April 18Apr 18 Author 7 hours ago, kud u maglu Simoviću said:sonja je ovde pokidala. nije exyu kinematografija obilovala likovima. bilo muškim, bilo ženskim koji su umeli ovako u krupnjaku da odglume sa minimalnim facijalnim ekspresijama. mahom je to bilo kreveljenje i glumatanjeu glumačkom svetu, bar je to moj utisak, puštanje suze u kadru je izvesna patkometrija pošto ne mogu baš svi ba puste suzu na klik, a kao “ispod časti je” da se krije luk u okovratniku košuljekao prilog diskusiji prilažem cvijanovića u sv georgije ubiva aždahu gde glumi ko da je u prequelu mile vs. tranzicijaali nemam kratki video da to i dokažemMeni su, što se tiče close-upa, od domaćih uvek bili Bekim i Laušević pa 15 praznih mesta.
April 18Apr 18 3 hours ago, Blojler said:mozda je to razlika medju filmskim i pozorisnim glumcima: https://www.youtube.com/shorts/qvwwXGhysDkja zbog toga i ne ljubim preterano pozorište, deru se brt mili mnogoplus ne volim da gledam iz totalatm4 minutes ago, kralj said:Meni su, što se tiče close-upa, od domaćih uvek bili Bekim i Laušević pa 15 praznih mesta.ja tu cenim žiku todorovića, ne toliko zbog minimalnih facijalnih ekspresija, više zbog savlađivanja kadra(plana u kom se snima) tj protstora, nema mlataranja u praznododuše tu ima dosta i do rediteljau nekim filmovima glumci prosto budu veći od režije i to se oseti
April 22Apr 22 On 18. 4. 2026. at 20:26, kud u maglu Simoviću said:ja zbog toga i ne ljubim preterano pozorište, deru se brt mili mnogoplus ne volim da gledam iz totalatmTo je malo specifičan način glume za beogradska pozorišta i glumce. Nekoliko godina unazad kod nas u gradu na festivalu monodrame gostuju predstave iz Hrvatske, Bosne, Srbije, Vojvodine (predstave ne mađarskom) ... mnogo su bolji glumci u predstavama, posebno što je monodrama specifična forma jer sam si na sceni, iz Hrvatske posebno, pa onda i Bosne i mađarske predstavs. Svedenija gluma, ne dernjaju se, manje je šimire, manje cringe teatralnosti ... jedno desetak godina nije pobedila predstava iz Srbije. Edited April 22Apr 22 by hansolo