Jump to content
IGNORED

CRVEN BAN 2023

Quizmaster

Međunarodno prvenstvo Srbije za anagramiste - Crven ban 2023  

26 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Enigmatika je precenjena veština, verujem da bi iole inteligentiji forumaš sa malo jačom bazom reči kroz godinu vežbanja dana pravio radove kakvi se objavljuju u današnjim novinama. Ima malo i do toga što je kvalitet toga što se objavljuje jezivo degradirao u odnosu na neki period pre 30 godina. Razumljivo, jer je odziv čitalaca sve manji, pogotovo mladih, što i uzrokuje da su kreatori mizerno plaćeni. 

Posle, kada forumaš ovlada veštinom i cakama koje slovne skupine su najpogodnije za kombinovanje, ostaje ovo što Quizmaster kaže "osećaj za lepo". Najviše se lome koplja oko estetske/vizuelne i suštinske lepote, tj.kvaliteta pojmova u ukrštenici. Ja sam pobornik ove druge, mada generalno u enigmatici prevlađuje ova prva.

• 3 months later...
Posted
Ukoliko nekoga interesuje moja nova knjiga "Anagramne čarolije", koja sadrži oko 1.600 najboljih anagrama sa dosadašnjih šampionata Srbije, može u subotu između 15-17,30 doći u "Srpsku kafanu" kod Ateljea 212. Naime, tog dana gostujem na radiju u "Vreme sporta i razonode", pa planiram da se prethodno vidim s još nekim ljudima u pomenutoj kafani. Obavezno mi najavite dolazak, kako bih znao koliko knjiga da ponesem iz Novog Sada.

Ovu knjigu prodajem po promotivnoj ceni od 1.500 dinara, kasnije će biti 2.000. Naravno, ako vas zanima kupovina i nekih ranijih sjajnih knjiga (npr. "Ars magna", "Put ka vrhu", "Sve je moglo biti drukčije"), može biti i dodatnih popusta za tu veću kupovinu. :)
  • Valk unpinned this topic
  • 4 months later...
Posted

Najbolji način da poboljšate anagramističke sposobnosti (koje se traže u "Slagalici" i još nekim kvizovima) jeste da učestvujete kao sastavljač ili rešavač na turnirima koje organizujem. Upravo večeras, od 20 časova, na blogu ŠMEK, imate takmičenje u rešavanju anagrama (TURA 32), pa navratite tamo da vidite kako stojite sa kombinatorikom. Ako već počnete da rešavate onda i pošaljite vaša rešenja domaćinu, koliko god uspete. 🙂 chessandpuzzles.blogspot.com

Posted
10 minutes ago, Quizmaster said:

Najbolji način da poboljšate anagramističke sposobnosti (koje se traže u "Slagalici" i još nekim kvizovima) jeste da učestvujete kao sastavljač ili rešavač na turnirima koje organizujem. Upravo večeras, od 20 časova, na blogu ŠMEK, imate takmičenje u rešavanju anagrama (TURA 32), pa navratite tamo da vidite kako stojite sa kombinatorikom. Ako već počnete da rešavate onda i pošaljite vaša rešenja domaćinu, koliko god uspete. 🙂 chessandpuzzles.blogspot.com

videh da ti je fide rejting 2200+, koliko si za života bio posvećen šahu? 

Posted
19 hours ago, utilitarist said:

videh da ti je fide rejting 2200+, koliko si za života bio posvećen šahu? 

U pionirskom uzrastu sam bio prilično dobar, štaviše promaklo mi je da osvojim prvenstvo Vojvodine. No, nisam mnogo radio na šahu i nisam imao trenera, pa je tu propuštena prilika da napredujem više, S takvim pristupom ipak sam došao do titule MK, uspevao da ponekad pobedim FM igrače u turnirskim partijama, a na cugeru i intermajstore. Igrao sam po vojvođanskim ligama i jedan-dva open turnira godišnje, nešto malo vikend turnira i cugera. Premalo za ozbiljniji napredak. Možda bih da sam malo zapeo prebacio 2300 i stigao do FM titule.

Na kraju, kad sam pre dvadesetak godina odlučio da se u potpunosti posvetim enigmatici, prestao sam igrati te lige i rejtingovane turnire. Taj rejting 2219 koji mi je ostao je nerealan, sigurno bih brzo prosuo 100 poena kad bih se reaktivirao.  

• +1 1
  • Hvala 1