Tuesday at 11:063 days @bags kako ste vi povodom ovoga?Mi imamo kancelariju u Gracu, sve se nadam da niko od kolega nije pogodjen ovim...
Tuesday at 11:163 days Author Za mene licno je kao drugi put prozivljavanje nocne more iako nemam ama bas nikakve veze sa Gracom.Citao sam malo komentare u bukvalno sve 101% isto kao kod nas.Navodno je u pitanju bivsi ucenik dosao u svoju staru ucionicu i ubio profesora i 8 dece. Nikakve veze nije bilo izmedju njega i nih osim ucionice. Posle otisao u wc i presudio sebi. 22 god.Sve neprovereno ali od kolege koji je iz Graca i isao u tu gimnaziju.
Tuesday at 11:183 days Popular Post Jesam iz Graca, vodim ćerku na sport u tu školu…mi smo u Italiji na produženom vikendu, juče je bio praznik a škola moje starije ćerke ima i danas slobodno. Preko desetoro mrtvih, opšta panika među roditeljima svih škola u okolini. Znam neku decu koja idu tamo, a jedan otac mi je dobar prijatelj i baš on mi se ne javlja na telefon. Daće Bog da nije njegova Una stradala i oprostiti mi što se nadam da je neko drugi unesrećen.
Tuesday at 11:223 days Kazu oko 30 dece je ranjeno. Koliko je u Ausrtriji lako doci do oruzja? Kazu da se cula rafalna pucnjava, dakle verovatno vojne automatske puske...
Tuesday at 11:253 days Jeste izgleda automatsko oružije. Mislim da to ovde možeš da imaš samo kao službeno oružije, ako i grešim svakako nije lako doći do njega.
Tuesday at 11:303 days Author Moj ujak ima neki bagavi stari pistolj koji je upitno da li radi i 2 puta je u zadnjih deset godina dolazio sa godisnjegkuci jer su radili iznenadne provere da li ga drzi u sefu i sl. Sigurno je dosta ozbiljnije nego kod nas.E sad na drugoj strani ako imas pare i povezanost sa tim miljeom, nemam dilemu da mozes nabaviti bilo sta.Ja sam procitao da je imao pistolj i sacmaricu.
Tuesday at 11:373 days Krajenje je vreme da se u svakoj zemlji zabrani vatreno oruzje bez izuzetaka. Koj ce nam to. Mozemo da zivimo bez lova i vezbanja u streljani.A potrebna je i bolja psihicka preventiva. I rad sa pojedincima a bogme i rad drzave na suzbijanju i zabrani ako treba suludih sadrzaja po netu.
Tuesday at 12:373 days Author 18 minutes ago, Marcus Wulffings said:Otkud tom dvadeset dvogodišnjaku legalna automatska puška i pištolj?Nije imao automatsku pusku. Sad je i ORF objavio da je imao pistolj i Schrotflinte, sto ne bi trebalo da je automatsko oruzje.
Tuesday at 12:413 days tim gore, imao je dva komada oruzja, jedna skracena puska. dakle ako je toliko rigorozno kako je ovaj klinac dosao do toga.
Tuesday at 12:483 days Strašno, na vestima kažu da je legalno posedovao gore pomenutno oružje, ali je pitanje kako, po kojim kriterijumima.
Tuesday at 12:513 days Author Videcemo narednih dana. U 15h je prvo obracanje javnosti.Navodno je atentator bio ekstemno "mobbingovan" kad je bio u toj istoj ali oficijalno nista jos izaslo.
Tuesday at 13:093 days Ne znam, realno da se zabrani bilo kakvo oruzje u privatnom sektoru.Ono sto mene brine je da smo u 80tim (kada sam isao u skolu) imali iste zakone, ili cak i liberalnije sto se toga tice, pa se ne secam nekih masakra u skolama.Glupo je reci, ali ne ubija oruzje, vec osoba koja ga koristi. Taj fenomen se pojavio u Americi, i prosirio se po svetu.... Ocigledno da je drustvo totalno puklo, nista vise nije u balansu, Meni smesno kada u Nemackoj ulazim u zeleznicku stanicu, a oni postavili nove znakove gde su pistolj i noz precrtani, tj. zabranjeni.. Pa se pitam, pa dobro majku mu, a jel to onda znaci da je dozvoljeno izpred stanice? Naravno da ne, ali taj znak mi tagodje znak da je drustvo puklo kao tikva....