Jump to content

Iseljavanje u Irsku

Featured Replies

Kako sad funkcioniše prelazak iz Republike Irske u Severnu Irsku? Da li postoje neke kontrole ili na lokalnim putevima i ne primetiš kad si iz jedne države ušao u drugu, osim po znakovima ili, možda, dvojezičnim tablama u Republici?

Nema nikakve kontrole, niti će je biti - to bi značio potpuni haos i nerede u SIrskoj. Samo su znakovi drugaciji, a valja se podsetiti da je ograničenje brzine na severu u miljama, a u Republici u km/h. Putevi drugačije izgledaju, uglavnom su (bili) bolji na severu. 

• 3 years later...
  • Popular Post

Nemam dovoljno postova da pisem na politici, pa cu samo ovde da vam kazem da vas grlim sve, pratim sve kao ludak, malo placem, malo mi puno srce, i tako u krug svaki dan. Stize podrska i iz Irske💚

FB_IMG_1737367464386.jpg

@Midžeta reaguj

Idi u kurac. Već su me evo 6 meseci zajahali da budem gost na venčanju baš na taj dan. Usput: zašto ispred glavne pošte (znam simboliku)? Trebalo bi ispred njihove skupštine!

Edited by dragance

@dragance Ne znam, nisam ja organizovala, i meni je to cudno. Mislila sam da se samo tamo nalazimo? Ekipa u grupi na fejsu je malo ... onako, tako da nisam imala zivaca da se preganjam sa njima, a ne poznajem nikog iz Srbije ovde. Jesi li ti u Irskoj? Ja cu iz Corka, ili sama vozom, ili cemo svi porodicno djuture sa psom😊

malo sam glupavo napisala, ljudi koji ovo organizuju deluju ok.
mislila sam na razne likove po grupi koji masu pravoslavljem, svisuistizmom i jure balkanske ritmove po kauntijima, i ubacuju se u rasprave sta mi ima da se organizujemo tu kad smo otisli, brisu postove takvih pokusaja, itd... nebitno, samo da ne ispadne da sam opljunula po organizatorima

1 hour ago, fargo said:

@dragance Ne znam, nisam ja organizovala, i meni je to cudno. Mislila sam da se samo tamo nalazimo? Ekipa u grupi na fejsu je malo ... onako, tako da nisam imala zivaca da se preganjam sa njima, a ne poznajem nikog iz Srbije ovde. Jesi li ti u Irskoj? Ja cu iz Corka, ili sama vozom, ili cemo svi porodicno djuture sa psom😊

Ja sam u irskom Kosovu! Aj pogodi gde :D 

A pa ti si u modernijem delu. Belfast ili neko manje mesto?

@fargo dodzi nam na vocap da se ispricas par dana, za cas ces da skupis potrebnih 200 postova za politiku.

6 hours ago, fargo said:

A pa ti si u modernijem delu. Belfast ili neko manje mesto?

Belfast. Ne bih ga menjao za Dublin ni zašta.

1 hour ago, dragance said:

Jel imaš irski pasoš? Novozelandski? Francuski? 

1 hour ago, dragance said:

Verujem. Nisam bila (nemam vizu, jbg), muz jeste, i kaze da je lepsi i sredjeniji. Mada ga stalno plase "tenzicnom" situacijom. 

3 hours ago, noskich said:

Jel imaš irski pasoš? Novozelandski? Francuski? 

Šta te se to tiče?

2 hours ago, fargo said:

Verujem. Nisam bila (nemam vizu, jbg), muz jeste, i kaze da je lepsi i sredjeniji. Mada ga stalno plase "tenzicnom" situacijom. 

Ma nema toga više. Najozbiljnije. Sad su se prebacili na dilovanje drogom izmedju sebe.