September 11, 2025Sep 11 11 hours ago, kud u maglu Simoviću said:boško je bio dopisnik iz kaira, i potom rimaod te posleratne generacije novinara je bio među najboljima, čak je i mrtvi struja objavljivao predragu milojeviću tekstove iako je ovaj duboko zagazio u devedesete. to negovanje svojih prvih pera je bio politikintmal šta očekivati od radikalskog bašibozuka, julovci(hadži struja) su istapijali soliter u makedonskoj, ovi će je ugasiti kako su krenuliUhhh mislim da se ni Boško ne bi složio da je "bio medju najboljim" 😉Mislim sve te generacije su imale jednu zajedničku osobinu da sebe ne "shvataju previše ozbiljno".Meni je to generalno lakmustm za te profesije.BTW, skinuo sam onu njegovu knjigu o Izraelu da vidim na šta to liči...
September 11, 2025Sep 11 to kad te pošalju da budeš decenijama dopisnik za bliski istok, vrlo govori o kotiranjuaj da je harare, nego ovde baš ima da se šljaka i to rudarski. pariz i ny su bili više nagrada
September 13, 2025Sep 13 On 11. 9. 2025. at 18:07, garcia said:braćo moja, kako analizirate Politiku?Šta? Čitate je?Samo citulje.
September 16, 2025Sep 16 Author Meni je nafrapantnije kod te Politike to da su i nju, tako nečitanu i neutjecajnu, malu i suboptimalnu u odnosu na 1 Informer, pretvorili u ovakvu izuzetno smradnu septičku jamu.
September 16, 2025Sep 16 Politiku kupujem ja za tasta.Petkom. Uzme TV program i baci ostatak.Eto, to im je ostalo.
September 16, 2025Sep 16 2 hours ago, Roger Sanchez said:Meni je nafrapantnije kod te Politike to da su i nju, tako nečitanu i neutjecajnu, malu i suboptimalnu u odnosu na 1 Informer, pretvorili u ovakvu izuzetno smradnu septičku jamu.Pa nije njima effort da ne bude septicka jama, njima bi bio effort da bude nesto nebolesno.
September 16, 2025Sep 16 Kenjate za Politiku. To je zato što retko palite roštilj. Ili kamin. Dok sam se grejao na ugalj, Strujina Politika je bila spas. Jeftina, a bezbroj strana. Sve to nabuckaš u kotao, preko nje ide najbolje sitan bagrem, pa bukovina da napravi žar i kad se zažari zuneš ruski ugalj ili Resavu - zagadio sam Neimar sve do Čubure. Posle sam prešao na gas, ali Politika je zadržala svoju kalorijsku i praktičnu vrednost. Nikad se neću navići na hepo kocke! Znate kad ćete sa sirotinjskim Informerom da zapalite kamin? Presešće vam taj divni trenutak dok sobu ispunjavate svetlošću i toplotom. Samo se sa Politikom muškarac oseti kao pravi domaćin...
September 17, 2025Sep 17 12 hours ago, April said:Kenjate za Politiku. To je zato što retko palite roštilj. Ili kamin.Dok sam se grejao na ugalj, Strujina Politika je bila spas. Jeftina, a bezbroj strana. Sve to nabuckaš u kotao, preko nje ide najbolje sitan bagrem, pa bukovina da napravi žar i kad se zažari zuneš ruski ugalj ili Resavu - zagadio sam Neimar sve do Čubure.Posle sam prešao na gas, ali Politika je zadržala svoju kalorijsku i praktičnu vrednost. Nikad se neću navići na hepo kocke!Znate kad ćete sa sirotinjskim Informerom da zapalite kamin? Presešće vam taj divni trenutak dok sobu ispunjavate svetlošću i toplotom.Samo se sa Politikom muškarac oseti kao pravi domaćin...Za to je najvise sluzio "24 sata" - pokupis gomilu besplatno na svakoj autobuskoj stanici.Bar neka vajda od Djilasa.
September 18, 2025Sep 18 Author Bolikita opet on the Ukrainian beatОптужба из Кијева: Зеленски се осећа непобедиво док уништава сопствени народNovinarstvo je toliko umrelo tamo da se nitko nije potrudio provjeriti je li dotični optužitelj uopće u Ukrajini, a kamoli u Kijevu nije, već je godinu dana u bijegu od zakonaLenta.RUДепутат Рады объяснил свое решение покинуть Украину
September 18, 2025Sep 18 On 16. 9. 2025. at 19:17, April said:Kenjate za Politiku. To je zato što retko palite roštilj. Ili kamin.Dok sam se grejao na ugalj, Strujina Politika je bila spas. Jeftina, a bezbroj strana. Sve to nabuckaš u kotao, preko nje ide najbolje sitan bagrem, pa bukovina da napravi žar i kad se zažari zuneš ruski ugalj ili Resavu - zagadio sam Neimar sve do Čubure.Posle sam prešao na gas, ali Politika je zadržala svoju kalorijsku i praktičnu vrednost. Nikad se neću navići na hepo kocke!Znate kad ćete sa sirotinjskim Informerom da zapalite kamin? Presešće vam taj divni trenutak dok sobu ispunjavate svetlošću i toplotom.Samo se sa Politikom muškarac oseti kao pravi domaćin...A pa Struja je dodavao "logove" u Politiku na dnevnom nivou. Još ako se javi Batrić Jovanović sa svojim skribomanstvom, šume su nastradale...
October 5, 2025Oct 5 Author Jedan žestoki povratak Politike svojim korenima iz '990tihДанас се навршава четврт века од 5. октобра 2000. године – дана који се годинама представљао као „победа демократије“, а који се данас, из историјске дистанце, све јасније показује као почетак дугог процеса политичког, економског и националног урушавања Србије.Оно што је тог дана деловало као спонтани излив народне воље, убрзо се показало као режирана промена власти са дубоко припремљеним сценариом чији је циљ био да Србија коначно изгуби суверенитет. Док су улице Београда биле испуњене еуфоричним паролама о „демократији“, у сенци су почели процеси који ће земљу годинама касније коштати територије, војне моћи, индустрије и поноса.Nego zaista, ne gledajući uopshtee na ostalo, koje su to srpske teritorije izgubili žuti mravi dosmanlije? Isti novinar™, neka nova neoradikalska snaga™, autor je i nadasve zanimljivih tekstova o Crnoj Gori
October 6, 2025Oct 6 Author Poprilično je očito da se sad cijeli dupelizački desk Bolikite sastoji od nove (stare?) srpskocrnogorske snage V.V. . :Подсјетимо, само два дана прије инцидента Бачулов је у једном интервјуу изјавио да му је „мисија да сруши овај режим“, што је тада протумачено као политичка порука. Међутим, након откривања снимака, његово присуство на самој локацији изазвало је низ питања у јаности.Који је био разлог његовог боравка код станице, кога је, према наводима медија, нервозно звао путем телефона и зашто се о томе ћутало — питања су на која јавност очекује одговор. Додатну сумњу изазива и чињеница да Бачулов тврди како је „увијек говорио“ да је био на том мјесту, иако такве изјаве, према доступним изворима, нијесу пронађене у његовим ранијим наступима.Hиз пиTања у JавнOсTијAвноCт очEкује OдгOвоP
June 4Jun 4 Author Zanimljivo kako ovdje uopće nisu prokljuvili da se iza ''Dore A'' krije rušiteljica ustavnog poretka Doroteja Antić, a da je egzil u Zagrebu. „Дора” у Битеф театруПредстава заснована на писмима које размењују ауторка Андреја Карчагин и Дора А, активисткиња која је у политичком егзилу због судског поступка