December 9, 2025Dec 9 1 minute ago, JohnnyD said:Nije samo penal, sudija je celu utakmicu bio ocajan, Tiram napravi oduzimanje lopte iz udzbenika direktno na loptu, i ovaj svira faul.Mekalister je skocio u bazen, Nejmar da mu pozavidi, ali i Bastoni je idiot. Za mene ovakve situacije zahtevaju promenu pravila, i da se dosudi indirekt a ne penal.kakav indirekt buraz, ono je da zalepis samarcinu lfc igracu za padanje
December 9, 2025Dec 9 2 minutes ago, W.F.C. said:Nije bio penal al ga mnogo lepo sutnuo Madjar.Zajeban je penaldžija, bar u tom pogledu neće biti preteško posle Salaha.
December 9, 2025Dec 9 2 minutes ago, JohnnyD said:Mekalister je skocio u bazen, Nejmar da mu pozavidi, ali i Bastoni je idiot.Wirtz je bio u pitanju, on dečko bolje da igra samo evropske utakmice jer se u PL za takve padove pre dobije žuti karton nego faul.
December 9, 2025Dec 9 1 minute ago, Lancia said:Liverpul je novi Real.Teške reči Kad će više ta šut karta za Alonsa, imaju jednu pobedu u pet utakmica?
December 9, 2025Dec 9 3 minutes ago, Weenie Pooh said:Wirtz je bio u pitanju, on dečko bolje da igra samo evropske utakmice jer se u PL za takve padove pre dobije žuti karton nego faul.Nema sanse nijedan sudija za ovo da da nekome zuti karton za simuliranje. Ili ce da iskulira, ili ce da sudi penal. Ne smatram da je pao prirodno (cak sta vise pao je smesno i kasno), ali sta ce ruka Bastonija na njemu, razvlaceci dres, testira tkaninu i kvalitet dresa? Obojica su moroni, ali veci moron je Bastoni jer mu drzi dres dok ovaj nema sanse da udje u neku povoljnu situaciju cak i da stigne do te lopte. Zato kazem da su ovakve situacije zrele za promenu pravila - kao kad se gleda da li je faul za zuti ili crveni, odnosno da li ce napadac da udje u gol sansu ili ne, tako i ovde. Wirtz ocigledno ne bi dosao ni u kakvu sansu, pa stoga indirekt i eventualno zuti karton. Edited December 9, 2025Dec 9 by JohnnyD
December 9, 2025Dec 9 Ne može žuti Wirtzu kad je povlačenja bilo.Pad jeste teatralan, ali nije simulirao povlačenje.Igraj dalje i to je to.Zove te VAR, pogledaš, kažeš ništa, idemo dalje.
December 10, 2025Dec 10 9 hours ago, Godfrey said:Pazi, pratim brojne lige.I već je postalo standardno da kad VAR zove sudiju "da proveri samo", sudija menja odluku.Imam utisak da se slome psihički kad dobiju poziv iz VAR-a, i odmah pristupaju pregledu situacije sa mišlju u glavi da su pogrešili.Mislim da ni u 5% situacija ne ostaju pri svojoj odluci, bez obzira šta videli.Nema veze sa ovim utakmicom, već pričam o svim ligama."Sigurno su to oni bolje videli iz više uglova" i "ne bi me džaba zvali" mindsetIako to često nije suština VAR-a.Mislim da je veliki deo problema što sudijama puštaju slow motion snimke i tu se gubi predstava o intenzitetu/trajanju kontakta (bar kada je reč o situacijama ovog tipa). Posao ti je da donosiš odluke u realnom vremenu, nema potrebe da gledaš situaciju koju si imao otvorenu pred očima u usporenom snimku 5x.Druga situacija je za neki kontakt koji nije bio jasan, pa da proveriš da li ga je uopšte bilo i iskoristiš mogućnost sagledavanja više uglova/zumiranje/usporavanje.
December 10, 2025Dec 10 16 hours ago, Godfrey said:Mislim da ni u 5% situacija ne ostaju pri svojoj odluci2%, bar za sezonu 23/24 Premijer lige... Fale mi vememahovi magični prsti, ne nalazim svežiji podatak.https://www.skysports.com/football/news/11096/13042510/do-premier-league-referees-ever-overrule-the-var-the-data-show-its-rare-but-it-does-happen
December 10, 2025Dec 10 8 minutes ago, Bogotac said:siti uzasanNa vreme si to rekao, taman za preokret...Odbrana Reala, još smao autogol da da sebi...Inače, ja ovo isto kao i ono juče, ne bi svirao...
December 10, 2025Dec 10 Ako će da se drže ovog nastranog krietrijuma, zašto nije sad penal za Real...Nije da mi je žao, ali je glupo...