Jump to content
IGNORED

Pronađi me/Amber Alert

Zaboravan

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, Ted said:

ovde je još komplikovani je jer su saizvršioci i krive jedan drugog u delu iskaza.

Kako to, ja pročitah da se vozač brani ćutanjem, a da je ovaj suvozač priznao (i umešao brata i oca u sklanjanju tela)?

Posted

Obrnuto. Suvozač se brani ćutanjem, vozač priznao sve i umešao familiju.

• Hvala 1
Posted
22 minutes ago, Vasilij Zajcev said:

Je l moguće da su ova dvojica priznali šta se desilo, pa su im dodeljeni advokati (verovatno po službenoj dužnosti) sa statusom osumnjičenog, te ovaj koji je pridavio dete na sugestiju advokata prestao da sarađuje u potrazi za telom? Ne znam, lupam verovatno, ali tražim neko logično objašnjenje... Ne verujem ni da u Boru postoje advokati (koje plaća država), a da u ovakvom slučaju daju tu vrstu saveta svojim klijentima...niti da su ovi samo sposobni da sprovedu takav zaokret u taktici odbrane.

Ako ovu dvojicu brane advokati po službenoj dužnosti iz Bora ili Zaječara, vrlo je veliko pitanje kakav će da bude kvalitet takve službene odbrane. Advokati po službenoj dužnosti, naročito u manjim sredinama, znaju da budu vrlo saradljivi sa organima gonjenja na štetu klijenta, ponekad se i vrlo dobro znaju sa tim organima, budu rodbinski i kumovski povezani, pri čemu im visina naknade za službene odbrane bude ista bez obzira da li su celu noć proveli analizirajući predmet, ili ga nisu ni pročitali. Uz to, često to budu neki parničari, koji rade službene odbrane usput, čisto da uzmu još neki dinar, i ne plivaju u krivici baš dobro, niti ih zanima posebno. Otuda i taj pristup u stilu "hajde priznaj sve da se ovde ne zamajavamo, pa da idemo kući". Ne bih se da je jednom od njih dvojice zapao baš takav službeni branilac.

• +1 6
  • Hvala 2
Posted
5 minutes ago, Patty Lee said:

Ja sam razumela isto kao Zajcev, više ne mogu da pohvatam ništa :isuse:

• +1 3
Posted (edited)

Jedan od dvojice osumnjičenih ima izabranog branioca, a jedan po službenoj dužnosti. Opet, ne mora da znači da je ovaj izabrani bolji, mada je realno očekivati da se više zauzme za klijenta, jer ga ovaj plaća iz svog džepa.

Juče su neki od stručnjaka na informer tv komentarisali u fazonu što ovaj uzima advokata ako je nevin.

Edited by bejzbolka
Posted

A zna li se koji?

Posted (edited)

ja ne znam, vest je bila da je jedan angažovao advokata a drugi dobio po službenoj dužnosti, ali bez preciziranja.

moguće da je izabranog advokata angažovao ovaj što je prestao da priča bilo šta

Edited by Ted
Posted
4 minutes ago, bejzbolka said:

Juče su neki od stručnjaka na informer tv komentarisali u fazonu što ovaj uzima advokata ako je nevin.

:isuse:

Imam ja bolje: “Kakav je to advokat koji savetuje svog klijenta kako će bolje proći?” (vezano za odbranu ćutanjem) :confused5: Šta znam, vrv svaki advokat ikada igde od kada postoji advokatura.

• +1 3
Posted
1 hour ago, gospa buba said:

bash je bolno koliko je srbima potrebno da majka bude kriva :sad:

ima tu posla za armiju struchnjaka :dry:

Ako se telo ne nadje, za dobar deo naroda ona će i ostati majka koja je prodala dete u Beč. Ne smem ni zamisliti šta budale mogu dobaciti na ulici ili pisati na fejsbuku ženi koja već proživljava najgori pakao…

• +1 4
Posted
1 hour ago, Patty Lee said:

Ja mislim da je obrnuto. Suvozač D. D. priznao sve i umešao familiju, brat mu umro.

Vozač S. J. se brani ćutanjem.

Posted

Ako se dobro secam, u prvim vestima i izvestajima policije je javljeno da je DD upravljao vozilom, a SJ je bio suvozac koji je, izasavsi sa mesta suvozaca, dete podigao sa zemlje i uneo u auto. 
Po tim prvim informacijama, SJ je ucestvovao i u pretrazi terena. U pocetku je delovalo da je SJ bio taj koji je pocinio to tesko ubistvo.

U kasnijim izvestajima kao da su im uloge zamenjene, pa je DD, koji je nastavio da daje podatke policiji i tuzilastvu, ispao glavno osumnjiceni za brutalno ubistvo (sto je gotovo nemoguce ukoliko je vozio kola, osim ako je devojcicu usmrtio autom na licu mesta) i optuzio cak i clanove svoje porodice za pomoc u sakrivanju tela.

• +1 1
Posted (edited)

18 minutes ago, LaLinea said:

Ako se dobro secam, u prvim vestima i izvestajima policije je javljeno da je DD upravljao vozilom, a SJ je bio suvozac koji je, izasavsi sa mesta suvozaca, dete podigao sa zemlje i uneo u auto. 
Po tim prvim informacijama, SJ je ucestvovao i u pretrazi terena. U pocetku je delovalo da je SJ bio taj koji je pocinio to tesko ubistvo.

U kasnijim izvestajima kao da su im uloge zamenjene, pa je DD, koji je nastavio da daje podatke policiji i tuzilastvu, ispao glavno osumnjiceni za brutalno ubistvo (sto je gotovo nemoguce ukoliko je vozio kola, osim ako je devojcicu usmrtio autom na licu mesta) i optuzio cak i clanove svoje porodice za pomoc u sakrivanju tela.

Sve vreme je D.D. vozač, a S.J. suvozač (koji je učestvovao i u potrazi, njegov otac je onaj sa videa što se kačio pre x strana) ali u početku su optuživali jedan drugog, pa je jedno vreme bila u opticaju i ona sumanuta verzija gde je suvozač izašao iz kola i davio dete na sred ulice. To se promenilo pre 4 dana, sada se S.J. brani ćutanjem a D.D. sve priznaje (osim gde je telo, je l), inače je i prva ali bukvalno prva vest, kad su tek uhapšeni bila da D.D. sve priznaje (osim, je li, zna se šta) a S.J. priča na vlaškom traži prevodioca bla bla. Kako je tačno čovek uspeo i da vozi i da davi dete... beats me. Takođe, od starta je D.D. onaj koji je pomerio telo. @mraki

Edited by Patty Lee
  • +1 1
  • Hvala 3
Posted
7 minutes ago, Patty Lee said:

Sve vreme je D.D. vozač, a S.J. suvozač

Cmolić je tvrdio obrnuto.

pink.rs/hronika/585800/'gledao-sam-monstruozne-stvari-ali'-nacelnik-ukp-a-cmolic-i-strucnjaci-o-detaljima-ubistva-male-danke-nemoguce-je-da-nema-n-n-lice-koje-je-nesto

Posted
1 hour ago, gospa buba said:

bash je bolno koliko je srbima potrebno da majka bude kriva :sad:

ima tu posla za armiju struchnjaka :dry:

Није потребно Србима него таблоидима, лепо је написао @ragasto

Нешто слично се дешавало и са Линди Чемберлен у Аустралији, с тим да су њу успели под притиском јавности да осуде на робију.

Lindy reported that she saw a wild dog leaving their tent and believed that the dingo had taken her baby. The subsequent frantic search by the camping group and locals discovered nothing. Azaria's body was never found. In the aftermath of the disappearance, an initial inquest accepted the Chamberlains' account but Australian Prosecutors and many parts of the media decided they did not.

The extensive press coverage led to the couple suffering a huge amount of public abuse. They were spat at in the street and even received multiple death threats. "During the first inquest I had so many threats that the court assigned me a police bodyguard," she told Wogan in this exclusive BBC clip.

Throughout the public scrutiny and legal proceedings, Lindy protested her innocence. But on 29 October 1982, she was convicted of murder and sentenced to life in prison. Her husband Michael was also charged, but he was convicted with being an accessory after the fact and received an 18-month suspended sentence.

Lindy was still in prison in 1986, having exhausted all her legal options, when by chance new evidence was discovered. Azaria's matinee jacket, which the police had maintained did not exist, was found partially buried in an area dotted with dingo lairs in Uluru.

:sym_arrow2:https://www.bbc.com/culture/article/20231019-the-mother-wrongly-convicted-of-murder-who-always-insisted-a-dingo-killed-her-baby