December 2, 2025Dec 2 pridruzujem se predlozima za slarafiju....no, kao ideja, nesto sto vec godinama razmisljam kako bih sproveo, "dusek" od peska...recimo da se ozida boks velicine kreveta i napuni peskom, to je prosto, samo ko zeli ozidani krevet...no tu je pitanje higijene, kako se nositi sa raznosenjem peska po kuci,tj kako to spreciti...inace koristim jastuk od heljdinih ljuspica, osecaj je kao kad se spusti glava na pesak, mozda bi moglo nesto u tom smeru i za dusek
December 3, 2025Dec 3 Ja koristim Slafariju taj neki Diplomat. Jedinu zamerku koju imam je taj sto je dusek 160x200, pa onda kad se ja okrecem gospodja malo poskakuje sa druge strane, i obrnuto. Mozda je bolje uzeti dva odvojena ako je za veliki krevet.
December 3, 2025Dec 3 Schlarafiu Diplomat imamo 10 godina i jos je kao nova. Zena i ja (ima nas 200 kila zajedno) je pominjemo kao najbolju investiciju u stanu. Apsolutno ne treba zaliti pare za dobar dusek
December 3, 2025Dec 3 Bacih pogled na sajt, a tamo i divna priča: https://schlarafia.co.rs/o-slarafiji/prica-o-slarafiji/Imaću Šlarafiju u vidu.Ja sam skoro uzela turski box krevet Serya Sleep...bože, najbolji dušek na kom sam spavala: kako legnem - odmah zaspim i budim se naspavana, kao u reklamama. :D Srednje je tvrd, daje potporu telu, a istovremeno dovoljno mek da mi bude udoban. Dotad sam na svim dušecima koristila Dormeo memo naddušek.Vertical Multispring SystemIt is a high-strength spring system consisting of fatigue-free steel wires that ensures the longevity of the filling material it is used with.Good for FatigueIt helps maintain the natural curve of the spine during sleep, prevents sweating and helps reduce the feeling of waking up tired in the morning.KNITTED FABRICThe breathability of the cotton knitted fabric used on the upper surface of your mattress prevents sweating, allowing you to have a refreshing sleep experience.
December 3, 2025Dec 3 Koristimo Jysk sa zicanim jezgrom.Na pola godine okrecemo.Taman je,ne previse tvrd .Ranije imali smo od memori pene najtvrdje Jysk i bilo je na kraju neudobno za kuk i rame meni makar jer spavam na istoj strani stalno. Edited December 3, 2025Dec 3 by askeladden
December 4, 2025Dec 4 jos jedan za schalarafiju. posle 7 godina mi ispala neka zica, oni imaju garanciju 15. nemam racun. pozovem, pitaju koja adresa, ja kazem, oni me nadju u sistemu, pitaju da l treba da donesu zamenski dusek da spavam dok mi opravljaju ovaj. nije trebalo, ali da znate sta nude. dodju, odnesu dusek, poprave, stave i novu navlaku (zvali da pitaju da l zelim da dodam 2000 da mi daju navlaku koja se skida pa moze da se pere, to nije bilo kad sam ja kupovala, ja hocu). vrate mi nov dusek. super su.doduse sad su dosta skuplji. ali vise duseka imam, nisu se makli za 10 plus godina.
December 4, 2025Dec 4 21 hours ago, Klara said:Imaću Šlarafiju u vidu.Ima u vidu i da koštaju po par hiljada evra.
December 4, 2025Dec 4 12 minutes ago, JozoMujica said:Imaj u vidu i da koštaju po par hiljada evra. Đe sam ja doooošla, kakva je ovo buržoazija od teme, aloeee! Nikad od mene sultanija.
December 4, 2025Dec 4 39 minutes ago, JozoMujica said:Ima u vidu i da koštaju po par hiljada evra. Ni ja ne bih dao te pare i večito se krpim nekim kršem, ali ako u životu za nešto treba dati pare to je dušek. Na njemu se provede 7-8 sati dnevno.
December 4, 2025Dec 4 Načelno™ pametan™, kao i za sve drugo, u praksi se samouništavam.Vrtim ovaj krš od Bonelija godinama, ali kako mi objasniti da je podjednako propao sa obe strane