Jump to content

KK Crvena Zvezda 2025/26

Featured Replies

Nije samo do igrača, ali svakako bi trebalo razumeti večite kad su već odabrali taj put. E sad, o samom putu se može diskutovati.

Svakako mislim da će sledećeg ili onog tamo leta Ognjen u SAD, kao i naš Mitar ovog ili sledećeg.

Edited by Milošica

• Replies 647
  • Views 35.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Milosh76
    Milosh76

Miloš Teodosić je završio izuzetno bogatu klupsku i reprezentativnu karijeru. „Dragi prijatelji, poštovani ljubitelji i poznavaoci košarke, Pre svega hvala vam na 30 godina zajedničke borbe, uživanja

• Nikodije
    Nikodije

Moneke je stalno nešto u hajpu, razdragan, veseo, naložen... ići će na kurac Kalini već vidim.

Posted Images

10 minutes ago, pbg12345 said:

kakve "prvak nba lige i kontender" ima veze sa zvezdom?

a ujedno se radi o drugom najmladjem sampionu nba ikad

u pasusu iznad jasno referišem na evropski kontekst.

u pasusu koji tebe interesuje, prosto napominjem da čak ni nba ekipe, koje imaju logike i resursa da se bavi mladim i talentovanim igračem, neće pružiti istom priliku na veresiju, odnosno, ukoliko ne pokaže da može da doprinese, jer se takmiče da uzmu što više pobeda, imaju dobru poziciju za plejof i slično.

ali ako ti taj deo smeta, nije ni važan, ono što je izvesno ovih dana u euro košarci, je da retko koji klinja provede 4-5 sezona u klubu, jer, ukoliko je jako dobar, dobija ponude iz nba vrlo brzo. ne mora čak ni da bude jako dobar, dovoljno je da postoji nekakava projekcija da može biti.

Evropski kontekst je i takav kakav je, jer se pretvorio u ligu bez briga za NBA škart ili u najboljem slučaju rekonvalescente na reanimaciji karijere. Od Filipina nas deli samo navijačko-fanatična kultura i poslednji ansambl trenera jugoslovenske škole koji će ako treba da orobijaju igrače ako promaše kretnju i uzmu nerezonski šut.

NBA skauti sumnjam i da gledaju Evroligu. Nema tu ništa za njih.

7 minutes ago, Milošica said:

Nije samo do igrača, ali svakako bi trebalo razumeti večite kad su već odabrali taj put. E sad, o samom putu se može diskutovati.

Svakako mislim da će sledećeg ili onog tamo leta Ognjen u SAD, kao i naš Mitar ovog ili sledećeg.

može, samo što sam ja mislim da i kada bi nekim čudom koje čini ovu opciju izvodljivom, zvezda i partizan igrali evroligu i ujedno pružali minute talentovanim igračima, oni opet ne bi ostajali 3-4-5 godina u tim klubovima (što je neki očekivani period da se igrač razvije od talentu u eventualno opasnog ili jakog dobrog igrača), već bi svejedno odlazili ili u nba ili u evropu, čim se za to pruži relativno izgledna prilika.

daklem, taj neki cca olimpijski ciklus, koji je klubovima omogućavao da razviju talente u igrače, više ne postoji ili postoji toliko retko da je na nivou statističke zanimljivosti.

čak se i nba ekipe poslednjih 5-6-7 godina brže odriču svojih pikova, bez obzira na godine (izvinjavam se ako nekome zasmeta ova poslednja lajna, najbolje je zažmuiti malo ranije, ko je vidovit)

1 minute ago, uini said:

čak se i nba ekipe poslednjih 5-6-7 godina brže odriču svojih pikova, bez obzira na godine (izvinjavam se ako nekome zasmeta ova poslednja lajna, najbolje je zažmuiti malo ranije, ko je vidovit)

To je tačno, ali titule osvajaju oni koji su draftovali core šampionskog tima i koji gomilaju pikove.

4 minutes ago, kralj said:

NBA skauti sumnjam i da gledaju Evroligu. Nema tu ništa za njih.

Pa bukvalno više logike ima da gledaju Megu, ili na nešto višem nivou Ulm.

36 minutes ago, JPM said:

Sve jasno.

Šansu dobiti neće.

JPM iliti Jak Pomoćnik Milanov, na izvoru informacija sportskog sektora ko će dobiti šansu a ko neće

2 hours ago, pbg12345 said:
Meridian Sport BiH
No image preview

Crvena zvezda Meridianbet dovodi mladog igrača Igokee

Dogovor je postignut

meni ovo iznenadjenje

u svakom slucaju pozdravljam ako ce napokon neko od mladjih dobiti sansu

Odličan igrač, gledao sam ga dvocifren broj puta. Eye test je super, barem prema mojim skromnim procjenama.

21 minutes ago, JPM said:

Ako je ruža, procvetaće.

Ako je karakter Dalibora Ilića, Simanića ... neće.

Bez talenta nema mnogo vajde, al bez krvavog rada još manje.

Možemo mi da se lažemo koliko hoćemo, ali naša dva Evroligaša su se potpuno profilisala kao klubovi koji ne žele da mladima daju šansu. Nema ničeg nelegalnog u tome, ali je šteta zavlačiti tu decu. Njemu je mnogo bolje da igra za Igokeu, pa možda Megu. Svejedno će sa minutima više napredovati u tim ekipama. Kod nas jedino ako je neki ekstratalenat, generacijski. A ne deluje tako.

Nisu ni ranije svi Srbi bili Luke Dončići pa su dobijali šansu i ispunjavali svoj potencijal, koliki god bio.

5 minutes ago, Nikodije said:

JPM iliti Jak Pomoćnik Milanov, na izvoru informacija sportskog sektora ko će dobiti šansu a ko neće

Ja sam siguran da možeš mnogo bolje od ovoga, lenjo je ovo.

On a more serious note, nije ovde problem u Tomiću, on je napravio dobar potez po klub. Ovo je loš potez po igrača.

3 minutes ago, kurjak said:

Ako je karakter Dalibora Ilića, Simanića ... neće.

Bez talenta nema mnogo vajde, al bez krvavog rada još manje.

Slažem se, samo i taj Dalibor bi bolje prošao da je otišao u Spartak odmah, bez da gubi vreme u Zvezdi. Zvezda nije mesto za mlade igrače, trenutno.

11 minutes ago, kralj said:

To je tačno, ali titule osvajaju oni koji su draftovali core šampionskog tima i koji gomilaju pikove.

Dok konstantno 2/3 nba ekipa igra ligu bez briga, slaze pikove i moli se da kliknu. A kliknu kod jedne ili dvije ekipe. Jbg, nije ni taj put sjajan, a uglavnom je dosadan za konzumente.

Smara ta prica sa mladim igracima, a sa druge strane navijaci hoce plej of, ili F4 .

Ako su rezultati i titule prioriteti kluba, tu nema prosotra za eksperimente sa mladim igracima, to se radi u klubovima kao Mega ili Borac npr.

Ne moze i jare i pare... Odlucili smo da napadamo EL i ABA titulu svake godine i to je to....

37 minutes ago, assignment said:

Smara ta prica sa mladim igracima, a sa druge strane navijaci hoce plej of, ili F4 .

Ako su rezultati i titule prioriteti kluba, tu nema prosotra za eksperimente sa mladim igracima, to se radi u klubovima kao Mega ili Borac npr.

Ne moze i jare i pare... Odlucili smo da napadamo EL i ABA titulu svake godine i to je to....

Zavisi kako gledaš i šta ti je cilj. Ako se pogleda kako su se dva naša tima orjentisala u zadnjih nekoliko godina, posebno od dolaska Žoca u Partizan, jasno je da ne može i jare i pare, to jest za klince tu nema mesta.

Problem je što taj koncept nije dao ni rezultate do sada, jer naravno nije dovoljno samo sasipati ogromne pare, to mora da ima i neku logiku. Tu je Zvezda posebno fejlovala, pa čak mogu reći i da se bližimo fijasku. Partizanova ulaganja su mnogo skorija i čak su neke rezultate i imali.

Tako da, ne smara ta priča o mladima, već smara taj zahtev da se ima i jedno i drugo. A i ponoviću još jednom, sa strane kluba meni je ovo dobro pojačanje, ali mi igrač nije jasan. Neće dobiti šansu, niko neće trpeti njegovu mladost i greške. Jedino ako je neka kombinacija da se uzmu pare iz Amerike pa je Zvezda bolja reklama od Igokee.

12 minutes ago, JPM said:

Zavisi kako gledaš i šta ti je cilj. Ako se pogleda kako su se dva naša tima orjentisala u zadnjih nekoliko godina, posebno od dolaska Žoca u Partizan, jasno je da ne može i jare i pare, to jest za klince tu nema mesta.

Problem je što taj koncept nije dao ni rezultate do sada, jer naravno nije dovoljno samo sasipati ogromne pare, to mora da ima i neku logiku. Tu je Zvezda posebno fejlovala, pa čak mogu reći i da se bližimo fijasku. Partizanova ulaganja su mnogo skorija i čak su neke rezultate i imali.

Tako da, ne smara ta priča o mladima, već smara taj zahtev da se ima i jedno i drugo. A i ponoviću još jednom, sa strane kluba meni je ovo dobro pojačanje, ali mi igrač nije jasan. Neće dobiti šansu, niko neće trpeti njegovu mladost i greške. Jedino ako je neka kombinacija da se uzmu pare iz Amerike pa je Zvezda bolja reklama od Igokee.

Pa mi smo imali koncept domacih igraca, koji doduse nisu vise mladi, ostareli ali kvalitet za izkorak u EL nam nisu doneli.

Ne vidim neki fatalan felj sa Zvezdine strane, mozda jedino Jagov ugovor na tri godine. Kako onda nazvati menjanje celog rostera prosle godine kod komsija?

I koje rezultate su imali naspram Zvezde? Jedan pjej of, naspram plej in Zvezda, koji je pritom bio najbolji nas rezultat u EL?!?!? Za konjski nokat....