Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grčka Taverna

Featured Replies

A od ozbiljnih Grka:

"I name you under our cult!" među najboljim stinovima svih vremena.

• 1 month later...
  • Author

• 1 year later...
On 21. 11. 2023. at 6:34, Ros said:

mikis teodorakis je voleo da izvodi i diriguje svoj "axion esti" sa mnogim poznatim grckim pevace. od svih verzija koje sam cuo, najjace mi je sa ova kotsirasom

Hvala na ovome. NIkad ranije nisam cuo, ali me odmah strefilo na slican nacin i kad sam prvi put cuo "Paraponemena logia".

gledao sam i dalarasa i kotsirasa uživo. sjajni su obojica. i legendarni svako na svoj način.

dalaras peva “himnu” grčko-srpskog prijateljstva. o ljubavi srpskog vojnika i grcke devojke na krfu u prvom svetskom ratu

6 hours ago, Ros said:

dalaras peva “himnu” grčko-srpskog prijateljstva. o ljubavi srpskog vojnika i grcke devojke na krfu u prvom svetskom ratu

Kako to da je ova pjesma postala jako popularna u Srbiji zadnjih par godina? Ljetos na jednom komsijskom druzenju jedna djevocica od 10-ako godina otpjevala, kao da je neka stvar od Cece ili Toseta. Maltene dio svakodnevnice.

14 hours ago, Peter Fan said:

Kako to da je ova pjesma postala jako popularna u Srbiji zadnjih par godina? Ljetos na jednom komsijskom druzenju jedna djevocica od 10-ako godina otpjevala, kao da je neka stvar od Cece ili Toseta. Maltene dio svakodnevnice.

Mislim zato sto su je provukli po lokalnim mrezama, meni je iskocila nekoliko puta po nekim clancima itd, i tad sam je prvi put cula pre oko recimo godinu dana. Nisam pre, a sad je prepoznam.

11 hours ago, Mel said:

Mislim zato sto su je provukli po lokalnim mrezama, meni je iskocila nekoliko puta po nekim clancima itd, i tad sam je prvi put cula pre oko recimo godinu dana. Nisam pre, a sad je prepoznam.

ima i par tamburaških bandi koji je pevaju

On 20. 11. 2025. at 19:32, Peter Fan said:

Letos na Skijatosu ispričam jednoj Grkinji o ovoj pesmi koju je ona naravno znala, ali nije znala pozadinu priče. “E, sad, ova pesma dobija neko novo značenje”

Ima odlična verzija pesme koju pevaju Kotsiras i Joksimović.

Posle Laneta ide

On 20. 11. 2025. at 13:17, Ros said:

gledao sam i dalarasa i kotsirasa uživo. sjajni su obojica. i legendarni svako na svoj način.

Znam pesmu već četrdeset i kusur godina sa ploče koju je kupio moj otac. Ne znam originalan tekst, ali ovaj na srpskom je baš dobar. Još uvek imam ploču. Na njoj je uredno naveden i naslov originala.

Legendarni Nikola Karović.

On 12. 11. 2025. at 18:09, Sandens said:

Na istoj ploči je i ova obrada.

• 4 weeks later...

uvek kad čujem viki landros (i demisa rusosa) se vratim u devedesete i setim ćaleta i keve kako puštaju neku njihovu kasetu u kolima na putu do grčke. zauvek asocijacija na leto, more, dečiju bezbrižnost i one lepe oleandre kad se pređe granica.

• 3 weeks later...
  • 2 months later...