Jump to content

Strana reprezentativna košarka

Featured Replies

ja nemam taj osecaj

tad je to bila nasa drzava, a to sto ona vise ne postoji nije problem fiba olimpijskog komiteta ili koga vec

suludo je medalje jedne velike drzave, posle xy godina dodeljivati" nekoj drugoj drzavi

Ma da, SRJ bila velika i druga država u božiju mater baš. :lolol: 

Samo da ovde budem jasan zbog drugih i potencijalnih nesporazuma, naravno da ne računam SFRJ medalje samo u naše jer to nisu. Ali biti u fazonu da je u Indijanapolisu zlato uzeo tim neke druge države je ono što me nervira. 

Edited by Amos

Ja računam sve od exyu u naše. I ok mi je da i Hrvati to rade. Najgluplje bi bilo da sad nešto te medalje nestanu ili se ne broje.

Npr sve istočne i zapadne nemačke računam kao današnje Nemačke. Čehoslovačke isto kao kod nas mogu obe.

Naravno za grupne sportove. Za pojedinačne se dosta lakše da odrediti.

Ja računam sve, čik nek me neko spreči :fantom: 

• Author

Medjunarodni olimpijski komitet priznaje Srbiji sve medalje svih Jugoslavija u svakom sportu, tako da, sto bi mi bezali od toga?

A FIBA mora sve od 1992. godine minimalno.

To sto neko ode, to nije nas problem. Ako Katalonija dobije nezavisnost, jel Spanija gubi sve medalje?

Zvanicno bi trebali da imamo:

Olimpijske igre:

Zlato: 1980

Srebro: 1968, 1976, 1988, 1996, 2016

Bronza: 1984

Svetsko prvenstvo:

Zlato: 1998, 2002

Srebro: 2014, 2023

Evropsko prvenstvo:

Zlato: 1995, 1997, 2001

Srebro: 2009, 2017

Bronza: 1999

Za ostalo videti.

Edited by Hele

1 hour ago, *edited by mod said:

Za pojedinačne se dosta lakše da odrediti.

Može to lako i za timske.

npr 1980 od njih 12 sedmorica bili Hrvati

4 minutes ago, omiljeni said:

Da ali bi onda moralo da se gleda i ko je imao kakav doprinos i učinak itd. Zato i kažem da mi je skroz ok da sve te zimske medalje duže Srbija i Hrvatska. Svakako ima više smisla nego da svako malo malo ide Srbija kao debitant.

Problem kod tog pristupa je što bi onda i Slovenci i Bosanci mogli da se jave sa nekim medaljama. Mirza Delibašić je u svoje vreme bio medju najboljim igračima Evrope.

Kome FIBA pripisuje SSSR medalje?

Mene ta statistika ne tangira previše, medalje svojatam jer sam od ‘95 lično proživljavao svaku, a i ove prethodne bih da sam rođen ranije.

Pa neka se jave, svakako ima više smisla da ih svojataju svi nego da ih nema niko.

Ma Srbija je  najuspesnija u kosarci i posle raspada SFRJ-a. Na tom primeru se vidi ko je bio tata, skola kosarke, treneri itd:fantom:

4 hours ago, omiljeni said:

Nakić, Skroče, Krstulović, Jerkov, Ćosić i Knego. Šestorica.

• Author

Kod nas je mozda Micicu opala kosa, Poku pustio brkove... ne bi znali jer samo mi krijemo sve snimke i treninga i tekmi i svega...