Jump to content

Cene roba i usluga u Srbiji

Featured Replies

1 hour ago, banecare1 said:

evo za poredjenje relacija iz mog hotela do naseg restorana u sangaju:

WechatIMG6421.jpg

6km - 20min za 250-300 dinara

Kako se u skupom Pekingu nekom isplati da te vozi 20 min za 300 dinara od kojih verov pola ode na benzin i amortizaciju vozila, registraciju itd troskove?

• Replies 249
  • Views 20k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Filozof manijak
    Filozof manijak

Zbog vas zdrav život - duga ljubav ajtijevaca sad i obična stočna hrana košta kao svetog Petra kajgana    

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

na slaninijadi u kačarevu slanina od 2500   putine reaguj 44.96°n  22.69°e

• Maxi i Idea izazivaju najveći odijum zato što su razgranali mrežu kao "narodne" prodavnice, a ponašaju se kao da u njih ulazi viša srednja klasa.    Preuzeli su lokale na udarnim pozicijama

Posted Images

9 minutes ago, Mel said:

Kako se u skupom Pekingu nekom isplati da te vozi 20 min za 300 dinara od kojih verov pola ode na benzin i amortizaciju vozila, registraciju itd troskove?

sangaj je u pitanju, u pekingu su iste cene. u sangaju su uglavnom elektricna vozila. ne znam kako im se isplati, sigurno imaju svoju racunicu jer sistem odlicno funkcionise godinama i stalno se unapredjuje. 

Inspirisan Dudinim postom o cenama rtg snimka nadlaktice gledam cene rtg dijagnostike po Bosni i Hrvatskoj. Blago rečeno guljenje. Kod nas naravno. 

• 3 weeks later...

Alpsko organsko mleko uvezeno iz Nemacke - 169 dinara u DMu

Najjeftinija kravica u Maxiju i Idei - 140 dinara

Edit: ispravio, pomesao dve razlicite kravice

Edited by Shan Jan

• 7 months later...

Casica kiselog mleka 100 dinara u Maksiju :s_w:

On 10. 12. 2023. at 9:52, Shan Jan said:

Alpsko organsko mleko uvezeno iz Nemacke - 169 dinara u DMu

Najjeftinija kravica u Maxiju i Idei - 140 dinara

a za 29 dinara razlike 1000 puta manja koncentracija aflatoksina

Ima mleka i sa dosta nizim cenama od toga. Lidl sigurno obrne prilicne kolicine sa onim na 110. Slicno vazi i za kiselo mleko, mislim da je 400 ml casa oko 60 dinara (ili je bar bila).

Ima i onih simpaticnih tegli, koje mi sluze za sve i svasta; klasicno kiselo, ovcije i bivolje, oko 270 (iz Bugarske bese).

ja ne kupujem domaće mlečne proizvode već par godina, prelomna tačka je bilo pomeranje zareza

Pročitao sam naslov teme kao "Cene robova u Srbiji", pa sam mislio da li sam nešto propustio.

Elem, u poslednjih godinu dana sam bio u Rumuniji, Bugarskoj, Sloveniji i Austriji, i u svim zemljama je supermarket jeftiniji nego kod nas. U Bugarskoj čak značajno, njihov Lidl je jeftiniji barem 30% od našeg, a i znatno bolje je snabdeven. Ovi ostali nisu toliko jeftiniji, ali je ponuda jedno 3 puta bolja nego kod nas.

Bukvalno nas deru maržama

1 minute ago, Filozof manijak said:

Bukvalno nas deru maržama

Ono smece od Milke od 300 grama kosta 650, hobotnica 100gr konzerva 550 (ovo sam redovno ranije kupovao na popustu za 200-300), kantica od 700gr pavlaka 300, 100gr kulena 300 dinara... 

Najgore je kad odes u inostranstvo i shvatis kako izgledaju cene drugde. Mi smo u Kini rucali kuvani obrok od koga mozes lepo da se najedes za 15 do 25 juana od Sangaja do Xiana. To mu dodje 200 do 400 dinara. I to po turistickim centrima gradova. Sladoled je kostao 100 dinara u centru, u zabitim ulicama isti je bio 2-3 puta jeftiniji.  

Cak i hrana u Tokiju (i supermarket i restorani) je bila jeftinija od BGa. 

U Krusevcu postoje lokalni marketi (Oaza, KTK, Gala i slicno) gde se obican svet svakodnevno snabdeva po cenama koje mogu da priuste, u Maksi i Rodu se ne ulazi, LIdl uglavnom na akcije. Verujem da je slicno i u drugim gradovima.

U Maksiju bukvalno u svakom trenutku ima da se kupi neki jogurt i mleko na popustu po "normalnoj ceni".

Očigledno je i njima jasno da je cena bez popusta prevelika pa uvek daju popuste. A ovo bez popusta ako se neko zajebe.

Ja otkako su skočile cene pre dve godine kupujem isključivo to što je na popustu. Ili u Lidlu u poslednje vreme.

1 hour ago, Strucnjak said:

U Krusevcu postoje lokalni marketi (Oaza, KTK, Gala i slicno) gde se obican svet svakodnevno snabdeva po cenama koje mogu da priuste, u Maksi i Rodu se ne ulazi, LIdl uglavnom na akcije. Verujem da je slicno i u drugim gradovima.

Gde si zemljace :D Jedini problem tih jeftinijih marketa je sto je kvalitet proizvoda cesto dosta losiji. A u Beogradu koji je prakticno trecina Srbije, nemas cak ni tu opciju.

a kakav je onaj ruski semafor?

kod mene (cg, more) srpske registracije svakodnevno pustose lokalni megamarket. cudili smo se sto se razjeo taj narod, a onda pomislili da verovatno vuku kuci jer je ovde, i sa letnjim dizanjem cena, jevtinije. :sad:

nikad, bas nikad, do pre dve godine, nije srbija (konkretno, beograd) bila skuplja od cg primorja.

poz

Edited by le petit nicolas