Jump to content

Pomoć studentima

Featured Replies

Sad videh da sam Dunju slučajno progutao :D

• Author
2 hours ago, kralj said:

Leno svaka čast za sve na ovom topiku. 

Imam utisak da su se pomagači malo uljuljkali i da su blokade prerasle u rutinu. Ovo što čujem, snabdevanje generalno jenjava. Ja ću sutra za nazad za BG, pa ću u mini turneju po blokadama.

to je i meni negde utisak, ali mislim i da je do toga da do sada ljudi koji doniraju (bar nek) već i imaju rutinu u smislu toga kako se informišu (zapratili naloge koji ih zanimaju), kome nose, i kako to sve funkcioniše.

ja stigla u Srbiju inače i sad gledam da se organizujem da pomognem narednih dana (verovatno kesh na neki od fakulteta, sigurno im treba i za organizaciju 15. marta)

• Author

IMG_20250306_215915.thumb.jpg.e9b51bbd6f9c0ae9924b20254e465526.jpg

ignorišimo muzičku pozadinu posta :dry:

sreća pa se na skrinshotu ne čuje

Edited by dunja

Poštovani profesori, saradnici i istraživači,

Izuzetno cenimo svaku pomoć koju ste nam do sad pružili, i zato vam se javljamo sa još jednom molbom. Potrebno nam je da sledeći tekst prosledite u vaše WhatsApp, Viber, Facebook i ostale grupe na društvenim mrežama:

Dragi naši sugrađani,

Već tri meseca se istinom, ljubavlju i zajedništvom borimo protiv trulog sistema za društvo vođeno pravdom, integritetom i empatijom. Mi, studenti u blokadi Biološkog i Geografskog fakulteta želimo da vam se zahvalimo na svakoj lepoj reči koju ste nam uputili, svakom zagrljaju i svakom toplom obroku kojim ste nam izmamili osmehe na lica. Ova borba je borba svih nas i bez vaše podrške ne bi bila moguća. 

Kao što znate, 15. 3. 2025. godine, dolaze nam gosti iz gradova širom Srbije, te bismo još jednom da vas zamolimo za pomoć. Potrebne su nam donacije/pozajmice. U slučaju pozajmljivanja vodili bi evidenciju i sve stvari bi bile propisno označene (ime, prezime, broj telefona vlasnika) i potom vraćene. Donacije primamo svaki dan na adresi Studentski trg 3/3.  

Za svaku nedoumicu možete nas kontaktirati putem mejla: [email protected][email protected].

Spisak potrebnih stvari:

-dušeci (hitno);

-posteljina; 

-ćebad (hitno);

-jastuci;

-peškiri;

-higijenski proizvodi (ulošci, četkice za zube, toalet papir, ubrusi, kupke, šamponi);

-sredstva za čišćenje prozora, podova i wc šolje;

-džogeri, metle, krpe;

-lekovi, hanzaplasti, zavoji;

-sredstva za dezinfekciju ruku;

-kese za smeće;

-kartonske čaše/dublje činije/tanjirići;

-plastični escajg;

-voda, sokovi, mleko;

-kafa u kesicama (2 u 1, 3 u 1, black & easy);

-grickalice;

-slatkiši;

-suhomesnato.

Unapred zahvalni, 

Vole vas studenti u blokadi Biološkog i Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Blokovi nastavljaju...

IMG_2575.thumb.png.df1c32624452448dd8b5a2f55f8b335a.png

IMG_2579.png

IMG_2578.png

IMG_2577.png

IMG_2576.png

Verovatno je bilo, ali nije na odmet da bude ponovljeno. Ovo je najaktuelniji sajt o potrebama na fakultetima

https://blokadnedonacije.rs/

na nekoliko fakulteta nedostaju duseci i posteljina. na ekonomskom su prekjuce bili na 210 duseka, a stize im 500 gostiju. odnijela sam posteljinu, dusek nemam.