Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kinoteka

Featured Replies

On 5. 6. 2024. at 12:58, Misko said:

Evo treci put,potvrdjujete ono sto rkeoh, Galeb sa budzetom..meni Komarac bio najbolji, ali on tek nikome nije valjao

Verovatno je Komarac i bio najbolji kada bi gledali strukturu stenograma, ali kod njega je tako neka frigidna atmosfera bila, plus nije imao 3 gosta u rangu Galebovih. Meni je glavni utisak posle njegovih podkasta bio taj da su mladi umetnici poražavajuće neobrazovani i neinformisani.

Ovog iz Buke sam svojevremeno i upoznao, samo nisam odmah provalio. Sa Markovićem je iz respekta još i krenuo korektno, ali kako se oslobađao, bilo je sve gore i gore. Podkast sa Srećkom Horvatom sam ugasio posle 10 min.

bevc sta god dotakne pretvori u mediokritetsku dosadnu ali prehajpovanu salatu.

5 hours ago, kralj said:

Verovatno je Komarac i bio najbolji kada bi gledali strukturu stenograma, ali kod njega je tako neka frigidna atmosfera bila, plus nije imao 3 gosta u rangu Galebovih. Meni je glavni utisak posle njegovih podkasta bio taj da su mladi umetnici poražavajuće neobrazovani i neinformisani.

Ovog iz Buke sam svojevremeno i upoznao, samo nisam odmah provalio. Sa Markovićem je iz respekta još i krenuo korektno, ali kako se oslobađao, bilo je sve gore i gore. Podkast sa Srećkom Horvatom sam ugasio posle 10 min.

Ljuba Bandovic, Tatjana Stankovic, Zdenko Kolar, Bojan Dimitrijevic, Ccai Mihajlovic, Tamara Milanovic mlada, Marija Teuric, Cutura, Sasa Lokner,Luis junior,Ceca Bojkovic, Ghoul, Gile Gojkovic,Vaca Sundjer Bob, Ljilja Blagojevic..imao je i Galeb dobre goste(on pre moze i da pruisti),a li o pojedinim gostima bolje da ne kazem sta mislim, prilicno diskutabilne i kontroverzne osobe su u pitanju, narocito poslednjih godinu dve, kako se budzet pojacao,nisu tema ovde ni Galeb, ni niko od nih,..da li je to povezano, ne znam..

• Author

Dosadan si ko proliv!

Boli me .... šta ti o bilo kom podkastu misliš, ali ne moraš da nam dosadjuješ o tome na topiku gde je, trebalo, da bude tema Kinoteka, filmska istorija i praistorija.... a G.Marković je odabran kao izuzetan svedok sa ozbiljnim argumentima i solidnim retrospektivnim sposobnostima.

PS

Kako da promenim naziv topica u

Kinoteka (nije jebo vas Teša u Galebovom podkastu besplatno preko Patreona!)

Edited by zmanic

41 minutes ago, zmanic said:

Dosadan si ko proliv!

Boli me .... šta ti o bilo kom podkastu misliš, ali ne moraš da nam dosadjuješ o tome na topiku gde je, trebalo, da bude tema Kinoteka, filmska istorija i praistorija.... a G.Marković je odabran kao izuzetan svedok sa ozbiljnim argumentima i solidnim retrospektivnim sposobnostima.

PS

Kako da promenim naziv topica u

Kinoteka (nije jebo vas Teša u Galebovom podkastu besplatno preko Patreona!)

Mene boli k..sta ti mislis o mom postu, ja sam kralju odgovarao, ne tebi..ako sma ti dosadan, slobodno me stavi na ignore, ne vidim da sam te dirao..tako da, odjebi..

Ako čeripikujemo pa svedemo opus na 2 filma Kusto je najtalentovaniji, najbolji GM je Variola, koji je baš spektakularno ostario, posle njega zauvek aktuelni Majstori a Već viđeno je nažalost mnogo slabiji film nego što sam ga pamtio kao klinac, eto sve sam vam rešio 

• 1 year later...
Nedeljnik
No image preview

Smenjen Jugoslav Pantelić sa mesta direktora Jugoslovensk...

Vlada Srbije smenila je na poslednjoj sednici 11. septembra Jugoslava Pantelića sa mesta direktora Državnog audiovizuelnog arhiva Republike Srbije - Jugoslovenske kinoteke, objavljeno je u najnovijem

Siguran sam da je smena tupavi SNS revanšizam zbog nedorečene lojalnosti, ali baš me zanima kakve je to pritiske Pantelić imao sa naše strane. Ježim se od ovih apela na čistotu neutralnog, nesvrstanog i neopredeljenog suvog profesionalizma u kontekstu kakav danas živimo.

Čuj film pripada i nama i Ćacijima.

Usrana doktrina beskonačnog elitističkog vertikalnog odstojanja.

Pantelić i samo da je restaurirao trake koje su bile pred propadanjem, zaslužio je veliki respekt.

Ovo da nas je zaštitio od njihovog pritiska je teatralna tragikomična budalaština.

Nije da pratim vesti neprestano, ali se ne secam da je on pricao/radio nesto protiv vlasti. A nije ni Caci, to je jasno.

Evo sta kaze za Danas.

Dnevni list Danas
No image preview

Jugoslav Pantelić za Danas: Nisam iznenađen što sam smenj...

Jugoslav Pantelić više nije direktor Državnog audiovizuelnog arhiva - Jugoslovenske kinoteke, odlukom Vlade Srbije koja je doneta na sednici održanoj u četvrtak, 11. septembra, iako je jednu od najvaž

U Srbiji danas na sceni nije čak ni represija totalitarne ideologije, već ogoljeni varvarizam i huligansko-navijačke horde puštene s lanca, kojima se pridružuju i oružane snage. U pitanju je sirov teror u kojem se huligani slave zato što razbijaju devojkama vilice, i što se žene nasumično hapse i ponižavaju u policijskim stanicama......

...............................................................................................................................................................................................................................................................................................

Kad okupator uđe u prostoriju, vi izađite. Stoga je jedini odgovor na represiju potpuni bojkot i povlačenje svakog privida legitimiteta.

Otvoreno pismo javnosti okupirane Srbije Vladimira Paskaljevića