Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Политика - најстарији гневни лист на Балкану

Featured Replies

Koji je ovo već puta da Vučićevi medijski pacovi trančiraju Ukrajinu na temelju jednog jakog izvora, somnabulija nekog poludjelog Rusa, i nekih poljskih karti koje nitko nigdje nije vidio? ajde

Према овом сценарију, Русији би, уз већ припојење Крима и четири региона, требало да се придружи најмање још десет области централне и источне Украјине, укључујући Кијевску, Одеску, Николајевску, Дњепропетровску, Харковску и друге. Реч је о индустријски и стратешки најважнијим деловима Украјине.

Према проценама, преузимањем контроле над овим територијама, Русија би добила више од 280.000 km² земље, најмање 10 милиона становника и 60–70 одсто украјинског БДП-а, вредног око 100 милијарди долара пре сукоба.

Западни интереси и територијалне тежње

С друге стране, поједине земље ЕУ већ имају отворене територијалне претензије.

Мађарска жели Закарпатје, где доминира мађарско становништво.

Румунија полаже право на Чернивце, Буковину, Змијско острво и делове Одеске области.

Пољска на својим картама приказује читав низ западноукрајинских региона, укључујући Лавов, Тернопољ, Ивано-Франкивск и Волин.

Тако би чланице ЕУ могле добити око 106.000 km² територије, 5–6 милиона становника и економски потенцијал до 30 милијарди долара.

Odesa je naravno tu, ne može da ne bude fantom

Valja i milom savezniku Orbanu danak dati...

Мађарска жели Закарпатје, где доминира мађарско становништво.

Mađarsko stanovništvo dominira s udjelom od 20%, zanimljivo da ne dominiraju u Vojvodini kad im je potrebno tako malo za dominaciju. think

Rodjo, imas jednu gresku u jednacini, Politika nije Vucicev medij (voleli bi oni). Imas svako vece na Informer televiziji izvestaje sa ratista, tu su jos Pink, Hepi, Kurir i slicni. Ovi su generalno nebitni, pretpostavljam da mu se slihtaju, sta li, ali cisto sumnjam da ujutro bistri "Politiku" i da daje instrukcije sta da se napise ili komentarise napisano. Tako da ako citajuci Politiku on-line pokusavas da proniknes u to sta Vucic misli ili koje poruke salje (to je radio Sloba dok je gl. urednik bio Hadzi Dragan Antic koji je bio prijatelj Mire Markovic pa se onda citala "Politika" od stane stranih atasea da bi se proniklo sta Mira misli a samim tim i Sloba) kasnis jedno 25 godina...a to sto pise tu je light, light verzija onoga na gore pomenutim medijima..

Edited by Tutankamon

2 hours ago, Tutankamon said:

Rodjo, imas jednu gresku u jednacini, Politika nije Vucicev medij (voleli bi oni). Imas svako vece na Informer televiziji izvestaje sa ratista, tu su jos Pink, Hepi, Kurir i slicni. Ovi su generalno nebitni, pretpostavljam da mu se slihtaju, sta li, ali cisto sumnjam da ujutro bistri "Politiku" i da daje instrukcije sta da se napise ili komentarise napisano. Tako da ako citajuci Politiku on-line pokusavas da proniknes u to sta Vucic misli ili koje poruke salje (to je radio Sloba dok je gl. urednik bio Hadzi Dragan Antic koji je bio prijatelj Mire Markovic pa se onda citala "Politika" od stane stranih atasea da bi se proniklo sta Mira misli a samim tim i Sloba) kasnis jedno 25 godina...a to sto pise tu je light, light verzija onoga na gore pomenutim medijima..

super, sad kad se navuce na Hepi...

Ziv nisam dok ne vidim njegove komentare na ove "medije"...on se breca na Politiku on-line...

Pa covek je tradicionalista. I ja na Stradunu citam Slobodnu Dalmaciju.

E sad, sto su nam novine u qurcu cenim da ni rodja, a ni ja nismo pri vrhu liste zločestih.

Rodji treba posebna nagrada (ekvivalent nosiocima spomenice za praćenje pbp psihopatinih govorancija) što deli ove bisere.

Mada je i Tutankamon u pravu, ovo nije diktat Vučićeve šape, nego iskonsko zlo

"Politiku" danas citaju samo penzionisani oficiri JNA i njihovo potomstvo.

Cak ni iko od potomaka familije Ribnikar ne prati istu.

Jedini doprinos - font.

fantom

20 hours ago, Mel said:

super, sad kad se navuce na Hepi...

Ne zna šta propušta, realno. To je televizija koja u sred multi-prenosa obraćanja pičkoustog po svim (ostalim) nacionalnim frekvencijama, uredno emituje svakovečernje stručnjačko (who's who srpske desničarske scene) izlaganje o tome kako je Ukrajina napala Rusiju, praktično nektar za sladokusce poput njega. Opet, ne mislim stajati između čoveka i prve mu ljubavi. Ja ga volim baš takvog kakav je. heart

On 9. 9. 2025. at 14:34, Tutankamon said:

Naravno da jeste.

Vlasnik blizak SNS i njenim funkcionerima

Kako piše Nova.rs, Boban Rajić je biznismen koji je usko povezan sa Srpskom naprednom strankom i njenim najvišim funkcionerima.

Boban Rajić je Novosti kupio za 2,5 miliona evra 2019. godine. Transakcija je izvršena preko firme „Media 026“ iz Vučeva kod Smedereva osnovane godinu dana ranije. U zvaničnim papirima Boban Rajić se vodi kao stoprocentni vlasnik.

I tada je za njega javnost prvi put i čula.

Rajić je, prema podacima poslovnog registra, vlasnik nekoliko preduzeća: „Rajić invest“, „Media 026“ i „RCBGD“, a takođe je i direktor kompanije „Coka“ čiji je bio i vlasnik do septembra 2019.

Kako se otkrilo, novine sa višedecenijskom tradicijom kupio je neko ko je između ostalog i vlasnik čuvene beogradske kafane Ruski car.

Kako su otkrili istraživački mediji, Rajić je usko povezan sa najvišim predstavnicima vlasti.

Naime, registracionu prijavu podneo je advokat Igor Isailović koji je poznat i kao advokat ministra finansija Siniše Malog. On je bio i poslovni partner premijerke Ane Brnabić, a sarađuje i sa poznatim biznismenom sa Kosova Zvonkom Veselinovićem, o čemu je BIRN pisao.

Osim toga, Isailović je bio član nadzornog odbora u preduzeću Dunav iz Smedereva, u kom je Boban Rajić bio direktor, piše portal Nova.rs.

N1

Sejdinović o prodaji Politike: Mediji više nisu u rukama...

Novinar Nedim Sejdinović izjavio je za portal N1, povodom promene vlasnika "Politike", da je u pitanju potvrda da je medijska tranzicija u Srbiji uspešno okonča

Edited by Turnbull

Dobro, mislio sam glavni, udarni medij. Dakako da ne iskacu iz koloseka. Ali mislio sam nebitni, bukvalno propali medij koji tu stoji i odbija da umre jer ima jos ljudi koji tu objavljuju citulje i bistre tu novinetinu po nekoj navici. Njegovi ne citaju "Politiku" a njegovi protivnici jos manje...ko to cita za mene je misterija...i da, kupio je ne da bi od nje napravio nekakav citano-gledani medij nego da bi imao kontrolu i nad time...

Мислим да се политика користи да се пласира нека вест која је као озбиљна. Напишу у Политииц - тај је педер и шијун, па се онда преноси да политка то пише. А Политика је лист са угледом puke

nije za ovu temu, ali bosko jaksic (sta god mislio o njemu, a to je toplo-hladni odnos), ciao-zdravo je posle pola veka kakve-takve saradnje sa politikom i pisanjem nekakve kolumne.

vest od pre par dana>

N1 Info RS
No image preview

"Politika" nakon 53 godine prekinula saradnju sa Boškom J...

Jakšić je rekao da je tolerancija u našem društvu svedena na nulu, kao i da to pokazuje da je posle pola veka saradnje list Politika sa njim prekinuo saradnju

Boško Jakšić je odavno u penziji. Kad sam ga u nekom širem društvu pitao:

Što još uvek pišete za ovakvu Politiku?

Rekao je:

Ma ja sam u penziji, hoću da vidim dokle će da me trpe...

boško je bio dopisnik iz kaira, i potom rima

od te posleratne generacije novinara je bio među najboljima, čak je i mrtvi struja objavljivao predragu milojeviću tekstove iako je ovaj duboko zagazio u devedesete. to negovanje svojih prvih pera je bio politikintm

al šta očekivati od radikalskog bašibozuka, julovci(hadži struja) su istapijali soliter u makedonskoj, ovi će je ugasiti kako su krenuli

vezano za politiku kao novine - jel se meni cini ili mladjeg Bilbije nesto nema po medijima u poslednje vreme ?

u jednoj fazi nije se skidao sa tv-a