goofs Posted October 23 Posted October 23 Nije baš 10 igrača, ima ih malo više, dešava se svake godine da neko nakon dobre (ili čak prosečne) EL sezone ode u NBA. Istina, tamo budu uglavnom na kraju rotacije, ali opet izguraju neke od tih najlošijih 300 likova. I opet se vraćam na onaj kvout čijeg autora sam zaboravio ( ) - NBA timovima često trebaju šljakeri i građevinci, a svako ko ode tamo bi odmah da bude perjanica. Neće da čekaju ljudi i gube vreme, eno ga Bugarin prvi. Draž EL u odnosu na NBA nije sigurno u kvalitetu košarke i talenta, već u naboju i važnosti utakmica (koji je nekada bio još veći). Regularna sezona u NBA je razvodnjena, ovde se bije za svaku pobedu. 2
Milošica Posted October 23 Posted October 23 Izbacili su i Srki i Vujak. Vujak najbolji podkaster na podkasterskom nebu unas.
pbg12345 Posted October 23 Posted October 23 Just now, goofs said: Nije baš 10 igrača, ima ih malo više, dešava se svake godine da neko nakon dobre (ili čak prosečne) EL sezone ode u NBA. Istina, tamo budu uglavnom na kraju rotacije, ali opet izguraju neke od tih najlošijih 300 likova. I opet se vraćam na onaj kvout čijeg autora sam zaboravio ( ) - NBA timovima često trebaju šljakeri i građevinci, a svako ko ode tamo bi odmah da bude perjanica. Neće da čekaju ljudi i gube vreme, eno ga Bugarin prvi. Draž EL u odnosu na NBA nije sigurno u kvalitetu košarke i talenta, već u naboju i važnosti utakmica (koji je nekada bio još veći). Regularna sezona u NBA je razvodnjena, ovde se bije za svaku pobedu. pa zato i rekoh 300, to su ajd da kazes prve petorke i rezerve, rotacije klubova ukupno u nba ima sad i preko 500 igraca nije uopste ni bitno dal je 10 il je 15, 20, jasna je poenta ovo oko drazi se slazem, zato i rekoh da je jasno zasto nekom moze biti interesantnije, ali to sa samim kvalitetom veze nema mnogo, mnogo toga je u americkom sportu daleko zdravije nego evropskom (a narocito ovom nasem domacem), samo dobar deo ljudi toga ili nije svestan ili prosto ne zeli da prizna zato se "najezim" svaki put kad procitam cirkus ili nesto slicno ne cirkus je ovo kod nas, zapravo cirkus je blaga rec, nego smo mi navikli, pa nam to normalno
Hele Posted October 23 Posted October 23 1 hour ago, pbg12345 said: uopste nije bitno kojih 10 cinjenica je da nema vise od 10ak igraca, a nema ih ni toliko koji bi mogli upasti u rotacije nba ekipa sa iole bitnom ulogom igraci koji su vodeci igraci evroligaskih ekipa u nba su bili po pravilu na kraju klupa sistem takmicenja, broj utakmica, ali i neke druge stvari su potpuno razlicite u nba i evropi (evroligi) evroliga samo moze eventualno biti interesantnija nekom ko je iz evrope iz jasnih razloga da je obrnuto, da je nba u evropi, da u beogradu imaju dva nba tima, a da se ovakva evroliga igra u americi, bila bi taman tema i interesantna koliko je danas evropljanina interesantna australijska NLB liga a taman je takav i odnos kvaliteta Da ulete neki Arapi sa milijardama u evropske klubove, da evropski klubovi pokupuju 300 najboljih igraca, igrala bi se daleko kvalitetnija kosarka nego sto se danas igra u NBA-u i to je poenta svega.
Hele Posted October 23 Posted October 23 Mi bi trebali da sednemo i gledamo Portland i Detroit i uzivamo jer su to timovi sustinski jaci od bilo kog evropskog, a to kad gledas je indijanstina teska i nula od kosarke. 1
Mil@n Posted October 23 Posted October 23 NBA je cirkus po mnogo faktora. Suđenje. Neopisivi cirkus. Ponašanje razmaženih zvezda koje zarađuju milijarde je cirkus. Evo ga Embidara prosto neće čovek back to back da igra. Neki ugovori koje pojedini igrači dobijaju su cirkus. Odbrana i zalaganje u regularnom delu sezone - realno cirkus osim kad neko nekome iz nekog razloga ne izazove malo izliv krvi u mozak pa se zakrve. Igra u napadu, divljanje, besomučno prangijanje od trojke pa do pola - ne uvek naravno ali često cirkus uz činjenicu naravno da su danas šuteri nadrealno dobri, što bi se reklo ljudi šutiraju "ko na igrici". James Harden je cirkus. Lebron i Sin mu - definicija cirkusa. Sad, sve to ne znači da NBA i dalje nije bez konkurencije najbolja košarka na svetu i individualni igrači koji su toliko dobri i talentovani da je nekad prosto nadrealno gledati šta i kako ljudi rade i za šta su sposobni, ali da ima elemenata cirkusa, ima koliko hoćeš. Sve je to posledica besomučnog jurenja za parama, rejtinzima, klikovima i svim onim što su danas neminovni sastojci uspešnog biznisa, a NBA tu kida, zato je i teško da će se tu nešto promeniti. Barem je tu plej of da se gleda svemirski beskompromisni basket. 3
Mindaugas Žukauskas Posted October 23 Posted October 23 Pa upravo to, u pitanju je cirkus u kome učestvuju najbolji igrači planete. Jedno ne isključuje drugo. Još samo da šampion mačevanja sa samim sobom to poveže. 1
pbg12345 Posted October 23 Posted October 23 20 minutes ago, Hele said: Da ulete neki Arapi sa milijardama u evropske klubove, da evropski klubovi pokupuju 300 najboljih igraca, igrala bi se daleko kvalitetnija kosarka nego sto se danas igra u NBA-u i to je poenta svega. pored sve internacionalizacije, USA i dalje proizvodi najmanje 3/4 nba igraca, narocito onih koji upadaju u tih 300 uostalom i u evroligi su uglavnom nosioci americki igraci 13 minutes ago, Hele said: Mi bi trebali da sednemo i gledamo Portland i Detroit i uzivamo jer su to timovi sustinski jaci od bilo kog evropskog, a to kad gledas je indijanstina teska i nula od kosarke. ja ti sve vreme i govorim da to sta ces ti da gledas i u cemu ces da uzivas iskljucivo tvoja stvar ja npr najvise uzivam da gledam utakmice borca, kluba koji igra ligu koja je daleko iza evrolige po kvalitetu,a opet sam borac u toj ligi u donjem domu i meni su utakmice borca zanimljivije nego ogromna vecina nba utakmica ali to nije razlog da tvrdim da je kosarka koju borac igra u aba ligi objektivno kvalitetnija od susreta albe i asvela u evroligi 1
Milošica Posted October 23 Posted October 23 Sav taj cirkus je krenuo od "letećeg visočanstva". Pre toga, Boston vs Lejkersi, poslednji ozbiljni momenti. 1 2
pbg12345 Posted October 23 Posted October 23 (edited) eh, kad bi nba imao neke ozbiljne podcastere amere poput nasih kuzme i luke, a ne oni njihovi cirkusanti i sudjenje da ne bude smesno, cirkusko, nego ozbiljno evroligasko, kao pre neko vece u beogradu, eno valjda jos mucenici pisu o tome koliko je jako to 1 evroligasko ozbiljno sudjenje Edited October 23 by pbg12345
Recommended Posts