Jump to content
IGNORED

CRVEN BAN 2023


Quizmaster

Međunarodno prvenstvo Srbije za anagramiste - Crven ban 2023  

22 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Pored izbora za anagram godine, na 22. Međunarodnom prvenstvu Srbije za anagramiste održava se i glasanje za "Crven ban 2023", odnosno najbolji vulgarni anagram u prošloj godini.

 

Na spisku je 14 anagrama iz pomenute kategorije. Glasajte za anagram koji vam se najviše sviđa, a ukoliko želite da učestvujete u nagradnoj igri, potvrdite vaše učešće porukom u okviru ovog topika. U anketi će biti nagrađena dva glasača, nekom mojom enigmatskom knjigom.

 

Glasovi se primaju do subote, 3. februara u 20 časova. U slučaju da dva ili više anagrama budu imala jednak broj glasova, prednost će imati anagram koji je prvi potvrđen u nekoj od poruka glasača.

  • +1 3
Link to comment
  • Krošek pinned this topic
On 30. 1. 2024. at 16:09, utilitarist said:

tim emotivna partnerka, prijavljujem se za nagradnu igru :thumbup:

I ja se prijavljujem!

Link to comment

Poštovani ljubitelji enigmatike, zahvaljujem vam se na učešću u anketi. Ove godine imali smo nešto manje glasača nego ranije, no drago mi je da ste uživali.

 

Zanimljivo da se izbor forumaša poklopio sa zvaničnim glasanjem. I tamo je pobedio "kurčić" (anagram Sofije Necin), a na drugom mestu bila je "emotivna partnerka" Kristiana Kneževića. Oba autora verovatno znate i po velikim uspesima na tv kvizovima.

 

Što se tiče nagrada, neku moju enigmatsku knjigu dobiće Svemir Zeka i Utilitarist, a one mogu biti poslate poštom ili uručene i lično po dogovoru. Molim srećne dobitnike da mi se jave u inbox.

 

Naravno, preporučujem vam još da posetite moj blog ŠMEK i pogledate rezultate glasanja u "A" i "B" finalu, te rezultate revijalne kategorije "Crven ban". Imali smo zaista fenomenalan Gran Pri 2023, a to možete videti NA OVOM LINKU  :thumbsup:

 

Ukoliko neko bude poželeo da se oproba kao sastavljač na narednom šampionatu, dobro nam došao. Do tada - lep pozdrav! :)

  • +1 1
  • Wub 1
Link to comment

stigla knjiga :heart:

 

On 5. 2. 2024. at 18:55, Quizmaster said:

Ukoliko neko bude poželeo da se oproba kao sastavljač na narednom šampionatu, dobro nam došao.


smatram uspehom što sam od užasnog dobacio do pristojnog sastavljača reči u slagalici. na nešto više nisam pomišljao jer sam sa slagalicom udario u plafon mogućnosti. eto nemam predstavu kako se prave anagrami: da li je čovek sve vreme u potrazi za njima ili sedne pa razmišlja, da li na prste računa koje je slovo otpalo a što bi bio moj metod... :unsure: 

Link to comment

Kao i pravljenje ukrštenih reči, sastavljanje anagrama je enigmatska veština koja se vremenom razvija i usavršava. 

 

Na prvi pogled, deluje komplikovano da se u nekim pojmovima s malo slova traži skriven, pa još dobro povezan i duhovit smisao. To nekad i jeste teško, jer zbog slovne strukture i ograničenja nije uvek moguće napraviti kvalitetan anagram. Međutim, rekao bih da to ipak nije nešto što rečit i pismen čovek ne može savladati, štaviše čak i neki ljudi koji nisu naročito talentovani enigmati uspevaju napraviti neke odlične anagrame (uz hrpu bezvrednih koje prethodno sastave - prosto jer nemaju dovoljno iskustva, znanja i razvijen osećaj za lepo).

 

Što se tiče tehnike sastavljanja anagrama, može se i dalje raditi uz pomoć olovke i papira, ali postoje i kompjuterski programi, koji su korisni pre svega zbog lakše provere upotrebljenih slova, ali i zbog mogućnosti da nam ponude neku reč iz baze koju možemo uklopiti u anagram. Veštom kombinatoru takva alatka ubrzava proces sastavljanja, na koncu i poboljšava kvalitet anagrama.

 

U svakom slučaju, oni koji se bave anagramiranjem to rade jer im je zabavno i zadovoljni su kad naprave neku uspelu kreaciju. :) 

  • +1 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...