Jump to content
IGNORED

KK Crvena Zvezda 2024/25

Ros

Recommended Posts

Posted
18 hours ago, Valk said:

Krenula je serija tekstova koji izražavaju zabrinutost (lol) formom Gedraitisa i pitaju se šta on to ima što Dobrić nema, Dobrić koji je dobar za repku ali nije i za Sferopulosa. Nisam čitala jer je jasno da su po zadatku tj sa agendom, ali baš mi nekako otužno to deluje.

Vlade-Djurovic.jpeg

• Haha 4
Posted
50 minutes ago, Ratamahatta said:

467501043_957196216440754_26283601865122

Inace je rekao "I like him, I like him very much", gledao sam sinoc intervju. Mogli bi nasi sportski novinari malo da razmisle o prevodu.

• Haha 4
  • Tužno 1
Posted

Birali su između "Sviđa mi se" i "Volim ga(ko oka dva)", znajući kakvi smo ljudi :D

• +1 1
Posted

Volim je ok prevod za like. I like chocolate -> volim čokoladu. Ne mogu da prevedu kao sviđa mi se, to bi zvučalo još gore.

• Vojvodo,serdare 2
Posted
6 minutes ago, Venom said:

Volim je ok prevod za like. I like chocolate -> volim čokoladu. Ne mogu da prevedu kao sviđa mi se, to bi zvučalo još gore.

Da, ali se takodje kaze i "I love chocolate" kad neko hoce da podcrta koliko voli cokoladu. Mogu i trebalo je da prevedu sa svidja/dopada mi se jer je konotacija na stavu i ponasanju Sferopulosa prema igracima.

Posted

To je standardan problem u srpskom jeziku za ovu konkretnu reč, odnosno standardan problem za sve jezike kad ne postoji 1:1 prevod. Mi ne razlikujemo i love chocolate od I like chocolate, za ljude je već malo nategnuto, ali je za mene prevod ok. Mislim da je u Facebook na početku prevodio like kao "volim ovo" pa su posle promenili. Uglavnom nebitno, ali za mene nije neki veliki propust.

• +1 1
Posted

I ja volem Sferu, vise nego cokoladu

A bas volem cokoladu

Prestacu da pratim kosarku neko vreme kad bude najuren

• Haha 1
  • Hvala 1
Posted
13 minutes ago, Hele said:

Gotivim ga.

Upravo je to trebao biti prevod :)

• +1 1