Jump to content
IGNORED

Cene roba i usluga u Srbiji

eumeswil

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, copkillah said:

Bogami, moraće i Univer da zadrži ove cene, inače i njih čeka mračno pušenje kurca kao Deleze tj Maxi.

Danas sam potrošio 2600 umesto cca 3800-4000 i eto, vidite da može, govna.

Oni su se /univer/ prvi oglasili sa dopisom veleprodajama da neće dozvoliti dizanje cena blabla tako nešto, u svakom slučaju svako ko se sada "unormali" ima priliku da se pozicionira jer su svi pod velikom lupom javnosti i dosta se o ovome priča. 

Al sve u svemu mislim da će bojkot uspeti samo je pitanje u kojoj meri. Ogromne pare gube svaki dan, Maxi, u to sam siguran, imaju nenormalan broj prodavnica. 

Posted

Vremenom cemo nauciti i koji nacin bojkota je najefikasniji, pa cemo sve redom da ih karamo. Ovo je do sada najlaksa idea (pun intended) za izvesti, lakse i bolje je 7 dana ne ici u 1 ducan nego 3 dana ni u jedan 

Po gadosti od najveceg ka najmanjem

1) Idea
2) Maxi
3) Linda
4) Univer

U Lindi godinama unazad samo 1 po 1 nestaju proizvodi koje sam najvise volo. Sad nema vise lenjih pita osim kad me usere jednom u par meseci, lazanja ode na 900 kinti, nema budjole nikad, nema onog trouglastog peciva s visnjama nikad... Odem samo sladoled da kupim, i evo sad zimus sam kupio Jovo Bakic kosulju  

• +1 3
  • Haha 2
Posted

Maxi i Idea izazivaju najveći odijum zato što su razgranali mrežu kao "narodne" prodavnice, a ponašaju se kao da u njih ulazi viša srednja klasa. 

Preuzeli su lokale na udarnim pozicijama po celoj zemlji i umesto da samo zarađuju na lokaciji, oni bi preko hleba pogaču. 

Evo Vero je, na primer, i skuplji od Maxija, ali je van fokusa - ako želim, otići ću do Vera da napunim kolica i kupim šta želim, ako imam. 

Maxi i Idea već nisu izbor, nego potreba.

• +1 8
Posted

Pisalo je da je sledece bojkot Idee pa Lidla. Ovo moze biti velika pobeda ako uspe. Stvarno su svi redom preterali a ako ovi najjaci spuste cene onda to ide kao talas svuda.

• +1 5
Posted
13 hours ago, Pixisis said:

ali koga ne mrzi, neka traži šefa radnje i dobiće cenu sa police. Ko vodi radnju je upoznat sa tim pravilima i svestan je šta bi na to imala da kaže tržišna inspekcija, pa ni neće hteti da situacija krene tim putem. 

Tražio, insistirao, silno se izvinjavao šef, demonstrativno zgužvao papir sa cenom, ali nije hteo da pristane da mi se proizvod proda po ceni koja je bila izložena i koju sam slikao. Nisam doduše pretio inspekcijom, to jedino nisam.

Posted

Zato su ljudi vise kupovali prethodnog i sledeceg dana, sto je bilo evidentno i golim okom, tako da to kaznjavanje lanaca je vrlo ograniceno i slabo efikasno. Ajd da vidim akciju da se mesec dana bojkotuju svi lanci, da se bojkotuju svi trzni centri, da se bojkotuju pumpe..

• +1 2
Posted

Ja bio do velikog Univera i iznenadio se koliko je žutih cena po radnji. Svojski se trude da ne završe sa bojkotom kao Maxi.

• +1 1
Posted
10 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Zato su ljudi vise kupovali prethodnog i sledeceg dana, sto je bilo evidentno i golim okom, tako da to kaznjavanje lanaca je vrlo ograniceno i slabo efikasno. Ajd da vidim akciju da se mesec dana bojkotuju svi lanci, da se bojkotuju svi trzni centri, da se bojkotuju pumpe..

Mislim da je tako nešto nemoguće, da bojkotuješ baš sve odjednom, iako bi to bilo najefikasnije.

• +1 1
Posted

Naravno da je nemoguce, zato je ovo sviranje kurcu. Ove nedelje bojkotujes Maxi, a dajes pare drugim lopovskim lancima, Onda sledece nedelje bojkotujes Ideju, a opet dajes svim ostalima. Kao borimo se protiv trgovinskih lopova, a preskaces Vero ili Aromu koji sve vreme najvise deru sa cenama. Tretiraj sve lopove na isti nacin, i trzne centre, i restorane i kafice i pumpe...

• +1 1
Posted

Moguće je ne kupovati ono što ti ne treba. Naravno da negde moraš da kupiš osnovne stvari za hranu i higijenu, sigurno nećeš gladovati da bi oni možda propali.

Ali mnogo puta kupimo štošta zbog čega nismo ušli u radnju. Otkačiti to i dovoljan im je problem.

• +1 4
Posted (edited)
43 minutes ago, smooth.Op said:

Ja bio do velikog Univera i iznenadio se koliko je žutih cena po radnji. Svojski se trude da ne završe sa bojkotom kao Maxi.

A i zelenih ima dosta, ovo bukvalno kao katalog bivsih EL zvezda sa prelezanim povredama ahilovih tetiva i prednjih ukrstenih, kupuj narode srbski

Edited by Ratamahatta
  • +1 1
Posted

ja najcesce idem u Ideu jer mi je na cosku..sta znam ova konkretna je ok imaju mesaru koja je stvarno ok nije neki izbor ali je veliki promet pa je stvarno uvek sveze meso..pijaca takodje mrsav izbor..ustvari svega samo osnovno ali jbga kad mi je najblize..po meni cene su ok imaju i onu super karticu pa budu neki popusti,bodovi...bude bas povljno i ok ponesto od njihove robne marke iz raznih kategorija...otkudznam..

najmanje idem u Univer..nikako da ga dozivim a i daleko mi je..doduse ima u mom selu jedan veliki ali ne znam,nemam naviku

u Lidl odem jednom u nekoliko nedelja da vidim sta imaju od povrca...i u Maxi tako i po kalamate...

Vero mi je bas daleko,30km round trip, a on je preskup..mozda za neke specijalne sireve i luksuzne namirnice ovako nikako..kupujem masline kad odem..

misim ja ne jedem 2/3 stvari iz marketa pa i nisam neki kupac...

Posted
3 hours ago, Jimmy Kowalski said:

Probacu tokom celog da jem leba i entuzijazma :D