Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologijaā„¢

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (ā‹®) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Australiana 🦘

Featured Replies

On 30. 8. 2024. at 0:47, Indy said:

Ne može bez ovoga, uz ne malu dozu lokalpatriotizma

Ā 

Ā 

Od kada nisam ovo čuoĀ :rock:

• 10 months later...
  • Replies 63
  • Views 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

ovo je jebeno uzbudljivo, sasavi ste vi australijanci.

cekam ukljucenje slusalaca, javlja se indijana i njegov glas smesta kejva na tron.

tipujem na ac/dc.

Edited by holden kolfild
gledaoci, slusaoci, irak, iran...

I to je to, ne mogu reći da nisam pozitivno iznenađen glasovima nove generacije (kažu da je kao i Å”to treba, većina 18-29 godina) - Never Tear Us Apart

SaE

ipak, hacins i inxs

Edited by holden kolfild
lepa je ova pesma, klasicna australijana.

• 3 weeks later...
  • Author
On 26. 7. 2025. at 9:25, holden kolfild said:

ovo je jebeno uzbudljivo, sasavi ste vi australijanci.

cekam ukljucenje slusalaca, javlja se indijana i njegov glas smesta kejva na tron.

Haha... close!

bafkreigc7h3srnxhlnxfpm3dqyhy5brvhsje4as

wb, indijana =)

u to ime:

+

• Author

Jedan od favorita sa (kriminalno loŔe promovisanog) albuma "Golden Mirrors - The Uncovered Series Vol. 1". Ovo je njihov album covera zaboravljenog američkog kantautora koji je bio aktuelan 1960tih, Jackson C. Franka. PresluŔao sam Jacksonove originale, i premda su odlični (u najboljem maniru folky-bluesy americane iz tog perioda), Mick i Amanda su nekako uspeli da ubrizgaju sasvim drugu dimenziju svemu tome. Pomalo psihodeličnu, na tragu Lee Hazlewood + Nancy Sinatra, u stvari ne tako daleko od Mickove ranije opsesije Sergeom Gainsbourgom. Ja "vidim" Micka i Amandu kako "gostuju" i nekom novom Twin Peaks 3 nastavku, koju Lynch režira direkt iz Crvene Lože.

Ja sam im to (da su stvorili magiju) i rekao, naravno da im se to dopalo. Sa Amandom se pratim po mrežama, a sa Mickom razmenjujem mačkarske komentare (njegov burmanski mezimac, Misha Mau - on ga promoviŔe viŔe nego sopstvene albume, Ŕta ti je mačja ljubav, lol)

Ceo album je odličan, a imaju i joÅ” pesama koje nisu mogle da stanu na vinil, koje će biti objavljene na CD izdanju. Uostalom, i u naslovu stoji "Vol. 1". Bio sam na promociji albuma, i potpisali su se na LP, sa unapred pripremljenim zlatnim markerom. Nice touch! I dalje sam impresioniran koliko je taj album "van cirkulacije" (uostalom, kao i većina drugih radova iza kojih stoji Harvey ovih godina... on se, naravno, često i sprda na svoj račun u tom smislu. "Evo nečeg sa mog prethodnog, sasvim zaboravljenog, albuma..." Imam utisak da on to radi namerno, da mu baÅ” odgovara "low profile", intimni koncertni prostori... slično kako radi i Robert Forster ovih dana, o čemu viÅ”e u nekom od narednih postova.) Manji profil znači viÅ”e slobode, u svakom smislu, a da neÅ”to dokazuje, to je odavno iza njega.

PS. Tek sad vidim da je moj "limited edition" vinil 76/200... Ekskluziva, nema Ŕta.

20250706-085302.jpg

On 26. 7. 2025. at 12:15, Gojko & Stojko said:

I to je to, ne mogu reći da nisam pozitivno iznenađen glasovima nove generacije (kažu da je kao i Å”to treba, većina 18-29 godina) - Never Tear Us Apart

SaE

u poslednje vreme mi se često sluŔa inxs

ot

• Author

• Author

• Author

The Bleak Squad, "Australian art-rock royalty": Mick Turner, Mick Harvey, Adalita and Marty Brown

Prva stvar koju su objavili (ne znam da li se to i dalje zove "singl"?) bila je Everything Must Change. Adalita zvuči taman negde k'o Patti Smith, ali to nije loŔa stvar.

Evo ih i u Guardianu. Novi album se može naći na bandcampu.

• 2 weeks later...
  • Author

NeŔto iz (znatno) bolje proŔlosti...