Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rat u Zalivu - ekonomske posledice

Featured Replies

pa jasno je to, prvo iranska naftna infrastruktura gadjana, sad bahreinska

ako produzi, produzice i nafta da raste

• Replies 294
  • Views 18.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kad se priča o nafti, dizelu i gasu većina misli na transport, ali to je samo deo problema. Npr. većina lekova, od pantoprazola, paracetamola, ibuprofena, aspirina, antidepresivi i anksiolitici kao ci

• spettacollo
    spettacollo

• . Dobar post, mnogi nisu svesni ovog spiska koji moze prilicno da se produzi. Tramp je skinuo sankcije sa Beloruske najvece banke i najvecih proizvodjaca kalijuma portrebnog za djubrivo, verovatno

Posted Images

On 8. 3. 2026. at 1:05, Desmond Bojčinski said:

Russia Laughing GIF

Realno ne bi osetili zalivska sranja da ništa nisu dirali.

ili da su se odselili u venecuelu, kongo ili niger.

Vidim da su visoke cene nafte isključivo na spot tržištu dok su cene u budućnosti na normalnom nivou, što znači da je raspoloženje da je problem privremen i da će Trump opet da se povuče. TIL da se takva situacija zove backwardation. Ko je u poziciji da ima velike zalihe i može da ih proda trenutno prodaje kao blesav i kupuje futures ugovore za narednih 6 meseci i godinu dana.

ForwardCurveHandler?parameters=7%2C27420

To je logicno, ocekuje se da ne traje dugo. Problem je sto su Rusi ti koji su imali rezerve na moru, tankeri, ostali u zalivu "zakljucani". Ali su Rusije vec prodali I to premium ceni, Ural skuplji od Brenta.

In other news dolar na 1.15 za evro, bio je 1.20 krajem januara. Donald ne ume ni dolar da skrlja kad to zacrta, valjda je sad jasno kako je bankrotirao kazino.

To je normalno ponasanje $ u krizama, on jaca, kao I CHF. Ali to je dodatni problem za sve ostale koji ne koriste $ kada govorimo o nafti.

SAD na taj nacin malo amortizuju skupocu nafte za sebe, ostali placaju vise.

Jeste, ali Donaldov deklarisani master plan je da skrlja dolar, jer je jak dolar prepreka jakoj industriju u Americi... I onda krene u ovu avanturu da bi mogao da uradi ne znam ni ja šta. Čovek je retardiran.

8 minutes ago, Venom said:

Čovek je retardiran.

Znaci pre 10 godina sam imala raspravu sa kolegom iz kanca da li je Tamp debil sto sam ja tvrdila ili genije sto je on tvrdio. Mislim da sam ja na kraju popustila da ipak nije tako glup. Sad opet ne znam sta da mislim.

Pitaj mustanz, pa sve suprotno od toga sto ona kaze.

26 minutes ago, precog said:

Pitaj mustanz, pa sve suprotno od toga sto ona kaze.

Mustang ne moramo da pitamo, nego mene bi bas zanimalo sta bi danas rekao taj moj nekadasnji kolega.

Ako ikako naletim na njega ima da me pogleda ko s Marsa kad ga pitam Nego secas li se onomad kad smo pricali o Trampu...

On 7. 3. 2026. at 23:31, x500 said:

Kina je uvozila oko 17% svojr nafte iz Venecule i Irana. I oko 30% natfe iz zemalja zaliva.

Koliko ima istine u tome sto neki komentatori pricaju da Kina i dalje uvozi iz Venecuele ali da placa trzisnu cenu koju propisuje USofA; a da im je (Kinezima) propao dogovor gde su naftu dobijali kao trange-frange vracanje pozajmice koju je Venecuela dobila ranije/nedavno... I, naravno, posto USofA sve radi po protokolu - pare uredno idu na/preko escrow account-a u Kataru a svaka transakcija/prodaja je "US-autorized"...

Zivot je lep.

1 hour ago, Mel said:

Znaci pre 10 godina sam imala raspravu sa kolegom iz kanca da li je Tamp debil sto sam ja tvrdila ili genije sto je on tvrdio. Mislim da sam ja na kraju popustila da ipak nije tako glup. Sad opet ne znam sta da mislim.

Eh 10 godina. Bilo je ovakvih mišljenja pre nepunih godinu dana koliko nećeš.

5d šahista propo sad

Edited by bios

32 minutes ago, Ogawa said:

Koliko ima istine u tome sto neki komentatori pricaju da Kina i dalje uvozi iz Venecuele ali da placa trzisnu cenu koju propisuje USofA; a da im je (Kinezima) propao dogovor gde su naftu dobijali kao trange-frange vracanje pozajmice koju je Venecuela dobila ranije/nedavno... I, naravno, posto USofA sve radi po protokolu - pare uredno idu na/preko escrow account-a u Kataru a svaka transakcija/prodaja je "US-autorized"...

Zivot je lep.

Zivi bili pa videli kako ce EU uvoziti naftu i gas iz Rusije preko USA posrednika.

Cini mi se da zapadne CB pokusavaju da sprece paniku na berzi zbog nafte.

Cena evropskog gasa je puno skocila za sada.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.