Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ekspanzija AI i posledice po društvo

Featured Replies

1 hour ago, kronostime said:

Gresis.

1. Domaci sluzi tome da utvrdis gradivo kao neko stalno znanje, a ne nesto cemu je rok trajanja do ispitivanja naucenog.

2. Dom je za fizicki i intelektualni razvoj do trenutka kada ces to znanje i vestine preneti na neke nove generacije.

3. Ceo zivot je za ucenje inace ne bi makli iz pecine.

Postoji samo razlika izmedju prakticnog znanja tj. kako preziveti i opsteg znanja koje cesto obuhvata i cinjenice koje nisu neophodne za opstanak.

Prakticno znanje je da znas da se snadjes u prirodi i prezivis, a opste je koliko koja drzava proizvodi icega i u kom sistemu....

fantom

izgleda i skandinavci greše.

a onda dođe pisa testiranje i pokažemo urbi et orbi koliko smo u pravu fantom

• Replies 135
  • Views 8.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ljudi šalju decu u dnevni boravak ne zato što ne žele da rade domaći sa njima već zato šte ne mogu zbog posla da ih pokupe niti ima ko da ih čuva dok su na poslu. Ne mešajte babe žabe.

• Sve srećne porodice liče jedna na drugu...

• Bila prica za ovaj startup, 700 Indijaca zapravo https://www.peoplematters.in/news/funding-investment/ai-fraud-700-indian-engineers-did-the-work-while-builderai-claimed-it-was-ai-45865

Posted Images

57 minutes ago, Time Crisis said:

Nije baš ni da su se ljudi u tim kategorijama ubili od pouzdanosti

Ljude mozes da zamijenis )

1 hour ago, kronostime said:

Pamtim to kao da je bilo danas kada mi je klinac trazio da mu skinem Anu Karenjinu da "pogleda za lektiru".

Skinuo ja verziju sa Avom Gardner, ali je klinac posle "roditeljskog ubedjivanja forhendom" ipak odlucio da je bolje da iscita delo, a i recenzije pride.fantom

Udario si detetu šamar zbog ovoga?
I to nakon što si skinuo film. WTF???

Jbt, koji si snowflake rolleyes

9 minutes ago, smooth.Op said:

Sve srećne porodice liče jedna na drugu...

9 minutes ago, smooth.Op said:

Naravno!

Umetnost mora da se postuje i upozna kako treba, a ne da se ide precicom.

U suprotnom bi i Mona Liza bila samo "riba sa zuboboljom koja se smesi"....

Samar je mali podsticaj za to, mada je vise bila cuska.

fantom

To to, da se upozna kako treba. Zavoleće na teži način...
Ostaje i dalje (vrlo verovatno) da si samo hteo biti zanimljiv na forumu, pa neću više o tvojim postupcima.

Moje dete je drugi razred OŠ i mogu reći da smo uspešno uspostavili osećaj odgovornosti i obaveza. Njegovo je da zapamti šta ima za domaći i da to uradi kući. Moje je da ga proverim i da objasnim nešto što ne razume. Ne cimam druge roditelje, ne cimam učiteljicu. Kako doneo, tako radimo. Ako ima grešku, ne ukazujem mu tačno šta je greška, nego ga uputim da proba sam da zaključi. Svaka ocena se prihvata i merilo je znanja. Puštam namerno da greši i da uviđa greške. Ne narušavam autoritet učiteljice. Možda imam sreće što je tako, a možda je to i plod savetovanja, usmeravanja od malena. Mislim sa učiteljicom sigurno imamo sreće, pošto delimo pogled na to koje veštine i znanja dete u školi treba da stekne. Ne mogu da zamislim da zbog lektire, ocene, bilo čega sličnog udarim dete. Jedinu ćušku za života što je dobio bilo je zbog teške nezahvalnosti i ne ponosim se time. Naprotiv...

@kipo meni ovo tvoje zvuci kao problem socijalnih mreza. I ja ovako mator osecam koliko me to anestezira a nece tinejdzeri...

34 minutes ago, smooth.Op said:

To to, da se upozna kako treba. Zavoleće na teži način...
Ostaje i dalje (vrlo verovatno) da si samo hteo biti zanimljiv na forumu, pa neću više o tvojim postupcima.

Moje dete je drugi razred OŠ i mogu reći da smo uspešno uspostavili osećaj odgovornosti i obaveza. Njegovo je da zapamti šta ima za domaći i da to uradi kući. Moje je da ga proverim i da objasnim nešto što ne razume. Ne cimam druge roditelje, ne cimam učiteljicu. Kako doneo, tako radimo. Ako ima grešku, ne ukazujem mu tačno šta je greška, nego ga uputim da proba sam da zaključi. Svaka ocena se prihvata i merilo je znanja. Puštam namerno da greši i da uviđa greške. Ne narušavam autoritet učiteljice. Možda imam sreće što je tako, a možda je to i plod savetovanja, usmeravanja od malena. Mislim sa učiteljicom sigurno imamo sreće, pošto delimo pogled na to koje veštine i znanja dete u školi treba da stekne. Ne mogu da zamislim da zbog lektire, ocene, bilo čega sličnog udarim dete. Jedinu ćušku za života što je dobio bilo je zbog teške nezahvalnosti i ne ponosim se time. Naprotiv...

Ne!

Moj sinak je jos od obdanista bio vodjen i u pozoriste, i u muzej i dosta paznje sam polagao u to da ga upoznam i obrazujem u skladu sa opstom kulturom, oficijelnom i onom manje oficijelnom.

Tako je naucio razliku izmedju arije i becarca, kako videti kroz lanene pantalone da li gdja/ica nosi tange ili "hvalatibako" gacice, a i da uziva u svemu sto zivot moze da pruzi: rostilj, kuvanje, putovanja po svetu, sport... sve ono sto coveka cini zivim.

To sto sam ga cusnuo kad je hteo da izbegne citanje mi se vratilo kad mi je kasnije pricao svoje utiske iz Sagrada Familije, Ermitaza, Luvra, Londona, Kazablanke... i kroz njegove price sam video da je ta cuska bila i te kako opravdana - naucio je da upoznaje i postuje kulture drugacije od onih o kojima mu je deda po majci Sumadinac pricao: Dragan Pantic Smederevac i Magla pala na sokake.

Sada ima skoro 30 godina, jbg. ocekujem unuke kao svaki Balkanac da ih kvarim, ali nije mi zao nicega uzimajuci u obzir kako je ispao.

Vredelo je!

fantom

@kronostime

Jel ima neki razlog zasto stavljas taj "smug" smajli na kraj svakog posta?

Doduse, mozda i ja pogresno tumacim taj smajli...

10 minutes ago, Greek Freak said:

@kronostime

Jel ima neki razlog zasto stavljas taj "smug" smajli na kraj svakog posta?

Doduse, mozda i ja pogresno tumacim taj smajli...

Ima - citam uz kafu i komentarisem ili lezerni komentar na tudje misljenje.

Nekad reci nisu dovoljne da iskazu necije misli, a mogucnost visestrukog proizvoljnog tumacenja istih je velika i to je razlog zasto se prvenstveno vizuelno obracam drugima.

Slika, Gif... mogu reci vise od hiljadu reci i opet ce ih ljudi pogresno shvatiti, ako hoce.

Ali, to je vec na onome ko tumaci..

Ja samo ostavljam svoj trag u ovom protoku vremena!

Ala serem, je l` da? D

Modifikovana ideja iz onog filma sa Majkl Kitonom kad snima filmiće za klinca, ne mogu sad da se setim imena...neka slobodno ulupaju par miliona u ovaj startap i gledaju kako nestaju u tom creepy projektu.

5 minutes ago, ragasto said:

Modifikovana ideja iz onog filma sa Majkl Kitonom kad snima filmiće za klinca, ne mogu sad da se setim imena...

My life iz 1993.

IMDb
No image preview

My Life (1993) 6.8 | Drama

1h 57m | 12

37 minutes ago, Jeremija said:

Ovo tako podseca na one price i legende koje ima svaki narod, kad neko zbog tuge pokusa da ozivi voljenu osobu i vremenom shvati da je to samo karikatura i da je gubitak vecan.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.