April 9Apr 9 On 7. 4. 2025. at 10:02, Lena said:Kad smo kod hrane na vajberu ima grupa onih koji kuvaju za studente u Beogradu. Ja sam se priključio pre par dana. Oko 900 ljudi je u grupi, mislim da bi im dobro došlo makar još donora, a može i onih koji kuvaju ili prevoze hranu.Ko je zainteresovan da se priključi neka me cimne da mu pošaljem link ka grupi.
April 9Apr 9 Da li neko ima više informacija o Mreži solidarnosti? Koliko sam shvatio, ona je osnovana prvenstveno da pruži pomoć nastavnicima i profesorima. Nisam siguran da li je ovo pravo mesto za ovo pitanje, ali nadam se da će neko imati iskustva koje može da podeli.Ukoliko je neko od vas donirao sredstva kroz ovu mrežu – zanima me vaše iskustvo. Da li je reč o pouzdanom i transparentnom načinu pomoći? Hvala unapred na svakom odgovoru.
April 9Apr 9 Author Imaš ovde temu o tome:(Ja sam se prijavila na mrežu, ali nisam dobila jos nikakav mejl sa instrukcijama. To je bilo pre par nedelja.)
April 9Apr 9 3 minutes ago, dunja said:Imaš ovde temu o tome:(Ja sam se prijavila na mrežu, ali nisam dobila jos nikakav mejl sa instrukcijama. To je bilo pre par nedelja.)I ja sam se takodje prijavio pre par nedelja. Upravo mi stigao mail. Puno hvala za link. Idem tamo.
Monday at 10:574 days Iz Vajber grupe "Kuvanje za studente"Dragi svi,Naša zajednica broji 935 članova, ali poslednjih dana aktivno prati objave samo oko 100 ljudi, prema Viber statistici.Ove nedelje, zaključno sa delom pripreme za sutra, 30-ak kuvara priprema oko 2.700 obroka, u vrednosti od približno 810.000 rsd, za studente koji se bore za sve nas.Naš način da im kažemo “niste sami” jeste jedan topao obrok dnevno.Ali ljudi se umaraju.Svi radimo volonterski.Pojedini su već potpuno iscrpljeni i polako se povlače.Zato vas molimo – potrebni ste nam.Bilo kroz donaciju, kuvanje, razvoz, deljenje informacije ili jednostavno – podršku.Ako vi trenutno ne možete, možda znate nekog ko bi mogao. Pozovite ga.Pametno. Odgovorno. Srcem.Zajedno smo već mnogo postigli.Ne smemo sada da stanemo.Link ka grupi u private messages.