September 29, 2025Sep 29 Ja kad gledam te dokumentarce ja prvo pomislim: Jel ovo moguće kod nas....Dobro ti " mehanizmi" mogu da se vide u politici, ali nije to to...Mislim da društvo mora da bude na koliko-toliko višem "ekonomskom" nivou. Bar u velikim delovima. Što mi nismo...
September 29, 2025Sep 29 1 hour ago, Frank Pembleton said:Ja kad gledam te dokumentarce ja prvo pomislim: Jel ovo moguće kod nas....Dobro ti " mehanizmi" mogu da se vide u politici, ali nije to to...Mislim da društvo mora da bude na koliko-toliko višem "ekonomskom" nivou. Bar u velikim delovima. Što mi nismo...Amerika ima tradiciju hrišćanskih i jeretičkih kultova, samoproklamovanih religija, raznoraznih mesijanaca, što prevaranata što ovih što iskreno veruju i regrutuju, pri čemu i ta najluđa šema ima elemente biznisa i najveća prevara elemente samoubeđenosti u ono što propovedaš, makar u svrhu maksimiziranja ubedljivosti. I sve to u fizički i moralno ekstremno nasilnom okruženju. Mislim da je to endemski fenomen, jedinstven sklop faktora itd.EDIT S druge strane, imaju i neshvatljivo veliki i sveprisutni kulturni uticaj, pa se sve to malo-malo pa prenese negde drugde. Ali u tolikom obimu i meri ne baš. Edited September 29, 2025Sep 29 by Hermetico
January 12Jan 12 Moram sam ponovo da odgledam Love Has Won, moram reći, bolje na drugo gledanje, i sada definitivno, najluđa da ne kažem najsmešnija priča od svih spominjanih ovde...Takva parada nadrealnih likova, no ono o čemu i kako pričaju još je jače. Jaka je i mother earth koja je izmenjala barem 5 father earth u pauzama od obeznanjivanja od alkohola i droga. Prejak lik je i poslednji father earth Jason pristigao pravo iz zatvora. O galaktičarima sa slike da ne pričam. Elem, dva noviteta:Ruby & Jodi: A cult of Sin and Influence, solidna priča o influenserskoj porodici sa 8 članova tj 6 dece koja je sa vrha youtube-a kada su stvari prešle u extreme završila na dnu. Usledio je razvog a žena tj Ruby se okrenula lifecoach-u, mentalno poremećenoj Jodi i njenom kultu koji je napravila oko sebe. Rezultat je užasno maltretiranje dece.The Cult Behind the Killer: The Andrea Yates Story, majka kojoj je ispran mozak putem Video kaseta i pisama što je rezultovalo davljenjem u kadi 5 dece, sopstvene... Nažalost, propušten potencijal jer je dokumentarac jako loše snimljen i namontiran ali opet daje insight u priču koja je svakako luda skroz. Gledljivo i pored 5.6 na imdb