Mel Posted April 3 Posted April 3 Ja sam bash htela da napishem prvo da je lazna prijava, a onda posle nekog vremena kako to da se vec ne zna ko je na snimku? Pa javili bi se ljudi sami da su chisti... 1
Carolostadien Posted April 3 Posted April 3 (edited) Pa da, iako stvarno jest moguće da netko nema pojma ako inače ne čita baš portale i ne zanima se, pogotovo što im to nisu domaći portali. Ali sad je već malo čudno da nit su one vidjele nit je vidio itko tko ih zna, mislim relativno su i "specifične", pogotovo ova šta blješti žuto, nije da su neupadljive pa tko bi ih skužio. 6 minutes ago, dùda said: kakve ingerencije ima policija Beča da sprovodi istragu protiv djetetove majke ??? Možda lupetaju ovi iz Kronen Zeitunga, a možda i imaju ako imaju osnovanu sumnju da je zločin i da je isti počinjen na njihovom teritoriju ili ima veze s njihovim teritorijem (npr. ako su "kupci" austrijski državljani). Ali nemam pojma, meni je to isto čudno. Edited April 3 by Carolostadien 1
Ted Posted April 3 Posted April 3 (edited) ne verujem da je prevod ovoga dobar, a ako je dobar onda rečenica nema mnogo smisla i ne verujem da je citat iz nekog saopštenja ako je dete u Austriji ili je bilo u Austriji to znači da je radnja izvrešenja (barem njen deo) preduzet na teritoriji Austrije, a to znači da su oni nadležni na preduzimaju sve ne šta su ovlašćeni. neće oni tražiti hapšenje majke, majka može da bude uhapšena (od strane naše policije) ako se ukrste i slože podaci naše i Austrijske policije (i Interpola eventualno) i ako ima osnova za sumnju da je majka umešana. oni mogu da hapse svako lice na teritoriji Austrije za koje postoji sumnja da je umešano u izvršenje dela. sad, pošto se prošlo prilično vremena od snimka, postoji mogućnost da će tu morati da se uključe i policije iz drugih država. bilo bi dobro da se identifikuju ove dve žene, imenom i prezimenom, što bi najlakše uradili Rumuni ako su Rumunke u pitanju (pretragom svojih baza). mislim, to što su pričale Rumunski ne znači da su iz Rumunije. mogu da budu iz Moldavije ili tako nešto. na kraju krajeva da su pričale Rumunski znamo samo iz svedočenja čoveka koji je snimio, pa se nadamo da on ume da prepozna taj jezik. o tome su ga sigurno ispitivali i Austrijanci. Edited April 3 by Ted
bejzbolka Posted April 3 Posted April 3 1 minute ago, morgana said: ali kakva nevjerovatna srecna okolnost da ih snimi, haos Mada mislim da je pogresio sto je pustio javno, ako je uopste on pustio, moguce da je neko iz policije. Dat im je signal da beze. 2
Mel Posted April 3 Posted April 3 Ja se prvi put posle nekoliko dana nadam da je dete zivo i da ce kidnaperi imati pameti da ostane zivo. 1
Carolostadien Posted April 3 Posted April 3 4 minutes ago, Ted said: mislim, to što su pričale Rumunski ne znači da su iz Ruminije. mogu da budu iz Moldavije ili tako nešto. na kraju krajeva da su pričale Rumunski znamo samo iz svedučenja čoveka koji je snimio, pa se nadamo da on ume da prepozna taj jezik. o tome su ga sigurmno ispitivali i Austrijanci. To mi je isto palo napamet, portali su pisali da se objavljivalo i po Rumunjskoj, valjda nisu i austrijske i srpske službe toliko nesposobne da nisu pretpostavile mogućnost Moldavije pa da se i tamo jednako raširi vijest. A, naravno, još ako ovaj svjedok potpuno fula tek onda je kaos, ali dosta je rumunjski specifičan a i "usamljen" u smislu da malo šta liči na njega pa valjda nije bubnuo samo tako.
morgana Posted April 3 Posted April 3 Just now, bejzbolka said: Mada mislim da je pogresio sto je pustio javno, ako je uopste on pustio, moguce da je neko iz policije. Dat im je signal da beze. da, jebiga, ali ko bi sagledao sve mogucnosti
mraki Posted April 3 Posted April 3 Meni deluje skroz neverovatno da je dete sa snimka Danka, i da je tako pronadju. U tom slučaju bi bilo reči o otmici, i ne verujem da bi je otmičari tako neoprezno izvodili u park par dana nakon otmice, u gradu gde je puno naših ljudi. Pritom su je mogli malo maskrati, ošišati, šta god… Stvarno mi ne deluje realno to sa snimkom iz Beča, voleo bih da grešim. 3
Svemir Zeka Posted April 3 Posted April 3 15 minutes ago, Mel said: ? Pa javili bi se ljudi sami da su chisti.. Da
LaLinea Posted April 3 Posted April 3 Dobra vest u tome, ako je devojcica na snimku iz Austrije ovo nestalo detence, je da je malena jos uvek ziva. I da se nadamo da ce je naci i da otmicari nece upasti u panic mode sad. 4
morgana Posted April 3 Posted April 3 1 minute ago, mraki said: Meni deluje skroz neverovatno da je dete sa snimka Danka, i da je tako pronadju. U tom slučaju bi bilo reči o otmici, i ne verujem da bi je otmičari tako neoprezno izvodili u park par dana nakon otmice, u gradu gde je puno naših ljudi. Pritom su je mogli malo maskrati, ošišati, šta god… Stvarno mi ne deluje realno to sa snimkom iz Beča, voleo bih da grešim. i moj prvi utisak je bio da je ono dijete krupnije od danke i da ima drugaciju liniju kose kao i da su otmicarke budaletine ako su odabrale bec ali jebenga, valjda je policija proucila, i nasa i austrijska 1
Ted Posted April 3 Posted April 3 u ovakvim slučajevima otvorenost granica i sloboda kretanja ne idu u prilog istragama ove vrste. da postoje granice i da moraš da ih pređeš formalno, mislim svaku, bilo bi teže. na žalost, sloboda kretanja po EU prilično olakšava i kretanje i skrivanje onih za koje ne bi voleli da imaju takvu slobodu. ne kažem da sam protiv slobode kretanja, daleko bilo, samo konstatujem da ima i tu negativnu stranu. 4
Carolostadien Posted April 3 Posted April 3 2 minutes ago, mraki said: Meni deluje skroz neverovatno da je dete sa snimka Danka, i da je tako pronadju. U tom slučaju bi bilo reči o otmici, i ne verujem da bi je otmičari tako neoprezno izvodili u park par dana nakon otmice, u gradu gde je puno naših ljudi. Pritom su je mogli malo maskrati, ošišati, šta god… Stvarno mi ne deluje realno to sa snimkom iz Beča, voleo bih da grešim. Pa zapravo ne bi bila riječ o klasičnoj otmici jer je to opći zaključak da je praktički nemoguće. I "prodaja" se klasificira kao otmica, ali tu je već nivo opreza puno manji jer imaš i dogovor i papire i svašta. A ako to jest mala Danka (moram priznati da je i meni to nategnuto koliko god bih jako jako volio jer je to jedina šansa da je živa) onda je mama ili netko iz obitelji sigurno uključen, jer još sigurnije nisu ove dvije ili neki random Rumunj čučali iza drva u Banjskom Polju i slučajno im se ukazala prilika. A u tom slučaju onda imaš opciju da ove, pogotovo u početku, nemaju ni pojma da ih netko traži i da se sa strane "prodavača" to odigralo na način da se odmah prijavi nestanak.
JohnnyD Posted April 3 Posted April 3 Meni ne ide u glavu varijanta da je majka prodala dete, pustila pricu da je dete nestalo, i tako nadala se na osnovu nekog usmenog dogovora sa kupcima ili jbm li ga cega, da istina nikad nece izaci na videlo? Da li joj je bar palo napamet da ce kupci nekada da progovore, ili da ce da je ucenjuju za novac?
Recommended Posts