July 1Jul 1 Trener streber je uspeo da svoj raspali i posvadjani tim izmenama i promenom igre vrati u zivot.
July 1Jul 1 14 minutes ago, Dimitrije said:I hocete da kazete da ih ne volite jos od vremena kralja Leopolda? Imate daleko istorijsko pamcenje, jos iz doba vase cukun-bake. S druge strane, jedan od njih (potomak roblja iz belgijskog Konga) zabode gol za kolonizatore. Sta je on, izdajnik?Znači treba da imam stav samo o istorijskim činjenicama datiranim od mog rođenja ili - još bolje - početka svesnih misli i sposobnosti pamćenja?Ovo drugo - najmanje što nekadašnje robovlasničke kolonizatorske države mogu da urade da probaju da operu obraz je da priušte potomcima tih svojih robova bolje šanse i prilike u životu nego što su ih pružali njihovim precima.Obrazovanje, zdravstvenu negu, sportski razvoj i karijere...I neću se nadovezivati, naljutio se aram na mene sad .
July 1Jul 1 Author 1 minute ago, Midžeta said:Dont leave us hanging Kusmone, nek ide zivotmoj super ortak pohađao oš u briselu, u pitanju je sredina osamdesetih, kralj boduen živ, zdrav i u snazi… na istoriji, neki 5/6 razred uče o kolonijalizmu i nastavnik zair/kongo zove “bašta kralja boduena” , da su oni belgijanci došli u afriku da pomognu agričkom narodu ovaj moj pajtos digne ruku i kaže da smo mi(tada yu) učili u školi da su ih uzimali za robove, da su dijamante, zlato i ostalo uzimali i odvozili za belgiju. na to se javi neka mađarica(čiji su roditelji radnici ambasade hun) i kaže da je i ona tako učila u školi…kaže da je ostatak razreda bio u šoku, kao da im je rekao “da na marsu žive ljudi”btw kralj boduen je umro 1993.ja sam ga stalno zezao kad je neki sport da treba da navija za belgiju njegovu drugu domovinu na šta je on prilično pizdeo, a sve afrikance smo zvali pupoljci iz bašte kralja/kraljice __________(dopisati ime po potrebi)