u Americkim izvorima se navodi da je rodjen u Senju, ali u nasim (album iz 1961, kao i monografija Junaka) da je iz Sinja.Igrao je odbrani, centarhalfa, stopera, pa i beka.

Posted (edited)

Uh, od tih Dalmatinaca koji su igrali u OFK-i, pored Petka i Guglete, secam se jos Nikse Djujica i Sergija Kresica. Ovaj prvi je odbrambeni ali je, cini mi se, Kninjanin a mislim da su obojca igrali 70-ih.Sad se setih; da nije Gavra (Gavric)? On je, koliko se secam, otisao u SAD da igra fudbal. Ali ne znam da je igrao za 49erse i da je Dalmatinac.

Edited by Dimitrije
Posted

Bravo Dimitrije, rec je o Momcilu Gavricu.Vas red da postavite pitanje.

Posted

Zvezda je nekada bila nosilac novih trendova u domacem fudbalu. Jedan od njih se zvao "Cetvorougao". Ko su bili glavni protagonisti zvezdinog Cetvorougla?

Posted

Siguran da je Miljanic bi trener (ako je taktika u pitanju)

Posted

Bela Palfi, Predrag Djajic, Rajko Mitic, Josip Takac.

Posted

Djujic je Kninjanin. Poceo u Dinari. Par godina je mladji od Petka. Moj stari ga opasno hvali. Cini mi se da je igrao u onoj generaciji Dinare koja za malo nije izbacila Hajduka iz kupa u prvom kolu. Hajduk je izjednacio iz penala koji je sviran zato sto je Dinarin igrac uhvatio loptu u narucje.