July 6, 20241 yr ja nemam taj osecaj tad je to bila nasa drzava, a to sto ona vise ne postoji nije problem fiba olimpijskog komiteta ili koga vec suludo je medalje jedne velike drzave, posle xy godina dodeljivati" nekoj drugoj drzavi
July 6, 20241 yr Samo da ovde budem jasan zbog drugih i potencijalnih nesporazuma, naravno da ne računam SFRJ medalje samo u naše jer to nisu. Ali biti u fazonu da je u Indijanapolisu zlato uzeo tim neke druge države je ono što me nervira. Edited July 6, 20241 yr by Amos
July 6, 20241 yr Ja računam sve od exyu u naše. I ok mi je da i Hrvati to rade. Najgluplje bi bilo da sad nešto te medalje nestanu ili se ne broje. Npr sve istočne i zapadne nemačke računam kao današnje Nemačke. Čehoslovačke isto kao kod nas mogu obe. Naravno za grupne sportove. Za pojedinačne se dosta lakše da odrediti.
July 6, 20241 yr Author Medjunarodni olimpijski komitet priznaje Srbiji sve medalje svih Jugoslavija u svakom sportu, tako da, sto bi mi bezali od toga? A FIBA mora sve od 1992. godine minimalno. To sto neko ode, to nije nas problem. Ako Katalonija dobije nezavisnost, jel Spanija gubi sve medalje? Zvanicno bi trebali da imamo: Olimpijske igre: Zlato: 1980 Srebro: 1968, 1976, 1988, 1996, 2016 Bronza: 1984 Svetsko prvenstvo: Zlato: 1998, 2002 Srebro: 2014, 2023 Evropsko prvenstvo: Zlato: 1995, 1997, 2001 Srebro: 2009, 2017 Bronza: 1999 Za ostalo videti. Edited July 6, 20241 yr by Hele
July 6, 20241 yr 1 hour ago, *edited by mod said: Za pojedinačne se dosta lakše da odrediti. Može to lako i za timske. npr 1980 od njih 12 sedmorica bili Hrvati
July 6, 20241 yr 4 minutes ago, omiljeni said: Može to lako i za timske. npr 1980 od njih 12 sedmorica bili Hrvati Da ali bi onda moralo da se gleda i ko je imao kakav doprinos i učinak itd. Zato i kažem da mi je skroz ok da sve te zimske medalje duže Srbija i Hrvatska. Svakako ima više smisla nego da svako malo malo ide Srbija kao debitant.
July 6, 20241 yr Problem kod tog pristupa je što bi onda i Slovenci i Bosanci mogli da se jave sa nekim medaljama. Mirza Delibašić je u svoje vreme bio medju najboljim igračima Evrope. Kome FIBA pripisuje SSSR medalje? Mene ta statistika ne tangira previše, medalje svojatam jer sam od ‘95 lično proživljavao svaku, a i ove prethodne bih da sam rođen ranije.
July 6, 20241 yr Ma Srbija je najuspesnija u kosarci i posle raspada SFRJ-a. Na tom primeru se vidi ko je bio tata, skola kosarke, treneri itd
July 6, 20241 yr 4 hours ago, omiljeni said: Može to lako i za timske. npr 1980 od njih 12 sedmorica bili Hrvati Nakić, Skroče, Krstulović, Jerkov, Ćosić i Knego. Šestorica.
July 7, 20241 yr Author Kod nas je mozda Micicu opala kosa, Poku pustio brkove... ne bi znali jer samo mi krijemo sve snimke i treninga i tekmi i svega...