September 10, 20241 yr On 30. 8. 2024. at 0:47, Indy said: Ne može bez ovoga, uz ne malu dozu lokalpatriotizma Ā Ā Od kada nisam ovo ÄuoĀ
July 26, 2025Jul 26 U toku je Triple J Hottest 100 of Australian songs, specijalno izdanje povodom pedesetogodiŔnjice stanice.SaE
July 26, 2025Jul 26 ovo je jebeno uzbudljivo, sasavi ste vi australijanci.cekam ukljucenje slusalaca, javlja se indijana i njegov glas smesta kejva na tron.tipujem na ac/dc. Edited July 26, 2025Jul 26 by holden kolfild gledaoci, slusaoci, irak, iran...
July 26, 2025Jul 26 I to je to, ne mogu reÄi da nisam pozitivno iznenaÄen glasovima nove generacije (kažu da je kao i Å”to treba, veÄina 18-29 godina) - Never Tear Us ApartSaE
July 26, 2025Jul 26 ipak, hacins i inxs Edited July 26, 2025Jul 26 by holden kolfild lepa je ova pesma, klasicna australijana.
August 16, 2025Aug 16 Author On 26. 7. 2025. at 9:25, holden kolfild said:ovo je jebeno uzbudljivo, sasavi ste vi australijanci.cekam ukljucenje slusalaca, javlja se indijana i njegov glas smesta kejva na tron.Haha... close!
August 17, 2025Aug 17 Author Jedan od favorita sa (kriminalno loÅ”e promovisanog) albuma "Golden Mirrors - The Uncovered Series Vol. 1". Ovo je njihov album covera zaboravljenog ameriÄkog kantautora koji je bio aktuelan 1960tih, Jackson C. Franka. PresluÅ”ao sam Jacksonove originale, i premda su odliÄni (u najboljem maniru folky-bluesy americane iz tog perioda), Mick i Amanda su nekako uspeli da ubrizgaju sasvim drugu dimenziju svemu tome. Pomalo psihodeliÄnu, na tragu Lee Hazlewood + Nancy Sinatra, u stvari ne tako daleko od Mickove ranije opsesije Sergeom Gainsbourgom. Ja "vidim" Micka i Amandu kako "gostuju" i nekom novom Twin Peaks 3 nastavku, koju Lynch režira direkt iz Crvene Lože.Ja sam im to (da su stvorili magiju) i rekao, naravno da im se to dopalo. Sa Amandom se pratim po mrežama, a sa Mickom razmenjujem maÄkarske komentare (njegov burmanski mezimac, Misha Mau - on ga promoviÅ”e viÅ”e nego sopstvene albume, Å”ta ti je maÄja ljubav, lol)Ceo album je odliÄan, a imaju i joÅ” pesama koje nisu mogle da stanu na vinil, koje Äe biti objavljene na CD izdanju. Uostalom, i u naslovu stoji "Vol. 1". Bio sam na promociji albuma, i potpisali su se na LP, sa unapred pripremljenim zlatnim markerom. Nice touch! I dalje sam impresioniran koliko je taj album "van cirkulacije" (uostalom, kao i veÄina drugih radova iza kojih stoji Harvey ovih godina... on se, naravno, Äesto i sprda na svoj raÄun u tom smislu. "Evo neÄeg sa mog prethodnog, sasvim zaboravljenog, albuma..." Imam utisak da on to radi namerno, da mu baÅ” odgovara "low profile", intimni koncertni prostori... sliÄno kako radi i Robert Forster ovih dana, o Äemu viÅ”e u nekom od narednih postova.) Manji profil znaÄi viÅ”e slobode, u svakom smislu, a da neÅ”to dokazuje, to je odavno iza njega.PS. Tek sad vidim da je moj "limited edition" vinil 76/200... Ekskluziva, nema Å”ta.
August 17, 2025Aug 17 On 26. 7. 2025. at 12:15, Gojko & Stojko said:I to je to, ne mogu reÄi da nisam pozitivno iznenaÄen glasovima nove generacije (kažu da je kao i Å”to treba, veÄina 18-29 godina) - Never Tear Us ApartSaEu poslednje vreme mi se Äesto sluÅ”a inxsot
August 21, 2025Aug 21 Author The Bleak Squad, "Australian art-rock royalty": Mick Turner, Mick Harvey, Adalita and Marty Brown Prva stvar koju su objavili (ne znam da li se to i dalje zove "singl"?) bila je Everything Must Change. Adalita zvuÄi taman negde k'o Patti Smith, ali to nije loÅ”a stvar.Evo ih i u Guardianu. Novi album se može naÄi na bandcampu.