Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

oKultno

Featured Replies

Ja kad gledam te dokumentarce ja prvo pomislim: Jel ovo moguće kod nas....

Dobro ti " mehanizmi" mogu da se vide u politici, ali nije to to...

Mislim da društvo mora da bude na koliko-toliko višem "ekonomskom" nivou. Bar u velikim delovima. Što mi nismo...

1 hour ago, Frank Pembleton said:

Ja kad gledam te dokumentarce ja prvo pomislim: Jel ovo moguće kod nas....

Dobro ti " mehanizmi" mogu da se vide u politici, ali nije to to...

Mislim da društvo mora da bude na koliko-toliko višem "ekonomskom" nivou. Bar u velikim delovima. Što mi nismo...

Amerika ima tradiciju hrišćanskih i jeretičkih kultova, samoproklamovanih religija, raznoraznih mesijanaca, što prevaranata što ovih što iskreno veruju i regrutuju, pri čemu i ta najluđa šema ima elemente biznisa i najveća prevara elemente samoubeđenosti u ono što propovedaš, makar u svrhu maksimiziranja ubedljivosti. I sve to u fizički i moralno ekstremno nasilnom okruženju. Mislim da je to endemski fenomen, jedinstven sklop faktora itd.

EDIT S druge strane, imaju i neshvatljivo veliki i sveprisutni kulturni uticaj, pa se sve to malo-malo pa prenese negde drugde. Ali u tolikom obimu i meri ne baš.

Edited by Hermetico

• 3 months later...

Moram sam ponovo da odgledam Love Has Won, moram reći, bolje na drugo gledanje, i sada definitivno, najluđa da ne kažem najsmešnija priča od svih spominjanih ovde...

Takva parada nadrealnih likova, no ono o čemu i kako pričaju još je jače. Jaka je i mother earth koja je izmenjala barem 5 father earth u pauzama od obeznanjivanja od alkohola i droga. Prejak lik je i poslednji father earth Jason pristigao pravo iz zatvora. O galaktičarima sa slike da ne pričam.

Elem, dva noviteta:

Ruby & Jodi: A cult of Sin and Influence, solidna priča o influenserskoj porodici sa 8 članova tj 6 dece koja je sa vrha youtube-a kada su stvari prešle u extreme završila na dnu. Usledio je razvog a žena tj Ruby se okrenula lifecoach-u, mentalno poremećenoj Jodi i njenom kultu koji je napravila oko sebe. Rezultat je užasno maltretiranje dece.

The Cult Behind the Killer: The Andrea Yates Story, majka kojoj je ispran mozak putem Video kaseta i pisama što je rezultovalo davljenjem u kadi 5 dece, sopstvene... Nažalost, propušten potencijal jer je dokumentarac jako loše snimljen i namontiran ali opet daje insight u priču koja je svakako luda skroz. Gledljivo i pored 5.6 na imdb

• Mindaugas Žukauskas changed the title to oKultno