March 16Mar 16 59 minutes ago, Pixisis said:Nisam primetila, iskrenoTIP-1 testMoguće da ga nisi ti radila, kao ni ja
March 16Mar 16 ni ja to nisam tvrdio da je ta korelacija 100% već da, lupiću sad, to važi u 80% slučajevaisto kao što visoki roditelji po pravilu (ne i obavezno) rađaju visoku decu, čista genetika....6 minutes ago, Svemir Zeka said:@gone fishing ma dobro da, nisam ni htela da kažem kakvu prediktivnu vrednost ima za dalje studiranje, samo ofrlje bez ikakvog sistematskog proučavanja, dakle izvor: pamćenje, da visokonatprosečni ne potiču obavezno od visokoškolovanih roditelja, eto ako sam bila sad jasna
March 17Mar 17 Juce je objavljen a lista od 400 skola u Austriji koja dobija 65 miliona eur u vidu dodatnih nastavnika nemackog, psihologa i sociologa. Program se zove Bonus sansa i kriterijum je bio socioekonomski znaci procenat dece koje nemaju nemacki kao maternji, niska primanja roditelja, nisko obrazovanje roditelja itd. Jutros sam vec cuo 3 puta hvala za ovu listu da ne prijavljujem dete u jednu od tih skola.
March 17Mar 17 46 minutes ago, bags said:Juce je objavljen a lista od 400 skola u Austriji koja dobija 65 miliona eur u vidu dodatnih nastavnika nemackog, psihologa i sociologa. Program se zove Bonus sansa ikriterijum je bio socioekonomski znaci procenat dece koje nemaju nemacki kao maternji, niska primanja roditelja, nisko obrazovanje roditelja itd.Jutros sam vec cuo 3 puta hvala za ovu listu da ne prijavljujem dete u jednu od tih skola.Slicno je i kod nas, meni je sestric bio upisan u neki razred i u zadnjem trenutku su mami javili da ga prebacuju u drugi. Ispalo je da u tom drugom ce biti nekoliko romske dece + deca sa smetnjama u razvoju laksim - ona nije htela da trazi da ga vrate gde je bio ali ocigedno su to mnogi roditelji uradili.
March 17Mar 17 53 minutes ago, bags said:Juce je objavljen a lista od 400 skola u Austriji koja dobija 65 miliona eur u vidu dodatnih nastavnika nemackog, psihologa i sociologa. Program se zove Bonus sansa ikriterijum je bio socioekonomski znaci procenat dece koje nemaju nemacki kao maternji, niska primanja roditelja, nisko obrazovanje roditelja itd.Jutros sam vec cuo 3 puta hvala za ovu listu da ne prijavljujem dete u jednu od tih skola.Sigurno nije tako javno objavljena da bi roditelje iz dobrostojecih porodica na vreme upozorila da sva ta beda ne predje na njih i njihovu decu... Edited March 17Mar 17 by Jeremija
March 17Mar 17 Zanimljivo je da je od 400 skola 228 u Becu. I samo jedna u mestu manjem od 5000 stanovnika.