Svemir Zeka Posted September 3 Posted September 3 @SammaelNije morala imati ništa, dovoljno je da je imala takav trip. Žao mi je. Mislim da je Kejvov sin tako poginuo. @Filozof manijakFlešbekova se ljudi plaše vrlo logično: niko ne želi da mu nešto "ostane" u mozgu. Kao što se boje antidepresiva da se navuku, iako je njihov mehanizam znatno manje štetan po fiziologiju mozga. To jest, da umesto da se kače za receptore serotonina i tu ostaju, oni deluju na neurotransmitere u sinaptičkoj pukotini, i kad prestane korišćenje, njih više nema. Za razliku od benzodiazepina (anksiolitici) koji menjaju same receptore trajno. E sad, ako nešto slično radi lizerginska kiselina aka esid, odnosno ostaje, ljudima nije prijatno. Kad si pijan, prođe, kad si naduvan, prođe, kad si na nečemu trećem, prođe, a ovo...ne prođe. Imaš nešto trajno u sebi. E sad, ako se koristi za lečenje PTSP gde su šlebekovi simptom, znači da ima mogućnost da prebriše slike prošlosti i utisne nove (ovo lupetam, ne znam ništa o tome) 1
Svemir Zeka Posted September 3 Posted September 3 5 minutes ago, Sestre Bronte said: uvođenje priče od drogama na temu o bogatunima je baš popriličan promašaj Ja sam pitala jer kad se ljudi obogate, krenu da se koksaju, to mu valjda dođe statusni simvol 🤷
Svemir Zeka Posted September 3 Posted September 3 6 minutes ago, Sammael said: Bila je percepcija da je droga nešto za bogate. Onamo pola Apalačije navučeno na kristal met i gore varijante... Met je jedno, s koks je drugo. Nije tema o drogama. Kokain svako koga znam da je došao do nekih para uzeo je da šmrkne, eda bi šmrknuo. Ipak to košta. I bilo je polušaljivo, ako ne znate da se zajebavate, prestanite da popujete 1
Filozof manijak Posted September 3 Posted September 3 (edited) 12 minutes ago, Sammael said: BTW, @Filozof manijak ne znam da li si vozač, ali je mene za LSD upravo strah od flešbeka tokom vožnje - a više puta godišnje idem na duža putovanja autom. Imao sam halucinacije tokom vožnje jednom od čistog premora, srećom u sred noći na pustom delu auto puta u Mađarskoj, i ne bih ni to da ponovim a kamoli nešto gore. Vozim. Da bi se desio fleš moraš biti potpuno relaksiran i opušten, a u vožnja to ne možeš biti. U svakom slučaju, previše su te naplašili. Moja poenta je ne možeš znati dok ne probaš. Ako ti je frka, nemoj probati. 11 minutes ago, Sammael said: Da, ali kako onda možeš kart blanš da preporučuješ drogu. Evo u mom slučaju 2 osobe koje su imale posledice, a pri tome ne znam mnogo ljudi koji se drogiraju nečim težim (vutru i šit ne računam). Ne preporučujem kart blanš, samo iskusnim psihonautima. Meni je npr pomogla da shvatim neke stvari u životu, i da nikad ne uzimam antidepresive, anksiolitike, sedative, benzodiazepine, barbiturate i slična sranja od lekova... Edited September 3 by Filozof manijak typo 2
Svemir Zeka Posted September 3 Posted September 3 Just now, Svemir Zeka said: I bilo je polušaljivo, ako ne znate da se zajebavate, prestanite da popujete
Sammael Posted September 3 Posted September 3 Ma jok, nije problem. Evo, ja nikad šmrknuo nisam, ne osuđujem, niti kažem da ne bih, al nisam osetio taj poriv. No brine me ovo o čistoći supstance što kaže Manijak, možda on zna gde ima čistija...
Sestre Bronte Posted September 3 Posted September 3 2 minutes ago, Svemir Zeka said: Met je jedno, s koks je drugo. Nije tema o drogama. Kokain svako koga znam da je došao do nekih para uzeo je da šmrkne, eda bi šmrknuo. Ipak to košta. I bilo je polušaljivo, ako ne znate da se zajebavate, prestanite da popujete E serem vam se na zajebavanje 1
Filozof manijak Posted September 3 Posted September 3 1 minute ago, Sammael said: Ma jok, nije problem. Evo, ja nikad šmrknuo nisam, ne osuđujem, niti kažem da ne bih, al nisam osetio taj poriv. No brine me ovo o čistoći supstance što kaže Manijak, možda on zna gde ima čistija... ne znam, ne rabim koks. Ovo su mi rekli iskusniji konzumenti. 1
Filozof manijak Posted September 3 Posted September 3 Što bih voleo da sipam esid Zuguroshu u piće, bez njegovog znanja, pa da iz prikrajka posmatram kako se transformiše
Svemir Zeka Posted September 3 Posted September 3 1 minute ago, Sestre Bronte said: E serem vam se na zajebavanje Napucala bih se koksom pre nego krenem da gazim po leševima krava po Mumbaju
Svemir Zeka Posted September 3 Posted September 3 4 minutes ago, Filozof manijak said: Ne preporučujem kart blanš, samo iskusnim psihonautima. Meni je npr pomogla da shvatim neke stvari u životu, i da nikad ne uzimam antidepresive, anksiolitike, sedative, benzodiazepine, barbiturate i slična sranja od lekova... Mnogo je bolje esid nego sranje od lekova. A sve isti kurac, smućkano u laboratiriji, samo jedno kupuješ u kesici, a drugo u kutiji
Filozof manijak Posted September 3 Posted September 3 10 minutes ago, Svemir Zeka said: @Filozof manijakFlešbekova se ljudi plaše vrlo logično: niko ne želi da mu nešto "ostane" u mozgu. Kao što se boje antidepresiva da se navuku, iako je njihov mehanizam znatno manje štetan po fiziologiju mozga. To jest, da umesto da se kače za receptore serotonina i tu ostaju, oni deluju na neurotransmitere u sinaptičkoj pukotini, i kad prestane korišćenje, njih više nema. Za razliku od benzodiazepina (anksiolitici) koji menjaju same receptore trajno. E sad, ako nešto slično radi lizerginska kiselina aka esid, odnosno ostaje, ljudima nije prijatno. Kad si pijan, prođe, kad si naduvan, prođe, kad si na nečemu trećem, prođe, a ovo...ne prođe. Imaš nešto trajno u sebi. E sad, ako se koristi za lečenje PTSP gde su šlebekovi simptom, znači da ima mogućnost da prebriše slike prošlosti i utisne nove (ovo lupetam, ne znam ništa o tome) Jel znaš da još nije potpuno razjašnjen mehanizam delovanja molekula esida u mozgu? Boldovano nije tačno.
Recommended Posts