Jump to content

Zlostavljanje dečaka i muškaraca

Featured Replies

1 hour ago, Pixie said:

Bas sam pogledala, za FGM (Female Genital Mutilation) je u Nemackoj predvidjena kazna od 6 meseci do 5 godina. Je l' zna neko kako je to u Srbiji zakonski regulisano?

Сакаћење женског полног органа

Члан 121а

(1) Ко осакати спољне делове женског полног органа,

казниће се затвором од једне до осам година.

(2) Ако постоје нарочито олакшавајуће околности под којима је учињено дело из става 1. овог члана,

учинилац ће се казнити затвором од три месеца до три године.

(3) Ко женско лице наведе да се подвргне радњи из става 1. овог члана или јој у томе помогне,

казниће се затвором од шест месеци до пет година.

(4) Ако је услед дела из става 1. овог члана наступила смрт женског лица,

учинилац ће се казнити затвором од две до дванаест година.

• Replies 319
  • Views 22.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• OK, sobzirom da sam ja postao PPP borac za muska prava  da napisem neku.   Prvo i osnovno, ovo oko decaka koji su seksualno zlostavljani. Osim ocigledne traume koju su preziveli, najcesce su

• Svemir Zeka
    Svemir Zeka

Pa nije baš tako. Samo nije svako ubistvo žene femicid, nego se nekad neki frljaju. Femicid jeste kad je žena ubijena samo zato što je nečija žena, "nečije vlasništvo". Može biti i bivša devojka.

• Seksualno je i prebijanje i ostalo fizičko ugrožavanje drugih muškaraca jer nisu dovoljno poželjni muškarci, muškarci po kanonu. U tom smislu (jasno, valjda od starta) ova tema se ne sukobljava sa zlo

Posted Images

@Svemir Zeka @Valk Meni lično nije fokus bio na tome, već generalno na percepciji težine ove vrste krivičnog dela, pošto je Filozof komentarisao kako je taj aspekt krivičnog dela nedovoljno zakonski uzet u obzir (tako sam bar shvatila).

@Hamlet Strašni Hvala!

Edited by Pixie

Ako sam najbolje shvatio, taj nesretnik je umro od posledica povreda nanetih genitalijama.

Za mene je to jedan od gadnijih načina da se umre. Još mu je povrede koje su dovele do smrti nanela ljubavnica jer nije hteo da je primi u kuću nakon što je njen muž izbacio.

Edited by Filozof manijak

To bi mogla da bude otežavajuća okolnost prilikom odmeravanja kazne. Međutim, ovde je oštećeni aktivno pomagao okrivljenoj posle izvršenja dela. To je svakako olakšavajuća okolnost. Čak i da je sud ne navede eksplicitno, nije moglo da ne bude u glavi prilikom odmeravanja. Odnosno prilikom toga što je tužilaštvo predložilo jer je u pitanju spoazum

• Author
13 minutes ago, Pixie said:

@Svemir Zeka @Valk Meni lično nije fokus bio na tome, već generalno na percepciji težine ove vrste krivičnog dela, pošto je Filozof komentarisao kako je taj aspekt krivičnog dela nedovoljno zakonski uzet u obzir (tako sam bar shvatila).

@Hamlet Strašni Hvala!

Sakaćenje žena kod nas se popularno najviše opaža u domenu institucionalnog, tj nasilnih postupaka prilikom porođaja.

Ne bih mogla da kažem da je kulturološki to kod nas prisutno kao u nekim državama.