Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mRNA vakcine i lečenje raka, da li je počelo ili...?

Featured Replies

Just now, Lo Zingaro said:

Ok, ali meni recenica “dogovorili se Putin i Vucic za eksperimente u Srbiji” izaziva jezu po defoltu.

To se slazem...

20 minutes ago, radisa said:

Mozemo i to da uvezemo, i to nam treba...

Prebaci ovu pricicu o vakcinama, na temu o vakcinama/zdravlju

Hocu kad dodjem do kompa

A juče pročitah ovo:

ScienceDaily
No image preview

Cancer patients who got a COVID vaccine lived much longer

A groundbreaking study reveals that cancer patients who received a COVID-19 mRNA vaccine within 100 days of starting immunotherapy lived dramatically longer than those who didn’t. Researchers from the

3 hours ago, Lo Zingaro said:

Ok, ali meni recenica “dogovorili se Putin i Vucic za eksperimente u Srbiji” izaziva jezu po defoltu.

Hulja je nedavno najavio neke pomake u lečenju raka, ne znam da li je baš upotrebio reč vakcina (moguće je!), ali to ovde niko nije uzeo za ozbiljno. Tako da, ova vest koju si preneo moguće je ima pokriće.

Ali sta su sve u tekstu napisali sto veze nema sa vakcinom isuse

Secam se kad je sin isao u osnovnu pa iz geografije ucili o evropskim zemljama. Imali lepu knjigu, o svakoj zemlji po par ilustrovanih strana, prirodne lepote reke jezera mora, a o Srbiji trt Milosevic i Karadzic cry

Pisala sam izdavacu, nikad mi nisu odgovorili. Zasto nisu stavili Hitlera na stranice o Nemackoj?

Da vam ne kazem kako se junior osecao kad su ucili lekciju o Srbiji (

Ok, izaci cu sama...

Hajde da ponovim još jednom, nije mi teško, mada sam ponavljao već više puta:

Rusija je zemlja koja je na farmaceutskoj mapi sveta ne patuljak, nego pigmej, jedno dva koplja ispod neke Turske recimo, a jedno deset klasa ispod glavnih igrača na ovom polju - SAD, EU, UK, Kine, Japana, Indije i Švajcarske. Ideja da bi iz Rusije mogao doći neki revolucionarni lek za bilo šta je podjednako realna kao ideja da će iz Rusije izaći neki revolucionarni automobil recimo. Jednostavno Rusi nemaju ni kapacitet, ni znanje, ni kadar, ni finansije, ni tržište da bi mogli da prave neke revolucionarne proboje u farmaciji. Sve što iole vredi u naučnom smislu u farmaceutskoj industriji pre ili kasnije ode u neki od zapadnih farmaceutskih giganata (ne odnosi se samo na Rusiji, ali se odnosi i na nju) gde dobiju uslove koji im u Rusiji niko neće ponuditi ni u 10 života, plus budžete u milijardama dolara za R&D projekte, koje u Rusiji ne mogu da dobiju. Neki krajnji domet Rusa je da osvoje štancovanje neke generike i time da snabdevaju sopstveno tržište, mada su i sa tim dugo imali problema.

Stoga, manite te priče o čarobnim ruskim i kubanskim vakcinama za rak, to su zemlje koje imaju problem i paracetamol da naprave (preterujem malo, ali jasna je poenta). Ako ikada budemo dobili vakcinu protiv raka, ona će doći ili sa Zapada ili iz Japana, već ni za Kinu ne bih bio tako siguran.

7 hours ago, Lo Zingaro said:

Rekao bih da je cilj te formulacije ispunjen.

Jel u Srbiji dobijaju deca hpv vakcinu?

7 hours ago, 3opge said:

Jel u Srbiji dobijaju deca hpv vakcinu?

Dobijaju, ali nije obavezna...

...a procenat vakcinisane dece tom vakcinom je poražavajući.

2 minutes ago, Filozof manijak said:

...a procenat vakcinisane dece tom vakcinom je poražavajući.

A najgore, znam da zovu iz doma zdravlja, kad ima vakcina, da se dođe...

Moja klinka se vakcinisala, ali dosta njenih drugarica nije...

Jer, jbg, vakcina, ko zna šta je to... Veliko zlo su ovakvi mediji, veliko...

13 hours ago, radisa said:

A najgore, znam da zovu iz doma zdravlja, kad ima vakcina, da se dođe...

Moja klinka se vakcinisala, ali dosta njenih drugarica nije...

Jer, jbg, vakcina, ko zna šta je to... Veliko zlo su ovakvi mediji, veliko...

“Šta će im to? Oni su dečaci. To se daje devojčicama.” U čekaonici DZ-a reče žena, majka maloletne dece, prijateljici koja je dovela sinove na vakcinaciju. isuse