Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
Valk
Message added by Valk,

Topik Premier lige je posvećen našem dragom ArleKinu, koji više nije sa nama.

Nadamo se da se u džennetu čuje grmljavina topova sa Emirata, dok ti pikaš lopte na Hajberiju.

Premier League 2024- ∞ Memorijalni ArleKino Topić

Featured Replies

• Author
7 minutes ago, John Coltrane said:

Bruno Fernandes od dolaska u PL - baš misterija

image.jpeg

Kako da ti kažem...

image.png

Bruno jednostavno mora da igra bliže golu.

Amorim ga jeste u startu koristio kao jednog od dva polušpica/ofanzivna vezna, ali ga je pred kraj prošle sezone prekomandovao u jednog od dva defanzivna vezna.

Tu je počeo i ovu sezonu, kao (D)CM. Zato su i dovedeni Cunha i Mbeumo da igraju te bočne ofanzivne pozicije - zato što računa da će za Bruna biti mesta pozadi.

Ja to ne vidim da će ići, Bruno će u toj ulozi obarati rekorde samo po kartonima zbog prigovora.

Ako već neće da mu Šeško počinje, mogao bi Bruno opet polulevo umesto Mounta, a defanzivne vezne pozicije uz Casemira neka mu drže Ugarte ili Mainoo ili tako neki fizikalac.

• Replies 10.5k
  • Views 347.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

pI5LU7e.png

ovakvog coveka ste nasli da hejtujete

1 hour ago, levi said:

brt ovo je faul i u američkom fudbalu. offensive pass interference

gde koltrejnu objašnjavaš, čovek ne skida man united colored naočari

Edited by Sandens

cudi me da nije pao na zemlju i hvatao se za lice

• Author
5 minutes ago, 189- said:

pI5LU7e.png

ovakvog coveka ste nasli da hejtujete

image.png

14 minutes ago, Weenie Pooh said:

Kako da ti kažem...

image.png

Bruno jednostavno mora da igra bliže golu.

Amorim ga jeste u startu koristio kao jednog od dva polušpica/ofanzivna vezna, ali ga je pred kraj prošle sezone prekomandovao u jednog od dva defanzivna vezna.

Tu je počeo i ovu sezonu, kao (D)CM. Zato su i dovedeni Cunha i Mbeumo da igraju te bočne ofanzivne pozicije - zato što računa da će za Bruna biti mesta pozadi.

Ja to ne vidim da će ići, Bruno će u toj ulozi obarati rekorde samo po kartonima zbog prigovora.

Ako već neće da mu Šeško počinje, mogao bi Bruno opet polulevo umesto Mounta, a defanzivne vezne pozicije uz Casemira neka mu drže Ugarte ili Mainoo ili tako neki fizikalac.

Loše si se izrazio, nije Bruno misterija nego je problem što ga Amorim koristi mnogo defanzivnije nego prošle sezone. U oba kola je počeo sa Kasemirom na centru što je ravno samoubistvu.

Nisi gledao pripremne mečeve u kojima je Ugarte bio kriminalan, inače u životu ne bi onako panično i bezuspešno pojurili Balebu.

Pri tom mislim da precenjuješ uticaj "bočnih" igrača u Amorimovom sistemu, pošto taj posao treba da obavljaju Dorgu i Dialo/Dalo. Igrači iza špica treba da su dva AM ili AM i SS. Ovaj "hibrid" sa Mauntom je samo zato što, nekim čudom, on može da trči kao navijen i vrši presing. Dok je to trajalo - prvih 20 min, Man UTD je trebalo da vodi sa 2:0 (stativa Kunje, i onaj zicer posle pasa Bajdira koji je Leno odbranio).

2 hours ago, Sandens said:

mrš, jebem ti majku, kavanagh

2 hours ago, Sandens said:

ponovi mu penal sad

kavanagh i england, dvojica najgorih eng sudija

2 hours ago, levi said:

brt ovo je faul i u američkom fudbalu

@Sandens koje ti naočare nosiš da mi je znati ?

• Author
2 minutes ago, John Coltrane said:

Loše si se izrazio, nije Bruno misterija nego je problem što ga Amorim koristi mnogo defanzivnije nego prošle sezone. U oba kola je počeo sa Kasemirom na centru što je ravno samoubistvu.

Nisi gledao pripremne mečeve u kojima je Ugarte bio kriminalan, inače u životu ne bi onako panično i bezuspešno pojurili Balebu.

Pri tom mislim da precenjuješ uticaj "bočnih" igrača u Amorimovom sistemu, pošto taj posao treba da obavljaju Dorgu i Dialo/Dalo. Igrači iza špica treba da su dva AM ili AM i SS. Ovaj "hibrid" sa Mauntom je samo zato što, nekim čudom, on može da trči kao navijen i vrši presing. Dok je to trajalo - prvih 20 min, Man UTD je trebalo da vodi sa 2:0 (stativa Kunje, i onaj zicer posle pasa Bajdira koji je Leno odbranio).

Ne ulazim u dublje strukturne probleme MUFC, bavim se samo pitanje gde udenuti kapitena.

Meni se čini da je Amorim zaključio da on ne može da igra te Cunha/Mbeumo pozicije jer one zahtevaju mnogo energije (kao što sam kažeš, Mount je tu da bi trčao i pritiskao).

Ali da li je Bruno zaista upotrebljiv na tim Casemiro/Ugarte pozicijama? OK, manje se trči nego napred a passing range znamo da ima, ali majku mu, neka defanzivna odgovornost valjda mora da postoji?

Bruno je bio najbolje sakriven kao desetka u 4-5-1 tj. 4-3-3 sistemima. I tu se osećao manjak spremnosti za presing, ali ne toliko kao u Amorimovih 3-4-2-1 gde ta dvojica iza špica u stvari moraju najviše da trče. Ovo gde je jedan od povučenijih veznih, to stvarno ne kapiram kako će raditi posao.

Bum videli.

GzIjkXNWYAAeXR1?format=jpg&name=large

više utakmica nego poena, leđendari

8 minutes ago, Weenie Pooh said:

Ne ulazim u dublje strukturne probleme MUFC, bavim se samo pitanje gde udenuti kapitena.

Meni se čini da je Amorim zaključio da on ne može da igra te Cunha/Mbeumo pozicije jer one zahtevaju mnogo energije (kao što sam kažeš, Mount je tu da bi trčao i pritiskao).

Ali da li je Bruno zaista upotrebljiv na tim Casemiro/Ugarte pozicijama? OK, manje se trči nego napred a passing range znamo da ima, ali majku mu, neka defanzivna odgovornost valjda mora da postoji?

Bruno je bio najbolje sakriven kao desetka u 4-5-1 tj. 4-3-3 sistemima. I tu se osećao manjak spremnosti za presing, ali ne toliko kao u Amorimovih 3-4-2-1 gde ta dvojica iza špica u stvari moraju najviše da trče. Ovo gde je jedan od povučenijih veznih, to stvarno ne kapiram kako će raditi posao.

Bum videli.

Kapitena ostaviti na broju 10 a od Kunje i Mbuema treba tražiti njegov par iza Šeška.

I ne, naravno da nije upotrebljiv na Kasemiro/Ugarte poziciji, naprotiv tu je došlo do još jedne sulude Amorimove odluke - umesto da forsira Kobi Meinua i daje mu više prostora za brži razvoj, on izjavljuje (kad ga pitaju kakav je status Meinua obzriom da je bilo priče da će ga možda i prodati) da on dobro trenira i da je mnogo bolji u igri ka golu i da je konkurent za poziciju Brunu wacko , dakle nekog ko je natural DM/CM on drži na klupi i "gura" na 10.

To je još i dobro, s obzirom da ga je prošle sezone igrao na devetki. Do kraja ove sezone će da provali da je Mainoo CDM

Zamislite Roja Kina da se zali sudiji koji ga je slucajno okrznuo. Ok, sudija nikad ne bi smeo da okrzne Roja Kina, ali cak i da se to desi, Roj Kin bi mu samo dao preteci pogled i nastavio da sutira penal. Isto vazi i za Kantonu, Vidica, Runija... Tako da, kakav kapiten, takav i tim.

Sumirao čovek sve lepo: