July 29, 2024Jul 29 Ma da bas je lako protiv Amera igrati odbranu,Eh da je to samo uradi ovo ili ono. Evo protiv KD-a usli mu u dres a on opet pljus pljas trojka u facu. Ili poludistanca. Moramo da shvatimo da se bilo ko malo pita kada su Ameri u ovakvom izdanju. Mozes samo da limitiras stetu. Sledecu utakmicu mozda poludi Steph sa trojkama... Lako je pisati ovde pa nisu igrali nista posebno odbranu a u realnosti je sasvim drugacije. Majstori su majstori zato sto pokazu obicnom puku kako je to lako i nista posebno...
July 29, 2024Jul 29 Ma receno mu je jos pre desetak stranica, covek je najveci smarac na forumu. Kada protiv amerikanaca ne ide sut, igra se mora usporiti tako sto se u napadu igra na sigurno, mi imamo igraca koji moze da puni u reketu, tako se smanjuje rizik od kontranapada i brzih suteva u tranziciji. Takodje mora da se igra disciplinovano u odbrani, da se ne ispada kod prvog protivnickog driblinga, ne sme se doci u situaciju da dva igraca trce za istim protivnickim igracem bez obzira sto se on preziva Curry, i tako stvaraju visak u napadu protivnika. Evo vam snimak utakmice od juce. Mene amerikanci nisu nesto preterano impresionirali, samo su iskoristili nase gluposti kojih je bilo u izobilju. Malo organizovanije ekipe ce im zadavati mnogo vise problema. Edited July 29, 2024Jul 29 by Micko8
July 29, 2024Jul 29 sto se tice velike rasprave oko jokica, svako ima svoje misljenje, ali mozda bi sem podkasta i americkih propagandista trebalo da slusamo ljude koji znaju kosarku. moj kum, inace veliki zaljubljenik za kosarku, bio je na nekoj novogodisnjoj zabavi koju je organizovala, misim, privredna komora, i tu je bio i kari pesic. i ovaj moj, kakav je zaludjenik za kosarku, krenuo da smara karija leksikonskim pitanjima kojima mozda i nije mesto u tom kontekstu. u nekom trenutku pito ga ko je najbolji igrac kojeg je trenirao. i kari kaze: bodirOga i detlef s-nesto (iskreno pre toga nisam cuo za njega). ovaj pita - a joka? kari kaze da su ova dvojica u svakom trenutku bila na maksimumu koncentracije a da je nikola jos mlad. tako da ono, mozemo da misimo da je kosarka nastala sa vorpom i smorfom, ali ajde da saslusamo ljude koji su radili s tim igracima i na kraju krajeva ipak zaboravili vise kosarke nego sto cemo mi ikad znati. a kari je zaboravio MNOGO kosarke jer je star i izlapeo. dakle, nismo mi losi zato sto je jokic mnogo bolji od drugih nego zato sto su drugi profesionalni kosarkasi samo po tome koliko para zaradjuju. alo bre, da ti das 3 poena za celu cetvrtinu. pa sta je to? mozda sam ja jedini ovde prosecni mile na forumu i ne razumem nista, ali ja ne znam kako da nazovem to. ej ti si profesionalni igraci, ako nemas talenat, valjda bi trebalo da imas neke mehanizme, strukture itd. pa da bar nekom sa strane izgleda da znas sta radis, da ne izgubis minute bez jokica sa 3:29.
July 29, 2024Jul 29 1 hour ago, uini said: pitanje je bilo (za micka) kako ih spreciti da se rastrce 1 hour ago, uini said: Pa to je i bio odgovor na to pitanje. Disciplinovan odnos prema lopti pre svega, da se ne bi desavali ti 5pt swings i serije od kojih protiv amera nema oporavka 1 hour ago, uini said: a zatim i dobra kontrola skoka Dobra kontrola naseg def skoka je nize na lestvici znacaja za njihovo rastrcavanje koliko kapiram (i to smo dobro uradili, imali su tek 23% ofanzivnog skoka), jer ne utiče direktno. Utice posredno, u smislu da dobra kontrola def skoka daje -> napad tranzicijom -> vece sanse za nasu realizaciju -> manje sanse za njihov napad tranzicijom 1 hour ago, uini said: moze se graditi strategija u odnosu na neki idealan i slabo dostizan scenario moze i mora se sutirati bolje, pricamo o otvorenim sutevima ali sve iza toga je situaciona stvar u kojoj prednost ipak imaju ekipe koje umeju da zavrse brzo napad. Pogoditi 50% otvorenih trojki i ne gubiti lopte retardirano tj. doneti odluke posteno prema lopti i saigracima je tesko nekakav idealan scenario ili "situaciona stvar", vec realan ishod krajnje odgovorne igre poklopljene sa dobrim (ne fenomenalnim) suterskim danom. Dakle moze da se desi, i da se posledicno izgubi 10-15 razlike lepo & posteno.
July 29, 2024Jul 29 ma 50% trica je uber-idealan scenario i za vrhunske suterske ekipe a ksmo za nas 40% je sut za tri koji nije realno ocekivati, tj budes srecan kada tako sutiras. 50% je fiju viju
July 29, 2024Jul 29 edit sad vidim da si napisao 50% otvorenih suteva za tri. sta znam, i dalje je to jako
July 29, 2024Jul 29 24 minutes ago, MocaVukotic said: Od svega je najcudnije sto nisi cuo za detlefa schrempfa zar ti ne volis tonija skota? to je prilicno cudna stvar. hoces da cujes nesto jos cudnije? ovde se hejluje aleksa avramovic. na temi o kosarci. el mozemo radi ocuvanja moga zdravog razuma da prestanemo da hejlujemo tog decka zbog toga sto... se trudi? i ne plasi se protivnika? kapiram da decko dobija dovoljno ljubavi od navijaca kluba za koji igra te od svoje porodice i prijatelja i da izvlaci sasvim dovoljno materijalne i emocionalne satisfakcija iz svog posla, ali ne moramo na temi o kosarci da slavimo momka koji, osim sto ima dobre motoricke sposobnosti i zdrav takmicarski duh, dakle predispozicije za dobrog difovca, nema nista specificno sto bi ponudio ovoj igri koju se pravimo da je volimo. stavise, samo je cini ruznijom i glupljom.
July 29, 2024Jul 29 Nikola Jokić je po dostignućima u 10-15 najboljih igrača u istoriji planete, a po talentu je u još užem krugu. Naši treneri i dalje imaju problem sa tim što je on pametniji i od njih i od svih igrača koje su trenirali u svojim karijerama. Edited July 29, 2024Jul 29 by napadaj
July 29, 2024Jul 29 1 hour ago, uini said: edit sad vidim da si napisao 50% otvorenih suteva za tri. sta znam, i dalje je to jako Svakako nije slabo al nije ni idealno niti nemoguce, to ti kazem
July 29, 2024Jul 29 22 minutes ago, napadaj said: Nikola Jokić je po dostignućima u 10-15 najboljih igrača u istoriji planete, a po talentu je u još užem krugu. Naši treneri i dalje imaju problem sa tim što je on pametniji i od njih i od svih igrača koje su trenirali u svojim karijerama. Deluje da slusa. A i cica njega.
July 29, 2024Jul 29 Mislim da je svaki naš selektor od Dude preko Karija do Saloa imao prilično dobru ideju kako da tuče Amerikance. Teško da možemo nešto novo ovde ispred prodavnice da smislimo. Nije problem u tome. Problem je što to neko na terenu mora da sprovede. A nema ko. Ako napraviš petorku koja može da pegla odbranu računaj na 20ak procenata šuta za tri i malo iznad za dva. Ako napraviš petorku koja može da puni koš onda svira promaja kroz reket nenormalno. Još je Duda pričao kako nema dvosmernih igrača u našem timu i kako mora vazda da kombinuje petorke da bi izvukao kakav takav balans u utakmici. Tu je manji problem ta famozna baza na koju se odavno izvlačimo a veći problem nedostatak rada u mladjim kategorijama i rana pečalba u kojoj niko (osim NBA timova) neće da radi ozbiljno sa igračima nego gledaju da što bolje iskoriste ono što su kupili pa kako se sklopi.
July 29, 2024Jul 29 Popular Post ajde malo da se vratimo na grupu sada, umesto na istorijske taktike protiv USA i rangiranje nasih rostera
July 29, 2024Jul 29 3 hours ago, napadaj said: Nikola Jokić je po dostignućima u 10-15 najboljih igrača u istoriji planete, a po talentu je u još užem krugu. Naši treneri i dalje imaju problem sa tim što je on pametniji i od njih i od svih igrača koje su trenirali u svojim karijerama. ja mogu u nacelu da se slozim ali ne bez 2 intervencije. 1. 'u istoriji planete' je uzasno teska i previse americka formulacija za sport koji je proizvod usa industrije zabave iz 2. polovine 20. veka i koji tek ulazi u fazu potpune globalizacije. prosto te 'all time' formulacije ne pomazu razgovoru u kojem kao nesto istorizujemo i smestamo u odgovarajuci kontekst. 2. nije to samo problem nasih ni samo trenera. i toni kukoc misli da jokic nije na nivou divcevom a ni radjinom.