Jump to content
IGNORED

Pronađi me/Amber Alert

Zaboravan

Recommended Posts

Posted
5 minutes ago, bejzbolka said:

Mislim da sama činjenica da su ostavili dvojicu sumnjivih ljudi da se kreću slobodno po Boru i premeste telo dovoljna da se kaže da je istraga loše urađena. Možda nisu mogli odmah pritvor da im odrede, ali su mogli da ih stave pod prismotru i uhvate ih na delu dok premeštaju telo. Eto samo to je bilo dovoljno

Meni je baš teško da poverujem ,ako su već sutra dan imali osumnjičene sa 80% sigurnosti ,da su ih jednostavno pustili da se šetkaju po Boru i uhapse ih tek 

nakon 8 ili 9 dana. 

Tada zdravo razumski ,ne mora da znači da je dete mrtvo ,valjda postoji mogućnost da su je samo kidnapovali ,iz kojeg god razloga .Uhapsiš ih sa nadom da je živa 

Ovako se otvara prostor za razne teorije

I kako je državni narativ tako zacementiran da dete nije živo i da su ovi najgore ubice bez materijalnih dokaza 

Posted
3 minutes ago, bejzbolka said:

Osećam da im istražuju sve srodnike do petog kolena. Ima pola familije da privedu.

Tumaraju po komšiluku, i gledaju kako da iskrmače još klikova. Npr, opet su bili kod one komšinice koja je poslednja videla malu, i nju sad muči griža savest. Znači, nakačiće joj se još krvopija, i njoj i svim komšijama.

Majorka je gostovala na Blic TVu, još nije postavljen snimak emisije, ima samo izjava u kojoj pominje da su dvojica osumnjičenih "imali pomoć", pa su tako uspeli da sklone telo sa deponije.

Ovo im je iskliznulo iz ruku u velikom stilu, ta ekipa zna samo da šalje kerove da biju protestante ispred Skupštine grada.

• +1 5
  • Tužno 1
Posted
12 minutes ago, morgana said:

vidim na kuriru, ne znam gdje jos

Ima na Informeru kako su majka i preminuli brat bili prijatelji na Fejsu. Ali ono, to je Informer.

Posted
1 minute ago, Patty Lee said:

Ima na Informeru kako su majka i preminuli brat bili prijatelji na Fejsu. Ali ono, to je Informer.

isuse, kakvi imbecili

• +1 1
Posted
18 minutes ago, mraki said:

Majku devojčice.

Hvala, ja razumeo majku osumnjičenog.

Posted

Jedno glupo pitanje.Ako su oni def unistili telo.i telo vise ne postoji...i ne moze nikakav dokaz da se nadje.Zasto prosto to i ne kazu.Oni za zivota nece izaci iz zatvora svakako

Posted (edited)
25 minutes ago, ragasto said:

Majorka je gostovala na Blic TVu, još nije postavljen snimak emisije, ima samo izjava u kojoj pominje da su dvojica osumnjičenih "imali pomoć", pa su tako uspeli da sklone telo sa deponije.

Emisija se zove Jasno kao dan, Blic (mislim na novine) je već izbacio dajdžest (ne znam je l kače oni cele emisije na YT). Ugl kaže da su ova dvojica osumnjičeni od drugog dana, telo premešteno 28.03.  i da ih je direjlovao snimak iz Beča.

Imali su pomoć. Jedan od njih se vratio osumnjičeni dva dana nakon događaja na divlju deponiju i premestio telo na drugu lokaciju. Mi smo 30. marta u službene prostorije doveli osumnjičene. Mi smo mislili da ćemo zapravo i tog 30. marta imati realizaciju i da će se desiti ono na što smo svi sumnjali. Naravno, da smo bili obazrivi, kao što ste videli - rekla je Pjanović Otović.

….

Nismo iznosili nikakve podatke, nismo dozvolili da bilo ko ugrozi na bilo koji način bilo koji segment našeg postupanja, ali nam se onda dešava snimak koji se pojavio, koji je naš državljanin koji živi radi u Beču dostavio. I znate, vi kada imate izjavu roditelja, koji su onako bili odvojeni i nezavisno jedno od drugog potvrdili da je to njihovo dete, onda naravno to ne možete zanemariti - rekla je Pjanović Otović.

Edited by Patty Lee
Kače cele emisije na YT
  • Hvala 2
Posted

Šta policija na kraju ima od materijalnih dokaza, zna li se?

Bila je najpre priča krv u autu koju su ukljanjali, pa onda ipak nema krvi…

Jel potvrdjeno da imaju neki drugi dnk materijal devojčice pronadjen u kolima? 
:unsure:

Posted (edited)

Da, to je ta izjava. Sačekao bih da postave celu emisiju (a postavljaju ih), i naravno treba na te izjave sada gledati kao na čistu kontrolu štete. Kada je majorka gostovala sa Jurićem prštale su pohvale na svima stranama, te vrhunski profesionalizam, te maksimalni trud itd...da vidimo šta će sada da pričaju.

@Patty Lee 

@mraki Majorka kaže da ima dosta materijalnih dokaza.:sleep: Da sačekamo emisiju.

Edited by ragasto
  • +1 1
Posted (edited)
15 minutes ago, bestia said:

Jedno glupo pitanje.Ako su oni def unistili telo.i telo vise ne postoji...i ne moze nikakav dokaz da se nadje.Zasto prosto to i ne kazu.Oni za zivota nece izaci iz zatvora svakako

ovo uopšte nije tako izvesno. da bih znao koliko je izvesno i šta je izvesno morao bih da vidim predmet i dokaze. što se, jasno, neće desiti. a i očekuje se da bude još dokaza.

ja zapravo ne znam ni dal su oni priznanje u policiji dali u prisustvu advokata ili ne. ako nije bio prisutan advokat to ne može da se koristi. doduše, jedan je priznao detaljno u tužilaštvu, u prisustvu advokata, pošto je odbrana obavezna. ovde je čudna okolnost samo priznanje, jer je za očekivati bilo da se obojica brane ćutanjem. jedan nije.

Edited by Ted
  • +1 5
Posted

@mraki Ne zna se, u ovoj emisiji majorka kaže da imaju “dovoljno materijalnih dokaza”, treba sačekati da okače celu na YT ili ko može/ima živaca neka vrati unazad:

Ostajemo bez jednog ključnog svedoka, ali imamo dovoljno materijalnih dokaza. Njegovu izjavu ne možemo uzimati sada, jer je preminuo. On ne može da potvrdi svoju izjavu pred tužiocem, ali Dejan Dragijević je detaljno opisao zločin i rekao ko mu je pomogao da sakrije telo i svakako će se uzeti u obzir izjava njegovog brata - kaže Pjanović Otović.

Majorka policije ističe da nikada do sada nisu imali ovakav slučaj i da detalje izjave preminulog Dalibora Dragijevića ne može iznositi u javnost, jer je istraga i dalje u toku. 

- Suština je, čim je dat nalog tužioca da se isti zadrži do 48 časova, on je u tom periodu imao srčani udar i preminuo, to je dovoljan osnov sumnje ili podozrenja da je učestvovao i pomagao u navedenom događaju. Oni su navodili lokacije gde može biti telo - rekla je majorka policije Pjanović Otović.

• Hvala 1
Posted

šta imaju od dokaza znaće se na pretresu, a pre toga ima i sudska kontrola optužnice. ako u toj fazi nešto zapne, onda može da znači da je problem

bez tela, ovo će biti vrlo jebeno za dokazivanje. nije nemoguće, zavisi od kvaliteta posrednih dokaza

• +1 2
  • Hvala 2
Posted

Slabo sam ispratio ovaj slučaj u medijima, ovde preletao dijagonalno, ali juče na dečijem rođendanu i danas u kancelariji već nisam mogao da izignorišem sve te priče i nelogičnosti.. pa imam pitanje u vezi sa ovim:

9 hours ago, Ted said:

brata i oca je umešao osumnjičeni za ubistvo, sa iskazom da su učestovali u sklanjanuju tela. to što njihove radnje nisu krivično delo, ne znači da im je zabranjeno da o tim činjenicama daju iskaz. ja ne znam da je njima određen pritvor (izvinjavam se ako jeste), već im je određeno policijsko zadržavanje 48h. ti ljudi su pod pritiskom zbog same činjenice da je poznato da ih je osumnjičeni umešao u prikrivanje tela, bez obzira što nije krivično delo. to što nešto nije krivično delo na znači i da nije gnusno. u ovom slučaju, ja bi ih dislocirao iz zajednice zbog zaštite njihov života (mogućnost osvete od strane članova porodice ili nekog drugog lica), dao im policijsku zaštitu i pokušao da iščačkam dal i šta znaju. salušao bih u svojstvu građanina, ako ne mogu da im prikačim bilo koju kvalifikaciju, apelovao na savest, šta god. pronalazak tela je prioritet broj jedan, svaki potencijali izvor saznanja bih cedio do maksimuma, odnosno granice dozvoljenog.

jasno je da oni ne mogu da odgovaraju za 333. KZ, niti da im bude određen pritvor po tom osnovu.

Je l moguće da su ova dvojica priznali šta se desilo, pa su im dodeljeni advokati (verovatno po službenoj dužnosti) sa statusom osumnjičenog, te ovaj koji je pridavio dete na sugestiju advokata prestao da sarađuje u potrazi za telom? Ne znam, lupam verovatno, ali tražim neko logično objašnjenje... Ne verujem ni da u Boru postoje advokati (koje plaća država), a da u ovakvom slučaju daju tu vrstu saveta svojim klijentima...niti da su ovi samo sposobni da sprovedu takav zaokret u taktici odbrane.

Posted (edited)
12 minutes ago, Vasilij Zajcev said:

Slabo sam ispratio ovaj slučaj u medijima, ovde preletao dijagonalno, ali juče na dečijem rođendanu i danas u kancelariji već nisam mogao da izignorišem sve te priče i nelogičnosti.. pa imam pitanje u vezi sa ovim:

Je l moguće da su ova dvojica priznali šta se desilo, pa su im dodeljeni advokati (verovatno po službenoj dužnosti) sa statusom osumnjičenog, te ovaj koji je pridavio dete na sugestiju advokata prestao da sarađuje u potrazi za telom? Ne znam, lupam verovatno, ali tražim neko logično objašnjenje... Ne verujem ni da u Boru postoje advokati (koje plaća država), a da u ovakvom slučaju daju tu vrstu saveta svojim klijentima...niti da su ovi samo sposobni da sprovedu takav zaokret u taktici odbrane.

šta da ti kažem brate, osim da je moguće.

generalno, pravac odbrane određuje klijent a ne advokat. advokat će da mu predoči u kakvoj situaciji se nalazi procesno, koje opcije ima po zakonu, šta ima od dokaza protiv njega (ako i sam advokat to zna ili tužilaštvo/policija ne skriva dokaze od advokata), šta koja opcija znači itd. neko osnovno pravilo, ali ne uvek, jeste da se uz početku savetuje da se brani ćutanjem, osim ako ne znaš koji tačno dokazi stoje protiv njega. ovo zbog toga da se ne bi zakopao svojim iskazom. strategiju odbrane možeš i kasnije da formulišeš, kad znaš šta od dokaza ima suprotna strana. naravno, moguće je da klijent hoće da prizna delo i proed svega, onde ne možeš ništa.

ovde je još komplikovani je jer su saizvršioci i krive jedan drugog u delu iskaza.

Edited by Ted
  • +1 2
  • Hvala 2