Jump to content

KK Crvena Zvezda 2025/26

Featured Replies

1 hour ago, JPM said:

Izundu je tip centra koji treba svima. Ne nužno na odgovarajućem nivou, ali tip igrača da.

Koji je to tip igrača? Slab u odbrani, još gori u napadu.

• Replies 494
  • Views 26k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Milosh76
    Milosh76

Miloš Teodosić je završio izuzetno bogatu klupsku i reprezentativnu karijeru. „Dragi prijatelji, poštovani ljubitelji i poznavaoci košarke, Pre svega hvala vam na 30 godina zajedničke borbe, uživanja

• Nikodije
    Nikodije

Moneke je stalno nešto u hajpu, razdragan, veseo, naložen... ići će na kurac Kalini već vidim.

Posted Images

Moze se reci da je Izundu izundjeno resenje

Luka M je za njega doktor košarke

Ma ok, na kraju krajeva ako je vama ok, ko sam ja da srecu kvarim

Samo mi bilo cudno sa obzirom na secanje kakav je relativno skoro bio u fmpu, a narocito u kontekstu miliona koji se pominju za razne micice sa druge strane

9 minutes ago, uini said:

ukoliko postoji procena da je sposoban da odigra euroleague minute u ulozi nekakvog backupa ili čak trećeg centra, zar nije bolje to što ima 30 godina, umesto da bude veteran?

mlad igrač bi trebalo da je izuzetno talentovan a takvi sada imaju uglavnom drugačiju putanju.

balša očigledno nije bio od takve fele, pošto je u trećoj ili kojoj već sezoni, stigao do 08mins po tekmi na 16 komada, od koliko već ide ukupno, duplo više

Tačno, nije rešenje ako si samo domaći i mlad, mora određeni talenat da postoji i da se taj skilset uklopi u kompoziciju rostera. Pojma nemam čime je Balša zavredio šansu koju je imao, ma kako bedna bila, meni je i na koledžu delovao kao nikad igrač. Doduše, Plavšić je izgledao i gore kod nas. Neče oni više u EL, eventualno još jednu godinu da se neki Dubai zajebe.

28 minutes ago, Nikodije said:

Luka M je za njega doktor košarke

Kad bi imao bilo kakav šut, onda da. Ovako, za poziciju centra, Izundu je bolji. Meni je lično dosta da gledam kako ga bukvalno linčuju na skoku, a on izgleda kao da ne može da udahne vazduh od umora.

Izundu može bolje da odradi ono što nama treba na centru, a to je skok, zaštita obruča i zagrađivanje. I ubaciće po neki poen na obruču.

Ja zaštitu obruča nisam video za dve i po godine u Železniku, a gledao sam ga dosta. Skroman igrač, nema on ništa da ponudi na el nivou. Jedino ako je baš ekstremno napredovao u poslednje dve godine.

Kažu da jeste napredovao puno, a to koliko je napredovao ja ne znam. On je sigurno mačka u džaku, a Luka je sigurno nesposoban. Tako da za trećeg centra i nije neki rizik, po meni.

Izundu je u FMP-u delovao kao solidan materijal za obradu i moderan centar u nastajanju, doduse tada jos uvek dosta sirov i foul prone. Posle solidne sezone u Nemackoj i vrlo dobre u Turskoj, verujem da se profilisao u korektnu bekap opciju. Vidim da Stefanovic prica kako je u pitanju veliki radnik, izvanredan tip i karakter, verovatno su procenili da ga nece mnogo zuljati klupa + ih je privukla mogucnost da mu srede drzavljanstvo.

Nisam ni ja nesto odusevljen, ali kapiram da ce raditi posao kao treci centar, Mitrovica moze u zubima da nosi. Neuporedivo je bolji atleta, skakac, zastitnik reketa, na strani pomoci, pa i bolji izvodjac bacanja, finiser oko obruca, lob/roll meta... Luka je zavrsio sa ozbiljnom kosarkom, jos par sezona u nekom Spartaku ili Borcu i penzija.

Edited by FPLS

1 hour ago, pbg12345 said:

Naravno da ne mora svaki igrac u rosteri biti vrhunski el igrac, al evo nek bude i treci kao sto kazes, koja je logika da to bude izundu, 30godisnji debitant u el

Takve pozicije se popunjavaju ili vereranima koji mogu jos povremeno odigrati cetvrtinu, dve na visokom nivou ili mlad igrac koji tek stupa na el scenu

Ne znam meni npr kamenjas ima mnogo vise smisla, ili kao sto je partizan pokusao sa koprivicom, pa i zvezda sa plavsicem

Jedino ako je izundu u medjuvremenu postao daleko bolji igrac, al nesto sumnjam

Ne popunjavaju se takve pozicije mladim igračem koji tek stupa na EL scenu. To se radilo nekada, sada je tako nešto težak incident. Razlozi su ti poznati koliko i meni, a verujem da delimo i stav da takav trend evropsku košarku čini siromašnijom i manje zabavnom za praćenje. Ne mogu mnogo ni da krivim Zvezdu kada nam je Topić kao top prospekt posle 3 utakmice i sa pokidanim ACL-om otišao u NBA, a Kostić kao manje talentovan posle 0 utakmica na koledž.

Što se veterana tiče, ako smo nešto probali onda smo probali sa veteranima i nikada to nije ispalo posebno dobro a često je bio fijasko. Bolje mi je ipak da se dovede fizički sposoban igrač skromnijeg talenta nego opet neki lik bez kolena. E sad, i meni je Izundu krš od igrača doduše nisam ga pratio u Turskoj. Verovanto ima i neki bolji za te pare ali nemam problem sa dovođenjem rukija od 30 godina.

5 minutes ago, FPLS said:

Izundu je u FMP-u delovao kao solidan materijal za obradu i moderan centar u nastajanju, doduse tada jos uvek dosta sirov i foul prone. Posle solidne sezone u Nemackoj i vrlo dobre u Turskoj, verujem da se profilisao u korektnu bekap opciju. Vidim da Stefanovic prica kako je u pitanju veliki radnik, izvanredan tip i karakter, verovatno su procenili da ga nece mnogo zuljati klupa + ih je privukla mogucnost da mu srede drzavljanstvo.

Nisam ni ja nesto odusevljen, ali kapiram da ce raditi posao kao treci centar, Mitrovica moze u zubima da nosi. Neuporedivo je bolji atleta, skakac, zastitnik reketa, na strani pomoci, pa i bolji izvodjac bacanja, finiser oko obruca, lob/roll meta... Luka je zavrsio sa ozbiljnom kosarkom, jos par sezona u nekom Spartaku ili Borcu i penzija.

Koji crni moderan centar. Jel znaš ti šta je primarni zadatak modernih centara?

Uloga modernih centara je Alley oop zakucavanja, zaštita obruča, zagrađivanje i skok. Deluje da to sve ima Izundu, doduše da budemo fer, na nivou ispod. Videćemo ga u Evroligi.

To da se ne daje šansa kao trećem centru nekom takvom se u principu i slažem, ali meni je ovde neka low risk high reward logika. Ako ne može lako ćemo ga skloniti, ako se pokaže, odlično.

Nije Izundu problem. Biće mnogo bitnije dovesti nekog dobrog umesto Petruševa, a takvih baš ima malo, ako uopšte.

6 minutes ago, Nikodije said:

Koji crni moderan centar. Jel znaš ti šta je primarni zadatak modernih centara?

Sustinski, da imaju sto manje slicnosti sa Lukom Mitrovicem.

Ne treba biti nefer prema Luki. On nije centar, ima visinu ali skočnost i snagu nikad nije imao.

Ja ne znam ko je njemu uništio i šut i volju za šutem, ali taj mu je upropastio karijeru. Sad je neka četvorka bez šuta, što je u modernoj košarci manje korisno nego John Brown.

23 minutes ago, JPM said:

Uloga modernih centara je Alley oop zakucavanja, zaštita obruča, zagrađivanje i skok. Deluje da to sve ima Izundu, doduše da budemo fer, na nivou ispod. Videćemo ga u Evroligi.

To da se ne daje šansa kao trećem centru nekom takvom se u principu i slažem, ali meni je ovde neka low risk high reward logika. Ako ne može lako ćemo ga skloniti, ako se pokaže, odlično.

Nije Izundu problem. Biće mnogo bitnije dovesti nekog dobrog umesto Petruševa, a takvih baš ima malo, ako uopšte.

Lol razmišljaš kao naš sportski sektor koji je doveo izundua na osnovu alley oop klipova.

Pa ne, danas se od visokih traži svičovanje, pnr odbrana, brze noge koje prate bekove, zaštita obruča i skok. Sve ono što ima Bolomboj npr, a Izundu ima samo skok. Ili to, ili da igrač ima gomilu poena u rukama na razne načine, kao Petrušev recimo i to je onda odličan tandem kompatibilnih centara.