August 15, 20241 yr A od ozbiljnih Grka: "I name you under our cult!" među najboljim stinovima svih vremena.
November 17, 2025Nov 17 On 21. 11. 2023. at 6:34, Ros said:mikis teodorakis je voleo da izvodi i diriguje svoj "axion esti" sa mnogim poznatim grckim pevace. od svih verzija koje sam cuo, najjace mi je sa ova kotsirasom Hvala na ovome. NIkad ranije nisam cuo, ali me odmah strefilo na slican nacin i kad sam prvi put cuo "Paraponemena logia".
November 20, 2025Nov 20 gledao sam i dalarasa i kotsirasa uživo. sjajni su obojica. i legendarni svako na svoj način. dalaras peva “himnu” grčko-srpskog prijateljstva. o ljubavi srpskog vojnika i grcke devojke na krfu u prvom svetskom ratu
November 20, 2025Nov 20 6 hours ago, Ros said:dalaras peva “himnu” grčko-srpskog prijateljstva. o ljubavi srpskog vojnika i grcke devojke na krfu u prvom svetskom ratuKako to da je ova pjesma postala jako popularna u Srbiji zadnjih par godina? Ljetos na jednom komsijskom druzenju jedna djevocica od 10-ako godina otpjevala, kao da je neka stvar od Cece ili Toseta. Maltene dio svakodnevnice.
November 21, 2025Nov 21 14 hours ago, Peter Fan said:Kako to da je ova pjesma postala jako popularna u Srbiji zadnjih par godina? Ljetos na jednom komsijskom druzenju jedna djevocica od 10-ako godina otpjevala, kao da je neka stvar od Cece ili Toseta. Maltene dio svakodnevnice.Mislim zato sto su je provukli po lokalnim mrezama, meni je iskocila nekoliko puta po nekim clancima itd, i tad sam je prvi put cula pre oko recimo godinu dana. Nisam pre, a sad je prepoznam.
November 21, 2025Nov 21 11 hours ago, Mel said:Mislim zato sto su je provukli po lokalnim mrezama, meni je iskocila nekoliko puta po nekim clancima itd, i tad sam je prvi put cula pre oko recimo godinu dana. Nisam pre, a sad je prepoznam.ima i par tamburaških bandi koji je pevaju
November 21, 2025Nov 21 On 20. 11. 2025. at 19:32, Peter Fan said:Kako to da je ova pjesma postala jako popularna u Srbiji zadnjih par godina? Ljetos na jednom komsijskom druzenju jedna djevocica od 10-ako godina otpjevala, kao da je neka stvar od Cece ili Toseta. Maltene dio svakodnevnice.Letos na Skijatosu ispričam jednoj Grkinji o ovoj pesmi koju je ona naravno znala, ali nije znala pozadinu priče. “E, sad, ova pesma dobija neko novo značenje”Ima odlična verzija pesme koju pevaju Kotsiras i Joksimović. Posle Laneta ide
November 23, 2025Nov 23 On 20. 11. 2025. at 13:17, Ros said:gledao sam i dalarasa i kotsirasa uživo. sjajni su obojica. i legendarni svako na svoj način.dalaras peva “himnu” grčko-srpskog prijateljstva. o ljubavi srpskog vojnika i grcke devojke na krfu u prvom svetskom ratuZnam pesmu već četrdeset i kusur godina sa ploče koju je kupio moj otac. Ne znam originalan tekst, ali ovaj na srpskom je baš dobar. Još uvek imam ploču. Na njoj je uredno naveden i naslov originala.Legendarni Nikola Karović.On 12. 11. 2025. at 18:09, Sandens said:Na istoj ploči je i ova obrada.
December 17, 2025Dec 17 uvek kad čujem viki landros (i demisa rusosa) se vratim u devedesete i setim ćaleta i keve kako puštaju neku njihovu kasetu u kolima na putu do grčke. zauvek asocijacija na leto, more, dečiju bezbrižnost i one lepe oleandre kad se pređe granica.