Jump to content
IGNORED

Kako bi definisali, ko je bogat čovek?

radisa

Recommended Posts

Posted

Za bogate su kupke u devičanskoj krvi

• Haha 2
Posted

@SammaelNije morala imati ništa, dovoljno je da je imala takav trip. Žao mi je. Mislim da je Kejvov sin tako poginuo. 

@Filozof manijakFlešbekova se ljudi plaše vrlo logično: niko ne želi da mu nešto "ostane" u mozgu. Kao što se boje antidepresiva da se navuku, iako je njihov mehanizam znatno manje štetan po fiziologiju mozga. To jest, da umesto da se kače za receptore serotonina i tu ostaju, oni deluju na neurotransmitere u sinaptičkoj pukotini, i kad prestane korišćenje, njih više nema. Za razliku od benzodiazepina (anksiolitici) koji menjaju same receptore trajno. 

E sad, ako nešto slično radi lizerginska kiselina aka esid, odnosno ostaje, ljudima nije prijatno. Kad si pijan, prođe, kad si naduvan, prođe, kad si na nečemu trećem, prođe, a ovo...ne prođe. Imaš nešto trajno u sebi.

E sad, ako se koristi za lečenje PTSP gde su šlebekovi simptom, znači da ima mogućnost da prebriše slike prošlosti i utisne nove (ovo lupetam, ne znam ništa o tome)

• +1 1
Posted
5 minutes ago, Sestre Bronte said:

uvođenje priče od drogama na temu o bogatunima je baš popriličan promašaj

Ja sam pitala jer kad se ljudi obogate, krenu da se koksaju, to mu valjda dođe statusni simvol 🤷 

Posted

ma to ovi seljaci, mi beograđani jok

Posted
6 minutes ago, Sammael said:

Bila je percepcija da je droga nešto za bogate. Onamo pola Apalačije navučeno na kristal met i gore varijante...

Met je jedno, s koks je drugo. Nije tema o drogama. Kokain svako koga znam da je došao do nekih para uzeo je da šmrkne, eda bi šmrknuo. Ipak to košta. 

I bilo je polušaljivo, ako ne znate da se zajebavate, prestanite da popujete

• +1 1
Posted (edited)
12 minutes ago, Sammael said:

BTW, @Filozof manijak ne znam da li si vozač, ali  je mene za LSD upravo strah od flešbeka tokom vožnje - a više puta godišnje idem na duža putovanja autom. Imao sam halucinacije tokom vožnje jednom od čistog premora, srećom u sred noći na pustom delu auto puta u Mađarskoj, i ne bih ni to da ponovim a kamoli nešto gore.

Vozim. Da bi se desio fleš moraš biti potpuno relaksiran i opušten, a u vožnja to ne možeš biti. U svakom slučaju, previše su te naplašili. Moja poenta je  ne možeš znati dok ne probaš.

Ako ti je frka, nemoj probati. 

11 minutes ago, Sammael said:

Da, ali kako onda možeš kart blanš da preporučuješ drogu. Evo u mom slučaju 2 osobe koje su imale posledice, a pri tome ne znam mnogo ljudi koji se drogiraju nečim težim (vutru i šit ne računam).

Ne preporučujem kart blanš, samo iskusnim psihonautima.

Meni je npr pomogla da shvatim neke stvari u životu, i da nikad ne uzimam  antidepresive, anksiolitike, sedative,  benzodiazepine, barbiturate i slična sranja od lekova...

Edited by Filozof manijak
typo
  • +1 2
Posted
Just now, Svemir Zeka said:

Posted

Ma jok, nije problem.

Evo, ja nikad šmrknuo nisam, ne osuđujem, niti kažem da ne bih, al nisam osetio taj poriv. No brine me ovo o čistoći supstance što kaže Manijak, možda on zna gde ima čistija...

Posted
2 minutes ago, Svemir Zeka said:

Met je jedno, s koks je drugo. Nije tema o drogama. Kokain svako koga znam da je došao do nekih para uzeo je da šmrkne, eda bi šmrknuo. Ipak to košta. 

E serem vam se na zajebavanje

• Haha 1
Posted
1 minute ago, Sammael said:

Ma jok, nije problem.

Evo, ja nikad šmrknuo nisam, ne osuđujem, niti kažem da ne bih, al nisam osetio taj poriv. No brine me ovo o čistoći supstance što kaže Manijak, možda on zna gde ima čistija...

ne znam, ne rabim koks. Ovo su mi rekli iskusniji konzumenti.

• +1 1
Posted

Što bih voleo da sipam esid Zuguroshu u piće, bez njegovog znanja, pa da iz prikrajka posmatram kako se transformiše :evil_purple:

Posted
1 minute ago, Sestre Bronte said:

E serem vam se na zajebavanje

Napucala bih se koksom pre nego krenem da gazim po leševima krava po Mumbaju :rolleyes:

Posted
4 minutes ago, Filozof manijak said:

Ne preporučujem kart blanš, samo iskusnim psihonautima.

Meni je npr pomogla da shvatim neke stvari u životu, i da nikad ne uzimam  antidepresive, anksiolitike, sedative,  benzodiazepine, barbiturate i slična sranja od lekova...

Mnogo je bolje esid nego sranje od lekova. A sve isti kurac, smućkano u laboratiriji, samo jedno kupuješ u kesici, a drugo u kutiji

Posted
10 minutes ago, Svemir Zeka said:

@Filozof manijakFlešbekova se ljudi plaše vrlo logično: niko ne želi da mu nešto "ostane" u mozgu. Kao što se boje antidepresiva da se navuku, iako je njihov mehanizam znatno manje štetan po fiziologiju mozga. To jest, da umesto da se kače za receptore serotonina i tu ostaju, oni deluju na neurotransmitere u sinaptičkoj pukotini, i kad prestane korišćenje, njih više nema. Za razliku od benzodiazepina (anksiolitici) koji menjaju same receptore trajno. 

E sad, ako nešto slično radi lizerginska kiselina aka esid, odnosno ostaje, ljudima nije prijatno. Kad si pijan, prođe, kad si naduvan, prođe, kad si na nečemu trećem, prođe, a ovo...ne prođe. Imaš nešto trajno u sebi.

E sad, ako se koristi za lečenje PTSP gde su šlebekovi simptom, znači da ima mogućnost da prebriše slike prošlosti i utisne nove (ovo lupetam, ne znam ništa o tome)

Jel znaš da još nije potpuno razjašnjen mehanizam delovanja molekula esida u mozgu?

Boldovano nije tačno. 

Posted

Kako nije tačno? A flešbek, čto eta :rolleyes: